Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο στο χωριό με τα θεϊκά σιροπιαστά

Η οικογενειακή επιχείρηση που μετράπάνω από 24 χρόνια επιτυχημένης πορείας!

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2022

Είναι αυτοί οι χώροι, αυτά τα μικρά μαγαζάκια, τα παραδοσιακά, τα αυθεντικά που διατηρούν «άρωμα» από το παρελθόν, εναρμονισμένα ωστόσο στο σήμερα. 

Όπως είναι και το παραδοσιακό αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο Άγιος Φανούριος στον Κόρνο, στην επαρχία Λάρνακας,. Μια οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και 24 χρόνια φτιάχνει εκλεκτά, γνήσια και ποιοτικά γλυκά.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του γιου της οικογένειας, Ανδρέα. Ο Ανδρέας λοιπόν που ανέλαβε τα ηνία του ζαχαροπλαστείου βρίσκεται πίσω από την παρασκευή (σχεδόν) όλων των δημιουργημάτων.

Οι μυρωδάτες δημιουργίες του θυμίζουν αυτές των γιαγιάδων μας, αφού φτιάχνει με αγάπη και μεράκι ζεστό παραδοσιακό χωριατικό ψωμί, καθώς και ψωμί με προζύμι, εξειδικευμένα πολύσπορα ψωμιά, φραντζολάκια και πολλά άλλα.

Ξεχωριστή και πολύ φημισμένη είναι και η σοκολατόπιτα του, μιας και όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά: ''Η σοκολατόπιτα μας είναι πολύ ιδιαίτερη και έχει πολλή ζήτηση. Έρχονται από Λευκωσία και Λεμεσό και την ζητάνε αναφέροντας μου πως δεν έχουν ξαναδοκιμάσει τέτοιο γλυκό και χαίρομαι πολύ γι' αυτό...''.

Στον Άγιο Φανούριο θα βρεις και μια ποικιλία από εξαιρετικά σιροπιαστά, γαλακτομπούρεκο, μπουρέκια, δάχτυλα, πισίες, καττιμέρι, ολόφρεσκα αλμυρά, μπισκότα και petit four που φτιάχνει ο ίδιος καθώς και τέλεια γλυκά.

Σου προτείνουμε επίσης να δοκιμάσεις τις πολύ νόστιμες και γλυκές δημιουργίες του με mars, twix, ferrero rocher, oreo, kit kat, snickers κ.ά.

Δοκίμασε το ferrero rocher το οποίο περιέχει creme cheese, φουντούκια, σοκολάτα και επικάλυψη σοκολάτα γάλακτος με ολόκληρα κομμάτια ferrero. Τέλεια επιλογή και η Ion με γέμιση σοκολάτα γάλακτος, ψημένο αμύγδαλο αλατισμένο που δίνει μια ιδιαίτερη γεύση, creme cheese και επικάλυψη σοκολάτας!

Φτιάχνονται επίσης τρισδιάστες τούρτες για γενέθλια, γάμους, πάρτυ, βαφτίσεις, καθώς και ποικιλία από εκλεκτά κεραστικά.

(22 533642) Ανεξαρτησίας 10, 7640, Κόρνος, επαρχία Λάρνακας. Δ-Σ: 06:00-20:00 και Κυριακή: 07:30-13:00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close