7-8 July 2021
Μουσική , Συναυλίες & Events

Το AglanJazz 2021 ανακοίνωσε το πρόγραμμά του

Το AglanJazz 2021 θα παρουσιάσει 6 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μπάντες από την Κύρπο, την Ελλάδα και την Ουγγαρία

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουνίου 2021

Το Αμφιθέατρο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Το Σκαλί» θα φιλοξενήσει και το φετινό AglanJaz... ένα διήμερο φεστιβάλ γεμάτο μουσική. 

Το AglanJazz 2021, που θα πραγματοποηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου, θα παρουσιάσει έξι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τοπικές και όχι μόνο μπάντες, οι οποίες θα κινηθούν σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα, από την τζαζ, την έθνικ μέχρι και την μπλουζ-ροκ μουσική.

Το πρόγραμμα αναλυτικά: 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

20.30
Κύπρος/Cyprus
Eleonora Roussou “Hará”

Η "Χαρά" είναι εδώ για να μας θυμίσει την ανεμελιά και την απλότητα με την οποία η μουσική μπορεί να μας μεταφέρει από το ένα συναίσθημα στο άλλο. Η μπάντα απαρτίζεται από μουσικούς με ποικίλες μουσικές επιρροές και εκπαιδεύσεις - παρόλο που σχεδόν όλοι έχουμε κοινό παρονομαστή τις σπουδές μας στην Ολλανδία στο τμήμα της τζαζ και την αγάπη μας για την πρόσμιξή της με μουσικές του κόσμου. Οι συνθέσεις της Ελεονώρας έχουν ως αφόρμηση προσωπικά βιώματα και εξερευνούν πρωτίστως την μορφολογία και τις ανατροπές των συναισθημάτων. Έχουν επιρροές από μια μεγάλη παλέτα μουσικών ειδών με κυρίαρχο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

21:30
Κύπρος/Cyprus
Ioannis Vafeas Quartet “Catharsis”

Το κουαρτέτο του Ιωάννη Βαφέα ιδρύθηκε το 2018. Από τότε έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές, φεστιβάλ και κλαμπ τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Τον Αύγουστο του 2020 ηχογράφησαν το νέο τους  άλμπουμ με τίτλο CATHARSIS. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε με το label της AVJ Productions και έχει αποσπάσει αξιόλογες κριτικές από το διεθνή τύπο. Περιλαμβάνει κυρίως συνθέσεις των Κύπριων συνθετών Μιχάλη Μέσσιου και Γλαύκου Κοντεμενιώτη, καθώς και μερικά κομμάτια από το κλασσικό ρεπερτόριο της τζαζ.

22:30
Ελλάδα/Greece 
Sokratis Votskos Quartet ''Sketching the Unknown'' 

Όταν, από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του σχήματος, μέχρι την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου Sketching the Unknown (2019), από τη σπουδαία βρετανική δισκογραφική Jazzman Records, μεσολαβούν κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, μάλλον έχουμε κάτι σπουδαίο μπροστά μας.  Με αφορμή συνθετικό υλικό εμπνευσμένο από τον ήχο του Esbhorn Svensson Trio, του John Coltrane, του Wayne Shorter καθώς και των πρώιμων καταβολών της τζαζ, θα μας καλέσει να «σκιαγραφήσουμε το άγνωστο» μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στη σύγχρονη τζαζ, με blues αναφορές, ελληνικούς και βαλκανικούς ήχους.  

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ


20:30
Κύπρος/Cyprus
Mendonis Big Band

To ‘Mendonis Big Band’ είναι μία ορχήστρα Τζαζ που αποτελείται από 15 μουσικούς. Το πρότζεκτ δημιουργήθηκε από τον Πέτρο Μεντώνη ο οποίος συνθέτει, ενορχηστρώνει και διευθύνει την ορχήστρα. Οι συνθέσεις που θα παρουσιαστούν από την ορχήστρα είναι πρωτότυπες και συνδυάζουν τον ήχο της Τζαζ με άλλα μοντέρνα ηχοχρώματα, σε ένα μοναδικό συνδυασμό. 
Έχοντας στη διάθεση του σαξόφωνα, χάλκινα πνευστά καθώς επίσης και τύμπανα, πιάνο, κοντραμπάσο και κιθάρα, προσφέρουν ένα ήχο που δεν συνηθίζεται στα μουσικά δρώμενα της Κύπρου. Οι συνθέσεις ρου Μεντώνη αποτελούνται από διάφορους ρυθμούς και πλούσιες μουσικές αρμονίες.

21:30 
Ουγγαρία/Hungary 
Kodály Spicy Jazz 

Μια από τις πιο διάσημες fusion μπάντες της Ουγγαρίας που αναμειγνύουν περίτεχνα τις παραδοσιακές μουσικές του Ζόλταν Κόνταλυ, του γνωστού εθνομουσικολόγου, μουσικοπαιδαγωγού και συνθέτη της χώρας, με πιο μοντέρνους ήχους, όπως αυτών της φανκ και της τζαζ.  Το Kodály Spicy Jazz δημιουργήθηκε το 2017 στη μνήμη της 50ης επετείου του θανάτου του Zoltán Kodály.  Αποτελείται από μουσικούς που έχουν παίξει και συνεχίζουν να παίζουν σε διάφορα ουγγρικά συγκροτήματα, συγκροτώντας έτσι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ουγγρική μουσική σκηνή.  Το πρώτο τους LP κυκλοφόρησε το 2018 και είναι βασισμένο σε διασκευές γνωστών παραδοσιακών τραγουδιών, τα οποία έχουν αναδειχθεί από τον Κόνταλυ. 

22:30
Κύπρος/Cyprus
Workin’ Trio

Το Workin' Trio δημιουργήθηκε το 2020. Η μουσική τους προέρχεται από εκρηκτικούς σουίνγκ ρυθμούς αναμιγμένους με στοιχεία παρμένα από Γκόσπελ, Νιού Ορλίνς και Μπουγκαλού. Ο συνδυασμός των σαξοφώνου, οργάνου και τυμπάνων δίνει ένα μοναδικό ήχο στη μπάντα. Στόχος του Τρίο είναι να ξεθάψει τα λιγότερο γνωστά κομμάτια των 40s, 50s and 60s όπως και να συνθέσει μουσική στα ίδια πλαίσια. Με την επέκταση της μπάντας σε κουαρτέτο και την προσθήκη του δεύτερου τενόρου, η μπάντα θα εκτελέσει συνθέσεις που έγιναν γνωστές από την τζαζ παράδοση της «μάχης» δύο τενόρων.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close