Eating News , Εστιατόρια

Καθαρά Δευτέρα: 5 εστιατόρια με πλούσιο, σαρακοστιανό φαγητό

Ιδού 5 ωραίες ιδέες για καλό φαγητό και διασκέδαση

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2022

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πλησιάζει και μας δίνει την τέλεια αφορμή για μια μικρή απόδραση από τους ρυθμούς της πόλης.

Για εσένα που δεν έχεις αποφασίσει ακόμα πού θα πας την Καθαρά Δευτέρα, το Check In Cyprus σου προτείνει πέντε εστιατόρια που έφτιαξαν μενού με πλούσια, σαραοστιανά εδέσματα.

Καλή Σαρακοστή!

Παλαιά Ελιά
Ένα χαλαρό και ατμοσφαιρικό εστιατόριο, που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του Κεραυνού στον Στρόβολο. Πρόκειται για ένα εστιατόριο με σύγχρονο στυλ, που συνδυάζει ωραία ατμόσφαιρα και καλό φαγητό. Την Καθαρά Δευτέρα η Παλαιά Ελιά θα σου ετοιμάσει πλούσιο σαρακοστιανό μεζέ (€20) από ποικιλία θαλασσινών εδεσμάτων, ορεκτικών και πολλά άλλα.
Κάνε έγκαιρα την κράτηση σου στο 22 252600. 

Dionysus Mansion
Ένα ιδιαίτερο εστιατόριο στη συμπρωτεύουσα, με άποψη, στυλ και δημιουργικά πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα. Θα σε υποδεχτεί στην υπέροχη καταπράσινη αυλή του και την Καθαρά Δευτέρα, προτείνοντάς σου ένα ειδικό σετ μενού (€24) με γκουρμέ πιάτα ανάμεσα σε άλλα χούμους, φασόλια γίγαντες, σαγανάκι με γαρίδες, μπακαλιάρο φιλέτο, χταπόδι, μύδια, καλαμάρι και άλλα πολλά. Για επιδόρπιο το Dionysus Mansion θα σε κεράσει ένα λαχταριστό χαλβά!
Για κρατήσεις στο 25 222210. 

The Polo Restaurant
Με τη θεματική του να περιστρέφεται γύρω από το ευγενές άθλημα του polo, το ομώνυμο εστιατόριο του ανακαινισμένου Alasia Boutique Hotel, διαθέτει ένα ενδιαφέρον μενού, φτιαγμένο με εκλεκτές πρώτες ύλες και μία ενημερωμένη κάβα κρασιών. Για την Καθαρά Δευτέρα, στο κομψό εστιατόριο η γαστρονομία και η παράδοση θα μετουσιωθούν σε μία ποικιλία γευστικών μεσημεριανών προτάσεων, που θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα. Το μενού σχεδίασε με αριστοτεχνία ο βραβευμένο σεφ του ξενοδοχείου, Χριστόδουλος Θεοφάνους. (από τις 13.00, στο Terrace & Pool Area, €44 άτομο/€28 παιδιά).
Κρατήσεις στο 25332000. 
 

Aelia Welness Retreat
Αν θέλεις να συνδυάσεις τη χαλάρωση, την ηρεμία και τον φρέσκο καθαρό αέρα τότε ιδανικός προορισμός για τα Κούλουμα είναι το Aelia Welness Retreat. Το αγαπημένο σου ξενοδοχείο ξεχωρίζει και την Καθαρά Δευτέρα ετοιμάζοντας ένα πλούσιο μπουφέ (€26) με ποικιλία θαλασσινών και ορεκτικών. Στο μενού του θα βρεις από καλαμάρι και φασόλια με λαχανικά και σάλτσα ντομάτας, μέχρι χταπόδι, σουπιές, ρύζι, κριθαρώτο με γαρίδες, τέλειες σαλάτες κ.ά. Για επιδόρπιο σε περιμένουν χαλβάς με ξηρούς καρπούς και χαλβάς με βανίλια και κακάο, chocolate souffle και πορτοκαλόπιτα!
Απαραίτητη η κράτηση στο 22 015590.

D.O.T
Το εστιατόριο της παλιάς Λευκωσίας μπορεί να φημίζεται για το πλούσιο brunch του, ωστόσο ξεχωρίζει και για τα πολύ καλά του πιάτα, τα οποία απολαμβάνεις τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Το D.O.T θα είναι ανοιχτό και την Καθαρά Δευτέρα προσφέροντάς σου σαρακοστιανό γεύμα, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από μαριναρισμένες γαρίδες σχάρας με φρέσκες πατάτες wedges, χταπόδι κοκκινιστό με ρύζι πασμάτι και pak choi, φρέσκο καλαμάρι τηγανητό με πατάτες wedges κ.ά. Για γλυκάκι ένας λαχταριστός χαλβάς σιμιγδαλένιος με σάλτσα αλμυρής καραμέλας θα έρθει στο τραπέζι σου.
Για κρατήσεις στο 22101228.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close