Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2022
Το Χιράτα, ένα μικρό χωριό στην επαρχία Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, έχει γίνει διάσημο γιατί προκαλεί τους τουρίστες να δοκιμάσουν το εξαιρετικά πικάντικο παγωτό του με σκόνης πιπεριού χαμπανέρο.
Αυτό το ειδικό παγωτό έχει τόσο πικάντικη γεύση και είναι τόσο καυτό που όσοι το δοκιμάσουν πρέπει να υπογράψουν ότι ο πωλητής απαλλάσσεται από την ευθύνη αν πάθουν κάτι.
Η ιστορία του διάσημου πλέον παγωτού χαμπανέρο του Χιράτα χρονολογείται από την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011. Πριν το τσουνάμι χτυπήσει την περιοχή και οι φόβοι για πτώση ραδιενέργειας αρχίσουν να κυριεύουν το έθνος, το χωριό δεν είχε ποτέ προβλήματα με την πώληση λαχανικών. Στη συνέχεια, όμως, ο κόσμος δεν εμπιστευόταν τα τοπικά προϊόντα με αποτέλεσμα οι ντόπιοι να ασχίσουν να αναζητούν νέους τρόπους για να βγάλουν τα προς το ζην.
Τρεις ντόπιοι αγρότες είχαν την ιδέα να καλλιεργήσουν «χαριτωμένα» μικρά πιπεριά χαμπανέρο, χωρίς να σκεφτούν πολύ το γεγονός ότι αυτές οι πιπεριές ήταν πολύ πιο καυτερές για τους περισσότερους Ιάπωνες καταναλωτές.
Το 2015, ενώ εξέταζαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις πιπεριές χαμπανέρο τους, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν το πικάντικο λαχανικό ως συστατικό παγωτού. Η ιδέα έπιασε και το παγωτό χαμπανέρο έκανε viral το χωριό.
Η παρασκευή παγωτού χαμπανέρο δεν είναι η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο. Οι εργαζόμενοι φορούν γάντια, μάσκες και γυαλιά καθώς πασπαλίζουν το παγωτό με σκόνη πιπεριού χαμπανέρο που καίει τη γλώσσα.
Όσοι είναι αρκετά τολμηροί για να δοκιμάσουν αυτή τη λιχουδιά μπορούν να επιλέξουν διαφορετικούς βαθμούς «καψίματος», με την πιο ακραία - την «κολασμένη πικάντικη γεύση» - να προσφέρεται χωρίς χρέωση.
Ένας ανταποκριτής από ένα δημοφιλές ιαπωνικό ριάλιτι ταξίδεψε πρόσφατα στο χωριό Χιράτο για να δοκιμάσει το διάσημο παγωτό χαμπανέρο και επέλεξε την πιο καυτή ποικιλία. Αν και φαινόταν γενναίος και αποφασιστικός στην αρχή του πειράματος, υπέκυψε στα δάκρυα και το κλάμα, πριν δροσίσει το στόμα του με λίγο κρύο νερό, χωρίς να τελειώσει το παγωτό του.
Σχετικά
Ανακαλύψαμε έναν μικρό επίγειο παράδεισο μέσα σε ένα περιβόλι με ροδιές!
Ιδανικό για όσους αναζητούν στιγμές χαλάρωσης μακριά από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας
Raw & Bone: Ένα μοναδικό Open Fire Steak Experience έρχεται στο AMANO στις 25 Ιουνίου
Με live OFYR cooking, premium steak cuts να ψήνονται στη φωτιά και signature cocktails να συνοδεύουν τη βραδιά
Το ιταλικό στέκι του Πρωταρά που σερβίρει πίτσα, pasta και την πιο viral μακαρονάδα του καλοκαιριού
Το Ciacco ανανεώνει το μενού του και μας δίνει έναν ακόμη λόγο να το επισκεφθούμε
Πάμε για καλή σχάρα, μπίρα και μουσική σε ένα καταπράσινο πάρκο στο χωριό
Το Ρυάκι είναι το νέο spot στο Πελένδρι που συνδυάζει χαλάρωση, φαγητό και ζωντανή μουσική μέσα στη φύση
Ο σεφ Παναγιώτης Δημητρίου δίνει… Noima στα βράδια της Λεμεσού
Επίσημο opening για τον νέο all-day προορισμό στην καρδιά της Λεμεσού
Νέες καλοκαιρινές γεύσεις στο Stavris Kitchen: Ο σεφ Σταυρής Γεωργίου ανανεώνει το μενού του με δημιουργικότητα και εποχικότητα
Από comfort food με κυπριακή ταυτότητα μέχρι πιάτα με σύγχρονη γαστρονομική προσέγγιση, το νέο μενού του Stavris Kitchen αποτελεί μια γευστική πρόταση που αξίζει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι
Το Whispering Angel γιορτάζει 20 εσοδείες!
Το ροζέ που άλλαξε για πάντα τον κόσμο του κρασιού σηματοδοτεί δύο δεκαετίες πρωτοπορίας με μια επετειακή, συλλεκτική χρονιά
Η µεξικάνικη σάλα που µας χαρίζει την καλύτερη καλοκαιρινή fiesta
Πληθώρα γεύσεων, ζωντανά χρώματα και αστείρευτη ενέργεια θέτουν τις βάσεις για ένα γεύμα με έντονη διασκέδαση
24 Ώρες με τη Χριστίνα Χριστοφή
Από την κουζίνα του «Μάζεμα» μέχρι τις μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας, η γνωστή σεφ μοιράζεται μαζί μας τις αγαπημένες της συνήθειες.
Το Οινοποιείο Ζαμπάρτας γιορτάζει τα 20 χρόνια του με ένα ξεχωριστό sunset party κι ένα νέο κρασί
Μια γιορτινή βραδιά γεμάτη μουσική, γεύσεις και εκλεκτά κρασιά, με τους Rumba Attack
Δοκίμασε τα Healthy Boosters της Kawacom’s, ψήφισε το αγαπημένο σου και ταξίδεψε στην Αθήνα
Ένας τυχερός θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τη συναυλία της Άννας Βίσση, με διαμονή για δύο άτομα από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου
Μπήκαμε στην κουζίνα του Ιωάννη Προβιδάκη, του head chef του Kuzuba
... και μάθαμε όλα τα νόστιμα μυστικά του