Παιδί

Family Weekend: 4 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

Τι θα δεις με τα παιδιά το weekend

Δημοσιεύτηκε στις 04 Φεβρουαρίου 2022

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα τις επόμενες μέρες στο νησί μας, για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το σαββατοκύριακο 05 & 06 Φεβρουαρίου. 

Ο Καραγκιόζης πάει συναυλία
Μια πρωτότυπη οικογενειακή, μουσικο-θεατρική παράσταση παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, υπό τη διεύθυνση του επίτιμου της μαέστρου Άλκη Μπαλτά, η οποία συνδυάζει θέατρο σκιών Καραγκιόζη με δημοφιλή κλασικά έργα. Η παράσταση προσφέρει μία απολαυστική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική εμπειρία, μέσω της οποίας μικροί και μεγάλοι ακροατές μυούνται στην κλασική μουσική! Ο φιλόμουσος Νιόνιος (Σιορ - Διονύσιος) προσπαθεί να πείσει τον Καραγκιόζη να ακούσει τη συναυλία κλασικής μουσικής που οργανώνει η Βεζυροπούλα. Εκείνος αρνείται, μέχρι που έρχεται διαταγή από τον Βεληγκέκα, ότι πρέπει όλοι να πάνε στη συναυλία: ο Καραγκιόζης, ο Μπαρμπαγιώργος, ο Σταύρακας, ο Χατζηαβάτης και όλοι οι άλλοι ήρωες του Θεάτρου Σκιών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ο Καραγκιόζης έχει πολλές απορίες: για τα όργανα, τη μουσική, τους συνθέτες και άλλα θέματα, τις οποίες ο Νιόνιος με υπομονή του εξηγεί, θέλοντας, με απλό τρόπο, να τον μυήσει στον κόσμο της κλασικής μουσικής. Λίγο – λίγο ο Καραγκιόζης αλλάζει τελείως γνώμη για αυτή τη μουσική την οποία, πριν, θεωρούσε δύσκολη και στενάχωρη! Τώρα του αρέσει πολύ!
>> Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 18:30. Προπώληση ww.cyso.org.cy. Πληροφορίες 22463144.
>> Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριαλτο, Λεμεσός, 17.00. Προπώληση www.rialto.com.cy. Πληροφορίες 77777745.

«Αριστοφάνης τόσος δα!» στον ΘΟΚ
Η παραγωγή της Σκηνής 018 Αριστοφάνης τόσος δα! των Κώστα Σιλβέστρου και Χριστίνας Αργύρη, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συνεχίζει με ανανεωμένη διάθεση, για να γεμίσει τα σαββατοκύριακά μας μουσική, χρώματα και δράση, μέσα από ένα πρωτότυπο κείμενο του Κώστα Σιλβέστρου, βασισμένο σε έργα του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Βάτραχοι, Όρνιθες). Με φαντασία και ευρηματικότητα, αναπλάθεται μοναδικά ο θαυμαστός και παραμυθένιος κόσμος του αρχαίου κωμωδιογράφου, από τον οποίο δεν απουσιάζει το παιχνίδι, το όνειρο και οι αναφορές στη σημερινή πραγματικότητα.
>> Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 15.30. Προπώληση www.thoc.org.cy. 
>> Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία, 10.30. Προπώληση www.thoc.org.cy Πληροφορίες 77772717. 

 «Το ταξίδι της παπλωματούς» στο Μασκαρίνι
Το θέατρο Μασκαρίνι με το έργο «Το ταξίδι της παπλωματούς» επαναρχίζει τις παραστάσεις του... ανανεωμένο! Ένα εξαιρετικό παραμύθι, γραμμένο από τον Jeff Brumbeau, διασκευασμένο από τον Πέτρο Κονόμου. Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
>> Kυριακή 6 Φεβρουαρίου, Θέατρο Μαρκαρίνι, Λευκωσία, 10.30. Κρατήσεις 99485083.

«Ο Μεταξούλης» στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
H Animagnet παρουσιάζει την παιδική παράσταση “Ο Μεταξούλης” σε σκηνοθεσία Αντρέα Μάκρη. Ο Μεταξούλης είναι ένας μικρός μεταξοσκώληκας που του αρέσει να ράβει ζακέτες. Αφού γίνεται θύμα κοροϊδίας στο σχολείο του, αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι με την φίλη του την Ρούνα την πασχαλίτσα για να βρει τους γονείς του. Στο ταξίδι του συναντά καινούργιους φίλους από τους οποίους μαθαίνει πολλά. Μια παιδική παράσταση που μιλάει για το bullying, την αξία της φιλίας και της οικογένειας αλλά και την ανάγκη του να ακούμε τις φωνές και τα ταλέντα που έχουμε μέσα μας. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο FunRaising Charity Foundation.
>> Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 11.00. Προπώληση soldoutticketbox.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close