Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Divinus: Ένα new entry που μοσχοβολά ιταλική νοστιμιά!

Το Divinus είναι τοιταλικό εστιατόριο της Λάρνακας που έχει θέα τη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2022

Κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, με τη διάσημη παραλία Μακένζι να απλώνεται μπροστά του και τον ουρανό της Λάρνακας για στέγη, το Divinus είναι ταυτόχρονα εστιατόριο, café και bar. Κυρίως όμως είναι το συνώνυμο της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας!

Στο «Divinus», λοιπόν, εντυπωσιάζεσαι αρχικά από τον χώρο, ο οποίος σε προδιαθέτει για τα καλύτερα αποπνέοντας φωτεινότητα, ζεστασιά, ρομαντισμό, χαλαρή και φιλόξενη διάθεση, καλό γούστο και μοντέρνες επιρροές!

Το Divinus λοιπόν σε υποδέχεται σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο και σε ένα περιβάλλον όπου επικρατούν το γαλάζιο, τα γήινα χρώματα, η χαλαρή και συνάμα η κομψή ατμόσφαιρα, καθώς επίσης κι ένα εκλεπτυσμένο μενού, που αναδύει αρώματα Ιταλίας, στοιχεία που συνδυάζονται αρμονικά. Κι αυτή η αρμονία -που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση- σε συνδυασμό με την αυθεντικότητα και την ποιότητά του, έχουν καταφέρει να κλέψουν ήδη τις καρδιές όχι μόνο των ντόπιων εραστών των ιταλικών σπεσιαλιτέ, αλλά και των ξένων που επισκέπτονται την περιοχή.
 

Όσο για την κουζίνα του αυτή ακολουθεί τους απλούς κανόνες μαγειρικής της ιταλικής κουζίνας. Λίγα καταπληκτικά υλικά, καλά προετοιμασμένα, μαγειρεμένα και συνδυασμένα για να ενισχύσουν και να εμπλουτίσουν τη γεύση.

Απλά σκεφτείτε τι είναι η Carbonara. Κρόκος αυγού, guanciale (χοιρινό μάγουλο), τυρί parmigiano/pecorino και πιπέρι. Και η πίτσα μαργαρίτα; Μόνο σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα fiordilatte και βασιλικός.

Και στην κουζίνα του Divinus δεν επιτρέπονται εξαιρέσεις. Δεν χρησιμοποιούν φρέσκια κρέμα για να δώσουν κρεμώδη υφή στα πιάτα ή να καλύψουν τα μαγειρικά λάθη.

Και, με αποκλειστικότητα για την Κύπρο, μπορείς να δοκιμάσεις ριζότο με το αυθεντικό ρύζι Carnaroli «Riserva San Massimo» (το καλύτερο ρύζι στον κόσμο για ριζότο) που χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των εστιατορίων με 3 αστέρια Michelin στην Ιταλία. Αποκλειστικότητα και για τα βραβευμένα χειροποίητα ξηρά ζυμαρικά με σιμιγδάλι σκληρού σίτου της «Benedetto Cavalieri». Ασύγκριτη ποιότητα και γεύση. Ζύμη πίτσας παρασκευασμένη από τα χέρια ειδικών, μαγειρεμένη σε ξυλόφουρνο με υλικά όπως αλεύρι Caputo από τη Νάπολη, Mozzarella Fiordilatte από τη Νάπολη και σάλτσα ντομάτας ποικιλίας «San Marzano».

Για να συνοδέψεις το γεύμα σου, το Divinus σού θα προτείνει μια ενημερωμένη wine list με προσεκτικά επιλεγμένα κρασιά από τον ιταλικό αμπελώνα, αλλά και signature cocktails.

Divinus……. Απλά διαφορετικό.

(24 361111) Τάσου Μητσόπουλου 2, Μακένζι, 6028 Λάρνακα.  
FacebookDivinus

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close