Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

'Ενα μαγαζάκι στο χωριό, σου ετοιμάζει brunch τις Κυριακές

Πάμε μια εκδρομή μέχρι την Οδού;

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2021

Το κυπριακό μπούκωμα, αλλιώς κυπριακό brunch, ήρθε για να μείνει. Ειδικά στα ορεινά του νησιού μας, είναι πολλά τα μαγαζάκια που το εντάσσσουν στη φιλοσοφία τους ή σε κάποιες περιπτώσεις αποτελεί και το βασικό τους concept! Εξ ου κι εμείς δεν σταμάταμε να το αναζητούμε σε άκρως παραδοσιακά και γραφικά στέκια, όπως είναι και το πιο κάτω.

Για την επόμενη Κυριακάτικη πρωινή σου εξόρμηση, λοιπόν, σου προτείνουμε να επισκεφτείς το ξεχωριστό χωριό της επαρχίας Λάρνακας, την Οδού, με την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική και ζεστούς κατοίκους. Εκεί επιβάλλεται να αναζητήσεις το μαγαζάκι με την επωνυμία «Για Πάντα Χειμώνας». Ένα μαγαζάκι στην πλατεία του χωριού, το οποίο κάθε Κυριακή εντυπωσιάζει με το κυπριακό του μπούκωμα.

Ο χώρος μοσχοβολά φρεσκοαλεσμένο καφέ, βότανα από τα βουνά της περιοχής, μέλι επίσης από τους παραγωγούς της περιοχής, αβγά από τις κοτούλες τους, χειροποίητα γλυκά του κουταλιού, φρεσκοψημένο ψωμί από τους φούρνους τους, είναι μερικά από τα προϊόντα που θα βρεις στο μικρό μαγαζάκι που φτιάχτηκε με πολύ αγάπη από ανθρώπους που τιμούν τον τόπο τους! 

Και όλα όσα παράγουν θα αποτέσουν στη συνέχεια, όλα όσα θα μπουν στην πιατέλα, για να φτάσουν στο τραπέζι σου! Μία τεράστια πιατέλα με χωριάτικο ψωμί, αλλαντικά, ελιές, χαλούμι, μέχρι φρέσκια αναρή, λαχταριστό μέλι αλλά και νόστιμες μαρμελάδες. Συνδύασέ το μ’ ένα ποτήρι φρέσκο χυμό ή ένα φλιτζανάκι κυπριακό καφέ και πέρασε ευχάριστα τη μέρα σου.

Το μόνο που επιβάλλεται είναι να κάνεις την κράτηση σου για να απολαύσεις ένα ήρεμο, κυπριακό πρωινό!

(99785620) Χωριό Οδού, επ. Λάρνακας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close