Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα "κρυμμένο" στέκι στο χωριό, για κυπριακό μπούκωμα, οφτόν και μεζέ

Μια κρυμμένη, παραδοσιακή αυλή όπου θα περάσεις πραγματικά υπέροχα!

Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2022

Καθαρός αέρας, μυρωδιές από τα παλιά, παραδοσιακές αυλές, αυθεντικοί κι έξω καρδιά άνθρωποι. Αυτή είναι η Κύπρος μας, που αγαπάμε! Η Κύπρος με τα παραδοσιακά της στέκια, εκεί όπου ξεπροβάλλει στο τραπέζι σου ο μοσχοβολιστός καφές που τον συνδυάζεις εύκολα με ένα σπιτικό κουλούρι και χωριάτικη μαρμελάδα. Τι άλλο θέλεις για να περάσεις ένα τέλειο σαββατοκύριακο;

Ειδικά όταν όλα αυτά έρχονται στο τραπέζι σου φτιαγμένα από τα χεράκια της κυρίας Κούλλας και του κυρίου Νίκου, οι οποίοι πριν από περίπου έναν χρόνο, αποφάσισαν να δώσουν ξανά ζωή στο κέντρο του χωριού τους. Θα τους συναντήσεις σε ένα μικρό, ήσυχο και γραφικό χωριουδάκι της Πάφου, τη Χούλου.

Στη Χούλου, λοιπόν, θα βρεις το ''Στέκι του Χωρκού'' ένα γνήσιο, παραδοσιακό, πετρόκτιστο καφεστιατόριο και ταβερνάκι. Εδώ θα απολαύσεις κυπριακό μπούκωμα (επτά φορές την εβδομάδα) σερβιρισμένο από τους ιδιοκτήτες με μπόλικη αγάπη. Στο τραπέζι σου θα "προσγειωθούν" νοστιμιές του τόπου μας, όπως ελιές τσακιστές, χωριάτικο χαλλούμι, καπήρες με λάδι, λεμόνι και ρίγανη, φρέσκια αναρή με μέλι και χαρουπόμελο, αυγά βραστά και τηγανητά, πατάτες τηγανητές, καθώς και ένας περιποιημένος καφές φτιαγμένος από τα χεράκια της κυρίας Κούλλας και σερβιρισμένος πάντοτε με κουλουράκι και μαρμελάδα χωριάτικη! Εναλλακτικά επίλεξε ένα από τα κρύα και ζεστά τσάγια, ή ακόμη και εσπρέσο!

Δοκίμασε όμως και τα σπιτικά γλυκά της οικοδέσποινας, που φτιάχνει από γλυκό καρυδάκι, βαζανάκι και καρότο αλλά και ρυζόγαλο, τζέλυ με την κρέμα.

Να σου πούμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα οι φιλόξενοι οικοδεσπότες θα προσθέσουν στο μενού της Παρασκευής είδη σχάρας, όπως σουβλάκια, σεφταλιές, παϊδάκια, μπριζόλες με πλούσια ορεκτικά και σαλάτες, ενώ κάθε Σάββατο το στέκι σού επιφυλάσσει ζωντανή μουσική με πεντανόστιμο, σπέσιαλ μεζέ, με αγρέλια, στρουφούθκια (ανάλογα με την εποχή), συκωτάκι, πιπεριά τηγανητή, χαλλούμι, λούντζα, παστουρμά χωριάτικο κ.ά.

Μάλιστα, σε λίγο καιρό και κάθε Κυριακή ο κύριος Νίκος θα ανάβει τα κάρβουνα φτιάχνοντας την πατροπαράδοτη κυπριακή, φρεσκομυρωδάτη σούβλα χοιρινό και κοτόπουλο, αλλά και πατάτες οφτές, ενώ στον παραδοσιακό τους φούρνο κάθε Πέμπτη θα μπαίνει και το οφτόν κλέφτικο, το οποίο θα συνοδεύεις με ντόπιο κρασί και κουμανταρία!

Και στο φινάλε σε περιμένει ένα γλυκό-έκπληξη από την κυρία Κούλλα !

(96 620218) Χούλου 8552, Επ. Πάφου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close