Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2021
Ο Πύργος του Άιφελ άνοιξε και πάλι για τους επισκέπτες έπειτα από εννέα μήνες που παρέμεινε κλειστός, το μεγαλύτερο διάστημα μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι ανελκυστήρες του λειτουργήσουν εκ νέου για να μεταφέρουν στην κορυφή του 300 μέτρων Πύργου τους τουρίστες τερματίζοντας έτσι την μακρά περίοδο που παρέμεινε κλειστός εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19.
Με περιορισμό στον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επισκεπτών ο Πύργος θα μπορεί να δέχεται 13.000 άτομα ημερησίως, σχεδόν τον μισό αριθμό επισκεπτών από ό,τι συνήθως, προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Από την επόμενη Τετάρτη μάλιστα οι επισκέπτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ για covid συμβαδίζοντας έτσι με τα πρόσφατα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.
Από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων και για μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν πουληθεί 70.000 εισιτήρια, στην πλειονότητά τους για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.
Για την είσοδο στον Πύργο του Άιφελ, βέβαια, οι επισκέπτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ για covid συμβαδίζοντας έτσι με τα πρόσφατα μέτρα που επέβαλε η γαλλική κυβέρνηση. «Προφανώς είναι μια επιπρόσθετη λειτουργική επιπλοκή, αλλά είναι διαχειρίσιμη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας Sete, Ζαν-Φρανσουά Μαρτέν.
Σχετικά

Η Wizz Air επιστρέφει Ισραήλ – Οι πτήσεις για Τελ Αβίβ ξεκινούν από 8 Αυγούστου και τιμές από €39.99
Η νούμερο ένα αερογραμμή χαμηλού κόστους του Ισραήλ, επιστρέφει ένα μήνα νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο

Έρχεται η 1η διεθνής Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ελλάδα
Μία μοναδική εμπειρία που συνδέει το σήμερα με το αύριο

Η μεγαλύτερη Legoland του κόσμου μόλις άνοιξε σε μια ασιατική χώρα
Σήμερα υπάρχουν 12 πάρκα σε όλο τον πλανήτη

H Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 7 υπέροχους προορισμούς, με τιμές από €16.99 (μόνο για 2 μέρες)
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι με πολύ οικονομικό εισιτήριο

Οι 155+ προορισμοί που μπορείς να ταξιδέψεις από και προς Κύπρο το φετινό καλοκαίρι
Όλα τα δρομολόγια που εκτελούνται από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Επιστρέφει η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου - Λιβάνου και μάλιστα με στυλ!
Η νέα γραμμή ενώνει τη Λάρνακα και τη Λεμεσό με τα λιμάνια της Βηρυτού και της Τρίπολης, ξεκινώντας από τις 22 Ιουλίου

Αυτό είναι το νησί με τα καθαρότερα νερά σε όλο τον κόσμο και είναι ελληνικό
Η παραλία του που ξεχωρίζει


Αυτά είναι τα 15 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου
Ρεκόρ 9,4 δισ. επιβατών παγκοσμίως το 2024


10 κορυφαία «κρυμμένα διαμάντια» στην Ευρώπη για καλοκαιρινές διακοπές – Ποια ελληνική πόλη είναι στη λίστα
Πρόκειται για τους κορυφαίους «κρυμμένους θησαυρούς» της Ευρώπης

Το ιταλικό νησί που ανακηρύχθηκε ο πιο πολύχρωμος προορισμός στον κόσμο
Μια νέα μελέτη εξέτασε την «χρωματική ποικιλομορφία» και την «ένταση της ζωντάνιας» για να κατατάξει τα πιο ζωντανά, οπτικά ευχάριστα σημεία στον πλανήτη