Wine Guide , Εστιατόρια

Ο Πελοποννησιακός αμπελώνας ταξιδεύει στην Κύπρο

To Peloponnese Wine Festival 2022 δίνει ραντεβού στη Λεμεσό

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2022

Το Peloponnese Wine Festival μετά από δύο χρόνια, έρχεται και πάλι στην Κύπρο.

Το ετήσιο Peloponnese Wine Festival θα λάβει χώρα στην αίθουσα Ceronia Hall του Carob Mill Restaurants, την Παρασκευή 8 Απριλίου στη Λεμεσό για να παρουσιάσει τα σπουδαία κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα στους Κύπριους επαγγελματίες και οινόφιλους.

Τουλάχιστον 26 παραγωγοί από την αφρόκρεμα των Wines of Peloponnese θα βρίσκονται στη Λεμεσό για την καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση των κρασιών τους που χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη ποικιλομορφία σε στυλ, διαφορετικά terroirs και γηγενείς, και όχι μόνο, ποικιλίες.  

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 11:00-15:00 και στις 16:30-20:30. Στην εκδήλωση θα εκπροσωπηθούν οι πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Πελοποννήσου, από τη Νεμέα και τη Μαντινεία μέχρι την Πάτρα, την Μονεμβασιά, τη Μεσσηνία και την Ηλεία. Πάνω από 200 ετικέτες θα είναι διαθέσιμες για γευστική δοκιμή όπως επίσης οι ίδιοι οι οινοποιοί πίσω από τα stands για να τους γνωρίσετε και να συζητήσετε μαζί τους.

Για άλλη μια φορά φέτος, οι επισκέπτες του Peloponnese Wine Festival θα έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν τις σημειώσεις των κρασιών που δοκιμάζουν online, μέσα από την πλατφόρμα my.wine.gr στην οποία θα είναι περασμένα όλα τα οινοποιεία και τα κρασιά της εκδήλωσης. Πρόκειται για μια χρηστική εφαρμογή καταγραφής σημειώσεων, δυνατότητας βαθμολόγησης και αποθήκευσης των αγαπημένων κρασιών της έκθεσης για τον καθένα.   

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή τόσο σε επαγγελματίες όσο και οινόφιλους.

Το Peloponnese Wine Festival Cyprus 2022 θα ανοίξει τις πόρτες του σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη αφορά το ωράριο ανάμεσα στις 12:00 – 16:00 και η δεύτερη ανάμεσα στις 16:30 – 20:30. Το κόστος για την είσοδο στην έκθεση είναι €10 τόσο για τους  επαγγελματίες όσο και για τους οινόφιλους. Τα διαθέσιμα εισιτήρια είναι περιορισμένα. Το κάθε αγορασμένο εισιτήριο αφορά είσοδο μόνο στη μία από τις δύο χρονικές περιόδους. Η επιλογή της χρονικής περιόδου θα γίνεται κατά την αγορά του εισιτηρίου.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους εκθέτες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τη διοργάνωση εκδηλώσεων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε επαγγελματίες του κλάδου του κρασιού και σε οινόφιλους που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και ταυτόχρονα διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό Νόσησης σε ισχύ. Κατά την είσοδο των επισκεπτών στο χώρο, θα ελέγχονται τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς και τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο). Σε όσους δεν φέρουν μαζί τους τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν θα μπορεί να επιτραπεί η είσοδος στην έκθεση. Οι κάτοχοι εισιτηρίων υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους κανόνες προστασίας κατά του Covid 19 και στις υποδείξεις των ατόμων της διοργάνωσης που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των θεατών στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Παραγωγοί από την αφρόκρεμα των οινοποιών της Πελοποννήσου θα βρίσκονται και φέτος στη Λεμεσό για την καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση των κρασιών τους με σκοπό να αναδείξουν τη μεγάλη εικόνα του Πελοποννησιακού κρασιού και το εκπληκτικό εύρος διαφορετικών στυλ και γηγενών ποικιλιών που το χαρακτηρίζουν.

Είναι η μοναδική περιφερειακή ένωση παραγωγών της Ελλάδας που τα τελευταία 5 χρόνια παρουσιάζει τα κρασιά της στην Κύπρο σε ένα τέτοιο κορυφαίο οινικό γεγονός.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close