Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Γευστική βουτιά στη Μεσόγειο, σε ένα εστιατόριο με απαράμιλλη ομορφιά

Δοκιμάσαμε το εστιατόριο Mesoyios του εντυπωσιακού Cap St George Hotel & Resort

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2022

Εκεί στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας, μεταξύ ουρανού και γης κι ανάμεσα στα νησάκια Γερόνησος και Μανίκι, γευτήκαμε περιχαρείς, τις προάλλες, ολάκερη τη Μεσόγειο.

IMG-34ae725b16110f958d75812ee96f9f41-V.jpg

Για να είμαι ειλικρινής, φτάνοντας στο ευλογημένο από τον Θεό και συνεπικουρούμενο από οραματιστές ανθρώπους, συναρπαστικό τοπίο, με τις λευκο – πέτρινες δαντελωτές ακτές, σμιλεμένες επιμελώς ακατάστατα από τα κύματα της θάλασσας, γαρνιρισμένες με τη σπάνια χλωρίδα της ακροδυτικής Κύπρου, ένιωσα ενοχές. Ενοχές γιατί άθελά μας πολλές φορές, εκθειάζουμε τη μαγεία τοπίων και περιοχών του εξωτερικού, για τις οποίες πληρώσαμε διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για να τις επισκεφτούμε, ενώ στο δικό μας νησί διαθέτουμε ίδιας και υψηλότερης αξίας, φυσικής και ανθρωποποίητης ομορφιάς, τοπία και εγκαταστάσεις, τα οποία ποτέ δεν έχουμε επισκεφτεί.

IMG-3b369de04aec64401b37b3bdbb0c8a98-V.jpg

Ένας παράδεισος, άμεσα και πανεύκολα προσβάσιμος με μόλις 25 λεπτά, by the sea οδήγησης από το κέντρο της Πάφου, που πραγματικά θα αποζημιώσει τους απανταχού φυσιολάτρεις, μα πιότερο, τους απαιτητικούς γαστρονόμους.

Αφήνουμε το αυτοκίνητό μας στον στεγασμένο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχειακού κολοσσού και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των φίλων που το έχουν επισκεφτεί, για βόλτα στον μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα, πεζόδρομο που ανεβοκατεβαίνει πλησίον του μαγευτικού θαλασσινού τοπίου της περιοχής.

Εικόνες ανείπωτης ομορφιάς, με πρωταγωνιστές τη φύση στα καλύτερά της, την απέραντη γαλάζια θάλασσα της Μεσογείου, μα και τα δυο προαναφερθέντα νησιά που εντυπωσιάζουν αβίαστα με την απτή τους παρουσία.

FB_IMG_1658494203717.jpg

Με την πείνα στα φόρτε της, κατευθυνόμαστε γοργά προς το γαστριμαργικό μας καταφύγιο, που με την όμορφη διακόσμησή του, τη δυναμική κυριαρχία του ξύλου, των πανέμορφων ελιών και των ποικιλόμορφων τραπεζοκαθισμάτων και καναπέδων, δεν δυσκολευτήκαμε διόλου να φιλιώσουμε αμέσως μαζί του και να γίνουμε ένα.

IMG-11a1b7b4a6d15c68b3ac7e7010c6751a-V.jpg

Με αφ΄ υψηλού τη θέα της γαλάζιας θάλασσας, σκεφτόμαστε οι πλείστοι της παρέας να τιμήσουμε αποκλειστικά και μόνο τους θαλασσινούς καρπούς της, οι οποίοι έλαμπαν φρεσκότατοι και περήφανοι διά της παρουσίας τους στην περίοπτη βιτρίνα-ψυγείο. Ο ευγενέστατος μετρ και η ομάδα του, οι οποίοι απέδειξαν εμπράκτως ότι όντως εστιαζόμαστε στο νησί της φιλοξενίας, δεν άργησαν να μας ξεναγήσουν στα φρεσκοαλιευμένα καλούδια, τα οποία θα μπορούσαμε να απολαύσουμε ψημένα όπως εμείς επιθυμούσαμε.

