Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

10 (πολύ) νόστιμοι λόγοι για να πας στην Περνιά στον Ασκά

Ένα εστιατόριο που φημίζεται για το καλό, παραδοσιακό φαγητό του και τη ζεστή του ατμόσφαιρα

Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2022

Οι εκδρομές των καλοφαγάδων ξεκινούν την άνοιξη κι εσύ το μόνο που επιβάλλεται να κάνεις είναι να κλείσεις τραπέζι και να πάρεις τα βουνά!

Αν, λοιπόν, αναζητάς την ηρεμία και τη γαλήνη της κυπριακής υπαίθρου, τότε πρέπει να επισκεφθείς τον Ασκά, που ναι μεν ενθουσιάζει το φθινόπωρο, την άνοιξη όμως θα τον λατρέψεις! 

Κι αν τον ορίσεις ως γαστρονομικό σου προορισμό, τότε η ιδανική επιλογή είναι το εστιατόριο Περνιά, ένα εστιατόριο «χωμένο» μέσα σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς καταπράσινο τοπίο, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελώντας ένα υπέροχο πέρασμα για εκδρομείς και όχι μόνο, που κάνουν στάση για φαγητό και ξεκούραση. Ένα μέρος που θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για κυριακάτικα τσιμπολογήματα αλλά και για τις εξορμήσεις της εβδομάδας. 

Κι επειδή, βέβαια, οι ιδιοκτήτες (ο Χάρης και ο Κωνσταντίνος, ο ένας μάγειρας και ο άλλος οινολόγος) έχουν επίγνωση της κατάστασης, και ξέρουν πως Μάρτιος είναι ακόμα και μια ξαφνική νεροποντή/ ψύχρα δεν αποκλείεται, ανανέωσαν το εστιατόριό τους και μας υποδέχονται σε έναν συμπαθέστατο εσωτερικό χώρο, που ξεχωρίζει για την καθαριότητα, το ατμοσφαιρικό και φιλόξενο περιβάλλον, και φυσικά για την απρόσκοπτη θέα στην καταπράσινη φύση. 

Ο αέρας ανανέωσης ωστόσο δεν επηρέασε μόνο το εσωτερικό, αλλά και το μενού του εστιατορίου Περνιά. Εξ ου λοιπόν και τις καθημερινές (από Τετάρτη μέχρι Σάββατο) στο μενού του συναντάμε δυνατή σχάρα (τα χωριάτικα -ψημένα στα κάρβουνα- λουκάνικο και παστουρμάς κοντεύουν να γίνουν θρύλος), νόστιμους μεζέδες, που διακρίνονται τόσο για τη μεγάλη ποικιλία τους όσο και για τις καθαρές γεύσεις τους, αλλά και παραδοσιακά μαγειρευτά (όπως το στιφάδο χοιρινό στη γάστρα με κρασί κουμανταρία και το αρνάκι στη γάστρα με κουμανταρία) που θα σου αφήσουν θετικότατες εντυπώσεις. Σημείωσε εδώ ότι τα κρασιά που χρησιμοποιούνται στα φαγητά είναι δικής τους παραγωγής! Άλλωστε, όπως ήδη έχουμε αναφέρει στην κουζίνα της Περνιάς μπαίνουν ένας μάγειρας κι ένας οινολόγος! 

Τις δε Κυριακές και τις αργίες, όπως και τις περιόδους διακοπών, στην Περνιά στήνεται ένα μεγάλο μπουφέ με ποιοτικά φαγητά, που τα έχει όλα και συμφέρει: σπιτικά μαγειρευτά, καλοψημένα κρεατικά και πειραγμένες συνταγές, που μοσχομυρίζουν φρέσκα μυρωδικά του βουνού! 

Στο εστιατόριο “Περνιά” λοιπόν θα βρεις ιδιαίτερα και εκλεκτά πιάτα, βγαλμένα όμως απ’ την κυπριακή γεύση και παράδοση, τα οποία θα συνοδεύσεις ιδανικά με το κρασί που παράγουν οι ίδιοι από τα δικά τους αμπέλια… Επίλεξε ανάμεσα σε τρία είδη λευκού οίνου, ένα Sauvignon blanc τριών ποικιλιών, ένα Ξυνιστέρι κι ένα Ασύρτικο. Εναλλακτικά, μπορείς να απολαύσεις ένα αρωματικό Ροζέ οίνο ή ένα κόκκινο Μαραθεύτικο-Shiraz! Αν όμως, είσαι "γερό" ποτήρι, θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις μία από τις 3 ξεχωριστές ζιβανίες, που επίσης παράγουν οι ίδιοι, εκ των οποίων μία απλή, μία απλή αρωματική και μία γλυκιά ζιβανία αρωματισμένη με γλυκάνισο. 

Το μόνο που αφήνουμε επάνω σου είναι το πού θα πιάσεις τραπεζάκι στην Περνιά!

Αν λοιπόν αποζητάς να ζήσεις την πιο όμορφη εμπειρία που μόνο ένα υπέροχο μέρος στο χωριό μπορεί να σου προσφέρει, απολαμβάνοντας ιδιαίτερο και πολύ προσεγμένο παραδοσιακό φαγητό, παρέα με εκλεκτά χειροποίητα κυπριακά ποτά, τότε βάλε άμεσα στα πλάνα σου μια εξόρμηση στο χωριό Ασκάς και μια στάση στο εστιατόριο “Περνιά”… 

(99414016 & 22642565) Γρήγορη Αυξεντίου 24, 2752 Ασκάς, επ. Λευκωσίας.
Ώρες λειτουργίας: Τετ-Σ 12.00-22.00 & Κ 12.00-18.00. Ανοικτό και όλες τις αργίες. 
Websitewww.perneia.net
FacebookPerneia Restaurant 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close