Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2021
Η πιο… ερωτική μουσική παράσταση της χρονιάς, με τίτλο “Historia de un Amor”, έρχεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια. Τρεις διακεκριμένοι Κύπριοι μουσική θα μας ταξιδέψουν στα άδυτα του πάθους και του έρωτα, μέσα από τα πιο ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών.
Οι ιστορίες αγάπης που θα μας διηγηθούν σ' αυτή την ελεγεία του έρωτα μέσα από αγαπημένα τραγούδια οι τρεις καλλιτέχνες, Βάκια Σταύρου (τραγούσι), Μανώλης Νεοφύτου (πιάνο) και Νικόλας Ευθυμίου (βιόλα), έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους το πάθος και την επιθυμία για το άπιαστο, και ενίοτε το ιδανικό, αυτό που εξυμνεί συνήθως ένας ερωτικός στίχος.
Τα τραγούδια του Carlos Gardel, του Μάνου Χατζιδάκι, της Edith Piaf, του Carlos Eleta Almaran και άλλων συνθετών που θα παρουσιάσουν οι τρεις καλλιτέχνες μιλάνε για την τρέλα του έρωτα, το όνειρο, τη φαντασία, μα και για την απογοήτευση, και γι’ αυτή τη γλυκόπικρη νοσταλγία.
Ο Μανώλης Νεοφύτου θα ερμηνεύσει επίσης διασκευές για πιάνο πάνω στην ίδια θεματολογία, από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

H Bάκια Σταύρου είναι τραγουδίστρια-τραγουδοποιός διεθνούς αναγνώρισης και τα τελευταία χρόνια έχει ως βάση της το Παρίσι. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Κονσερβατόριο της Πράγας στην Τσεχία, έκτισε την καριέρα της στο χώρο της μουσικής με ντεμπούτο τη συνεργασία της με δισκογραφική εταιρεία στην Αθήνα. Η ικανότητά της να γράφει και να ερμηνεύει σε πολλές γλώσσες αποτελεί ένα από τα δυνατά της σημεία, εξού και οι προσκλήσεις από διεθνή φεστιβάλ μουσικής του κόσμου –Festival Au Fil des Voix στο Παρίσι, Mawazine Festival Rythms of the World στην Καζαμπλάνκα, Barnasants Songwriter’s Festival στη Βαρκελώνη, Teatro Sao Luiz στη Λισαβώνα και άλλα.

Ο Μανώλης Νεοφύτου σπούδασε στην Εξειδικευμένη Μουσική Σχολή της Μόσχας, στο Κρατικό Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας, στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Κέρδισε υποτροφίες από τα ιδρύματα Νικόλα Οικονόμου, Albert Roussel και Ι.Κ.Υ. της Ελλάδας. Διακρίθηκε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου, όπως στο Φεστιβάλ Μουσικής στο Παλέρμο της Ιταλίας το 1995 (1ο βραβείο), στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου στη Σενιγάλλια της Ιταλίας το 1994 (4ο βραβείο) και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Γ. Θυμής το 2002 (2ο βραβείο) (Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης). Εκπροσώπησε τρεις φορές την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision για νεαρούς μουσικούς. Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκοuς: Το ελληνικό τραγούδι μέσα από ένα πιάνο (2004) και Από τον Τσαϊκόφσκυ στον Χατζιδάκι (2016). Είναι καθηγητής πιάνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στην Ακαδημία Arte και στα δημόσια μουσικά σχολεία.

O Νικόλας Ευθυμίου σπούδασε βιολί και βιόλα στη Γερμανία, κοντά στους Σ. Καφαντάρη, M. Speerman, Frank Strauch και John Kinsella. Έχει δώσει συναυλίες στη Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Σερβία και Ελλάδα. Συμμετείχε σε σεμινάρια με μαέστρους όπως οι T. Zehetmair, V. Klimov, T. Brandis, W. Christ, E. Krueger, Cr. Euler και L. Matczynsky. Διδάσκει ως παιδαγωγός στο πρόγραμμα ανάπτυξης μουσικών ταλέντων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο εργαστήρι της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου και στα δημόσια μουσικά σχολεία.
Παραστάσεις
Λευκωσία: Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Λεμεσός: Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30
Διάρκεια: 90΄
Για αγορά εισιτηρίων – περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Tickethour.
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
08 Οκτωβρίου 2021
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
07 Οκτωβρίου 2021
Σχετικά
Αυτό είναι το νέο μουσικό σχήμα του Kanella bar
Δύο καλλιτέχνες σε ένα πρόγραμμα που θα συζητηθεί
Η εκρηκτική Πάολα έρχεται για μία μεγάλη συναυλία στο χωριό
Αντισυμβατική και εκκεντρική για την σκηνική της παρουσία. Και πάνω από όλα σπουδαία αυθεντική λαϊκή...
Αυτά είναι όλα όσα θα συμβούν στη Βάβλα τον Μάιο
Ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα, street food, παζαράκι με τοπικά προϊόντα, καθώς και cocktails, μπύρες και κρασί
27 μουσικά ραντεβού του Μαΐου στην Κύπρο
Συναυλίες, live εμφανίσεις και μεγάλες μουσικές βραδιές γεμίζουν τον μήνα με ρυθμό, συναίσθημα και διασκέδαση
Έλλη Κοκκίνου: Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Zazza Λευκωσίας
Η αγαπημένη τραγουδίστρια ανεβαίνει στη σκηνή της κυπριακής πρωτεύουσας, υποσχόμενη εκρηκτικές βραδιές με παλμό και μεγάλες επιτυχίες
Μόλις ανακοινώθηκε μία μεγάλη συναυλία στο χωριό, με τον Μάκη Δημάκη
Στο χωριό Άγιος Θεράποντας αυτό το καλοκαίρι έρχεται κάτι μοναδικό
«Θύμισες»: Ο Παντελής Θαλασσινός και η Ειρήνη Τουμπάκη στην Ερήμη, σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι
Δωρεάν συναυλία στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Oddschecker: Η Ελλάδα «καλπάζει» στις στοιχηματικές προτιμήσεις – Συνεχίζεται η εντυπωσιακή άνοδος της ελληνικής συμμετοχής
Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει η κυπριακή συμμετοχή
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έρχεται για την πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού στον Πρωταρά
Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για την εμφάνισή του
200 κιθάρες επί σκηνή με την Γιώτα Νέγκα
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει προσωπικές της επιτυχίες, αλλά και τραγούδια, σταθμούς της διαδρομής της
Αντώνης Ρέμος: Η ξαφνική ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα στη νυχτερινή Αθήνα
Ο Αντώνης Ρέμος αποσύρεται από τη νύχτα τον ερχόμενο χειμώνα