Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία ταβέρνα-προορισμός για καλοφαγάδες εδώ και πολλές δεκαετίες

Μία υπέροχηταβέρναπου αξίζει τα –λίγα– χιλιόμετρα που θα διανύσουμε εκτός πόλης.

Δημοσιεύτηκε στις 01 Μαρτίου 2022

Είναι κάποιες ταβέρνες που σε μεταφέρουν πίσω στην εποχή της χαμένης αθωότητας, όπου το φαγητό ήταν αγνό και η γεύση του αξέχαστη. Μία από αυτές είναι και η ταβέρνα "Το Βάσανο", η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του χωριού Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας.

Μία ταβέρνα η οποία αποτελεί πλέον σταθερή αξία, μιας και έχει αναθρέψει γενιές καλοφαγάδων. Δημιουργήθηκε στο ίδιο ακριβώς κτίριο από τον παππού της οικογένειας, από τον οποίο πήρε και το όνομά της, ενώ σήμερα πέρασε στην τρίτη γενιά, η οποία φροντίζει να σου προσφέρει αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και ζεστή φιλοξενία. 

Το όμορφο σκηνικό! 
Η φιλόξενη ταβέρνα ξεχωρίζει τόσο για το παραδοσιακό εσωτερικό της, με τα περιποιημένα τραπέζια της, αλλά και για τη γραφική βεράντα της. Κατά τους κρύους μήνες, το όμορφο τζάκι ανάβει όλη την ημέρα, γεμίζοντας τον χώρο με θαλπωρή. Όταν ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει, η βεράντα με την ξύλινη πέργκολα και πλήθος γλάστρες με λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά τριγύρω, είναι η ιδανική επιλογή για ένα χαλαρωτικό γεύμα, μέσα στο πράσινο.

Η νόστιμη κουζίνα
Από την κουζίνα της ταβέρνας Μάμα «Το Βάσανο» αναδύονται δελεαστικές μυρωδιές και τα τραπέζια γεμίζουν με πιάτα που αφήνουν τη σφραγίδα τους στον ουρανίσκο και στη μνήμη όσους την επισκεφθούν. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις νόστιμα φαγητά και εκλεκτούς εποχιακούς μεζέδες, που δεν συναντάς συχνά. Καραόλοι, μανιτάρια, χόρτα εποχής με τα αβγά, κολοκυθάκια, συκωτάκι, κεφτέδες, πλιγούρι, πατάτες, φρεσκοκομμένη σαλάτα, καλοψημένα κρεατικά, όλα φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, για να τα απολαμβάνουν όλοι σε κάθε επίσκεψη.

Εκτός από τα νόστιμα μεζεδάκια, μεγάλο δέλεαρ αποτελεί και ο παιδότοπος που βρίσκεται δίπλα, στο Κοινοτικό Πάρκο του χωριού. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, η ταβέρνα βραβεύτηκε με το Σύμφωνο Ανάδειξης της Κυπριακής Γαστρονομίας “Taste Cyprus – Delightful Journeys” από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ενώ βρίσκεται ανάμεσα και στα υποψήφια εστιατόρια των Cyprus Eating Awards στην κατηγορία Ταβέρβα. 

(24323022) Κ. Χατζηκουμή  5, Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας. 
FacebookTaverna Mama To Basano

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close