Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα εστιατόριο, με εντυπωσιακή θέα, που απογειώνει το ψάρι και τα θαλασσινά

Ιδανικό γιαόσους πραγματικά ξέρουν να εκτιμούν τις εκλεκτές γεύσεις

Δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2022

Οι Καλαμιές στην περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά φημίζονται για το καλό φρέσκο ψάρι τους! Ένα εστιατόριο θαλασσινών με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, φιλικό περιβάλλον, αλλά και μια τίμια προσέγγιση στον πελάτη, που βάζει μεράκι σε ό,τι μαγειρεύει με προτεραιότητα πάντα την καλύτερη ποιότητα, την ποικιλία και τη γεύση. Εδώ η απόλαυση του φρέσκου ψαριού και των λαχταριστών θαλασσινών δεν είναι πολυτέλεια. Είναι καθημερινή επιλογή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι εδώ και 46 χρόνια αποτελεί σταθερή επιλογή στον παραλιακό Πρωταρά, ούτε όμως και το γεγονός ότι έχει ήδη αποσπάσει 3 Cyprus Eating Award στην κατηγορία Ψάρι.

Κι αυτό είναι το αξιοθαύμαστο με τον εν λόγω γαστρονομικό προορισμό: η σταθερή και ταυτόχρονα ανοδική του πορεία, η ποιοτική του εξέλιξη σε όλους τους τομείς, αλλά και η συνεχής ανανέωση του χώρου του. Η παρουσία δε τριών γενεών ιδιοκτητών στον ίδιο χώρο, την ίδια στιγμή, είναι ένα ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που αγγίζει τις καρδιές όλων των ρομαντικών και αθεράπευτα συναισθηματικών, ιδίως τη στιγμή που θα περάσουν και από το δικό σου τραπέζι, για να σε ευχαριστήσουν που τιμάς το ιστορικό μαγαζί τους, μα και για να δουν αν περνάς όμορφα και γευστικά τις στιγμές σου κοντά τους.

Ειδυλλιακή τοποθεσία!
Το εστιατόριο “Καλαμιές” βρίσκεται στην Περνέρα, σ’ ένα ειδυλλιακό τοπίο, απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα της θάλασσας καθώς επίσης και το γαλανόλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Το μαγευτικό αυτό τοπίο σε συνδυασμό με τη νησιωτική αρχιτεκτονική του εστιατορίου θα σου δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο νησί των Κυκλάδων!

Ένα μενού όλο εκπλήξεις! 
Το μενού του εδώ δημιούργησε κατά βάση η ιδιοκτήτρια και σεφ Μαρία Ζαχαριάδου Μουστακά, και είναι βασισμένο στην αρτιότητα των πρώτων υλών, στα φρέσκα υλικά και στις δημιουργικές, αυθεντικές προτάσεις πετυχαίνοντας έτσι να βρίσκεται στην καρδιά όσων λατρεύουν τα ψαρικά και όχι μόνο. Εξ ου και οι επιλογές που προσφέρει το εστιατόριο είναι πολλές, ώστε να καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φυσικά τα ολόφρεσκα ψάρια και τα θαλασσινά εδέσματα πρωταγωνιστούν: Φρέσκα μύδια, χτένια σοτέ σε βούτυρο και λεμόνι, tuna tartare και σολομός carpaccio είναι μερικές από τις αμέτρητες επιλογές που θα ενθουσιάσουν και τους δικούς σου γευστικούς κάλυκες, ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις τους λουκουμάδες χαλουμιού με μέλι που θα σε οδηγήσουν σε ένα πρωτόγνωρο γευστικό ταξίδι.

Και για όσους θέλουν να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο των “Καλαμιών” χωρίς όμως να στερηθούν το κρέας που τόσο πολύ αγαπούν ή για όσους ακολουθούν μία vegetarian ή vegan διατροφή, το εστιατόριο έχει προνοήσει καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία από σαλάτες που πλαισιώνουν τις προτάσεις του μενού, αλλά και πιάτα από ζυμαρικά, κυπριακές συνταγές και πιάτα σχάρας.

Η θάλασσα δεν θα σου ανοίξει την όρεξη μόνο για καλό φαγητό αλλά και για ποτό. Γι’ αυτό και στις Καλαμιές επιβάλλεται να συνδυάσεις το φαγητό σου με ένα κρασί ή ένα κοκτέιλ από τις πλήρως ενημερωμένες κάβες κρασιών και ποτών αντιστοίχως. 
Τέλος για να δώσεις στη βραδιά σου και στην εξόρμηση σου γενικότερα τη γλύκα που τους αξίζουν, οφείλεις να δοκιμάσεις το kunefe, ένα παραδοσιακό πολίτικο υπέροχο γλύκισμα που εδώ το φτιάχνουν με πολύ μεράκι!

(23831145) Περνέρα, ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, Πρωταράς. Δ-Κ 11.00-23.00 (κουζίνα).
Facebook: Kalamies Restaurant
Instagram: kalamies restaurant

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close