Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαρτίου 2022
Από την έναρξή του μέχρι σήμερα, το εστιατόριο ῥοῦς μάς προσφέρει κάθε μέρα γαστριμαργικά ταξίδια μέσα από τα δημιουργικά του πιάτα.
Σε αυτά τα τρία χρόνια λειτουργίας, δεν γευτήκαμε όμως μόνο νόστιμα και ευφάνταστα πιάτα αλλά καταφέραμε ν’ ανακαλύψουμε τη γαστρονομική μας κληρονομιά μέσα από γεύσεις βγαλμένες από την ιστορία μας, αναβαθμισμένες ωστόσο με την πινελιά του παρόντος που την βάζουν οι ταλαντούχοι σεφ του -χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας ντόπια κυπριακά προϊόντα μέσα από το À la carte και το dégustation μενού.

Αυτό το διάστημα προσφέρεται το Chapter IX, όπου ξεχωρίζουν τα dumplings γαρίδας με κρέμα από κυπριακό κολοκάσι και μάνγκο, το μπαρμπούνι γιουβέτσι που είναι μια παραλλαγή της παραδοσιακής μας συνταγής, ο ωμός τόνος που περιλαμβάνει miso εμπλουτισμένο με κυπριακό μέλι και η λευκή σοκολάτα παντρεμένη με σορμπέ φρούτων του δάσους από κουμανταρία για επιδόρπιο.

Όμως το ῥοῦς δεν καινοτομεί μόνο στο φαγητό αλλά προσφέρει ένα ολοκληρωμένο Fine Dining experience. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Κύπρο που διαθέτει chef’ s table, όπου τα πιάτα παρουσιάζονται από τον Executive Chef Ανδρέα Γιαγκουλά. Το μενού του συνοδεύεται από μια μεγάλη ποικιλία κρασιών με πάνω από 600 ετικέτες για το κατάλληλο wine pairing που μας προτείνει ο οινοχόος του εστιατορίου, πολυβραβευμένος sommelier και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Ανδρέας Κυπριανού, ώστε ν’ απολαύσουμε ολοκληρωμένα γεύσεις και αρώματα.

Το επισκεπτόμαστε καθημερινά γιατί το μενού του ανταποκρίνεται σε όλες τις διατροφικές μας συνήθειες με κρέας, ψάρι, vegetarian και vegan επιλογές ενώ κάθε Κυριακή οι πόρτες του είναι ανοιχτές για μεσημεριανό με επιπλέον πιάτα που δεν υπάρχουν στο καθημερινό μενού.
Με όλα αυτά που προσφέρει στους γευστικούς μας κάλυκες, το ῥοῦς δεν θα μπορούσε να λείπει από τα Eating Awards 2021. Φέτος είναι υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα.

Σχετικά
Boho Night με sushi, cocktails και θέα θάλασσα στο νέο rooftop του νησιού
Το ΚΑΙ ετοιμάζει μια ξεχωριστή Mid Summer Boho Night το Σάββατο 15 Αυγούστου
Η κυρία Στέλλα ανέλαβε το "κέντρο της Σταυρούλας" στο χωριό και μαγειρεύει αυθεντικά κυπριακά όπως παλιά
Κυπριακές γεύσεις και παλιές αγαπημένες συνταγές στον "καφενέ" του Πολύστυπου που αναβιώνει μετά από 17 σχεδόν χρόνια
Δείπνο εν πλω στον κόλπο της Λάρνακας για την ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ
Μια ξεχωριστή βραδινή θαλάσσια διαδρομή με μουσική, φαγητό και ποτό, κάτω από τον έναστρο ουρανό.
H Παυλίνα ανέλαβε ένα αυθεντικό κυπριακό καφενείο στο χωριό και σε καλεί για καφέ, μπούκωμα, μπίρα και μουσική
Στην καρδιά της Λαόνας, στην πλατεία του χωριού και δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Καλανδίωνα, η αυλή με τις συκαμινιές και τη δροσιά των δέντρων έχει ξαναγίνει σημείο συνάντησης
"Τρυπώσαμε" στο Rubi, τη νέα εντυπωσιακή άφιξη της Λευκωσίας, που ανοίγει σήμερα τις πόρτες της
Εικόνες από το ολοκαίνουριο μαγαζί της πόλης
5+1 γοητευτικά στέκια-εμπειρία για να επισκεφτείς το καλοκαίρι στην Κύπρο
Εκεί που η γεύση, η νοστιμιά και η μαστοριά δεν βρίσκονται μόνο στο πιάτο
6 υπέροχα στέκια για να βγεις στην ανανεωμένη Πλατεία Ηρώων
Τα νέα μαγαζιά που άνοιξαν αλλά και τα κλασικά κι αγαπημένα που επέστρεψαν
Τα ελληνικά τηγανητά καλαμαράκια ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα με θαλασσινά στον κόσμο
Το αγαπημένο πιάτο της ελληνικής ταβέρνας κατέκτησε τη 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη του TasteAtlas, αφήνοντας πίσω διάσημες δημιουργίες από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, το Μεξικό και το Περού.
Τι να κάνεις αν (ξε)μείνεις τον Αύγουστο στη Λευκωσία: Από φαγητό και ποτό, μέχρι θερινό σινεμά, βουτιές και bowling
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Οι τοπ 14 γευστικές στάσεις για καλό φαγητό στις δροσερές Πλάτρες
Το καταπράσινο χωριό του Τροόδους αποτελεί ένα σημαντικό γαστρονομικό προορισμό με πολλές επιλογές για νόστιμα πιάτα, σούβλα, μεζέ και πέστροφα
Το πολυαναμενόμενο Rubi ανοίγει τις πόρτες του στη Λευκωσία - Και δέχεται ήδη κρατήσεις
Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στο ολοκαίνουριο μαγαζί της πρωτεύουσας, ένα bistronomie με ευρωπαϊκές αναφορές που μας έρχεται από την ομάδα του Sentio
Το εστιατόριο που ανεβάζει τον πήχη της λατινοαμερικανικής κουζίνας στη νησί
Πήγαμε για δείπνο στο ACANE, καθίσαμε στην ατμοσφαιρική βεράντα του και δοκιμάσαμε ένα μενού που παντρεύει δημιουργικά τις γεύσεις της Λατινικής Αμερικής με κυπριακές πινελιές