Πάμε Ταξίδι , Guide

Εάν θα ταξιδέψεις στην Βρετανία αυτό σε αφορά άμεσα

Κατάργηση καραντίνας από τις 19 Ιουλίου,για εμβολιασμένους από πορτοκαλί χώρες

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2021

Ο Υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς επιβεβαίωσε ότι από τις 19 Ιουλίου καταργείται η υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους έναντι του κορωνοϊού κατοίκους της Αγγλίας, που θα επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί ταξιδιωτικής λίστας, όπως η Κύπρος και οι περισσότεροι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί.

Από την ίδια ημέρα θα αρθεί και η επίσημη κυβερνητική σύσταση αποφυγής ταξιδιών προς τις «πορτοκαλί» χώρες.

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από το ταξίδι τους.

Από την υποχρέωση καραντίνας θα εξαιρούνται και οι ανήλικοι.

Η υποχρέωση καραντίνας θα αντικατασταθεί από την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και μοριακού τεστ κατά τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξη στην Αγγλία. Δε θα απαιτείται πλέον τεστ και την όγδοη ημέρα μετά από την άφιξη.

Αρχικά το νέο μέτρο αφορά μόνο την Αγγλία, αν και θα υπάρξουν σχετικές συζητήσεις με τις αποκεντρωμένες κυβερνήσεις Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Επίσης, σε πρώτη φάση η υποχρέωση καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους αίρεται μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί από το εθνικό σύστημα υγείας NHS, αν και η κυβέρνηση προτίθεται εν καιρώ να επεκτείνει το μέτρο και για ξένους επισκέπτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close