IMG-35ce3c8864bb78a77e56f0d73f8f24df-V.jpg

Η εξάδα από φρεσκότατα Gillardeau στρείδια, παντρεμένα με βοτανικό ντρέσιγκ ντομάτας και ένα αποπλανητικό δροσερό ποτήρι από βουργουνδικό Chablis, ήταν ένα ξεκίνημα που σίγουρα θα επαναλάβω και στην επόμενή μου επίσκεψη. Ψωμάκι ζεστό, και ελαιόλαδο Πεγιώτικο, νοτισμένο με ένα φρεσκοκομμένο από τους βοτανόκηπους του Resort, κλωναράκι από δεντρολίβανο, στη συνέχεια, για να υποδεχθούμε αμέσως μετά, τις άριστης με κάθε σημασία της λέξης, τραγανές γαρίδες, που έκλεισαν τον κύκλο της γεύσης, μαζί με σος φρέσκιας ντομάτας και μαύρων ελιών.

IMG-673e4c25bccf9bed02909b6d742fb6c3-V.jpg

Χαλλούμι στη σχάρα με μαυροσούσαμο, κονφί ντομάτα και μέλι, μα και σαλάτα Nicoise με ελαφρά σοταρισμένο τόνο, τραγανά λαχανικά, σκόνη αντζούγιας, αυγό ορτυκιού και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, οι λόγοι που θα ανασηκώσεις ξανά το κινητό σου τηλέφωνο για να απαθανατίσεις τις δημιουργίες του πολυδύναμου executive chef του ξενοδοχείου, Χρήστου Κουδουνά.

IMG-2476a783f72df330bbe58d2e8f50aeba-V.jpg

Χαιρόμαστε μικρούς και μεγάλους που τρέχουν για να απαθανατίσουν τη σύντομη βόλτα των αιωνόβιων χελωνών που έφτασαν μέχρι και τα ρηχά για να λιαστούν και να απολαύσουν κι αυτές τα φύκια που ευδοκιμούν σε διάφορα σημεία της περιοχής, αλλά χαιρόμαστε περισσότερο για τον ερχομό της υπερτροφικής μας σαλάτας. Μια superfood σαλάτα, όνομα και πράμα, με δυνατούς γευστικούς συντελεστές την κινόα, τον μαριναρισμένο φρέσκο σολομό, το ζωντανόχρωμο μπρόκολο, αβοκάντο και τα φρεσκότατα λαχανικά, που αποτέλεσαν όλα τους μαζί τον προπομπό για το φρεσκότατο, σχαροψημένο πλοκάμι χταποδιού, ραντισμένο τίμια με την ίδια την φύση.

IMG-343387b3adb9d9da6be830466d58a401-V.jpg

Αγνό παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, τα απλά μυστικά που νότισαν, μαζί με ρίγανη και το άξιο ειδικής βράβευσης καλαμάρι και φαγκρί σχάρας, που με το ορθό ψήσιμό τους, πέτυχαν να κρατήσουν μέσα τους τα φυσικά τους υγρά και αρώματα, αλλά συνάμα να αποπνέουν το ουμάμι του αριστοτεχνικού ψησίματος.

Άμα είσαι αθεράπευτος λάτρης του μπαρμπουνιού, το θες αλευρωμένο να πέφτει στο καυτό τηγάνι και να φτάνει στο πιάτο σου κριτσανιστό και θελκτικό. Και έτσι έφτασε σε εμάς, συνοδευμένο με al dente λαχανικά και πατατούλες απ’ τον τόπο μας, κομμένες με αγάπη στο χέρι και τηγανισμένες με σεβασμό.

Αιθέριο Mediterranean Melody cocktail για την ενθουσιώδη με την μαστίχα, το gin και το Campari, συνδαιτυμόνα μου, ένα ποτήρι σπάνιας Κουμανδαρίας PDO του 1984 για τον καλό μου φίλο και ένας κυπριακός καφές με πλούσιο καϊμάκι, έκλεισαν παρέα με σπιτικό τιραμισού, τάρτα λεμονιού και apple crumble tart, την πανδαισία θαλασσινών και μεσογειακών γεύσεων στο εστιατόριο Mesoyios.

IMG-66ec9c2d6c600c8a1d16ff9dc4c87109-V.jpg

Η πανδαισία φυσικά απέκτησε πορτοκαλοκίτρινα χρώματα, μα και γράφτηκε με bold χαρακτήρες στο άυλο σημειωματάριο εμπειριών και συναισθημάτων, σαν ο καλοκαιρινός ήλιος βούτηξε αργά αργά, πίσω από τον Γερόνησο και έβαψε τα πάντα με τη μαγεία του, κάνοντας όλους μας εκεί να αγαπήσουμε πιότερο τη χώρα μας και να εκτιμήσουμε κι άλλο την αξία της.

Δειπνολόγος

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close