Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2022
Η Chandal Entertainment LTD Cyprus φέρνει στην Κύπρο την παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου απο την Αθήνα και την εταιρεία παραγωγής DOMINUS να παρουσιάσουν το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοι μετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιαχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νεες περιπέτειες.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει, ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.
Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3Dmapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη
Πρωτότυπη Μουσική-Στίχοι: ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ
Κοστούμια: Πάνος Θάνος
Δημιουργία projection mapping: DegPhilip
Εικονογράφηση αφίσας: Αντώνης Θεοδωράκης
Technical mapping equipment: VISUALART
ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική - ηλεκτρική κιθάρα)
Θωμάς Θάνος (ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς, πιάνο)
Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο)
Ελένη Μπαΐλη (νέυ, ακορντεόν)
Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί)
Καινοτομία αποτελεί η προσπάθεια των διοργανωτών να δωθεί η ευκαιρία σε παιδιά με πρόβλημα ακοής να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση με διερμηνέα κωφών, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι Θεατρικές παραστάσεις πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους!
Επίσης μέρος τον καθαρών εσόδων θα δοθεί στο Φίλανθρωπικό Ίδρυμα Μικροί Ήρωες μιας και Ήρωας στη σκηνή της ζωής, είναι ο κάθε ένας από εμάς! Kανένα παιδί όμως δεν πρέπει να πολεμάει καμία ασθένεια μόνο του, και έτσι θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους μικρούς μας θεατές πως μέσα από τον αγώνα και τις πράξεις μας μπορούμε να προσφέρουμε με πολλούς τρόπους στους μικρούς μας φίλους που το έχουν περισσότερη ανάγκη!
Παραστάσεις:
10 Σεπτεμβρίου Λευκωσία, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου (16:00 & 18:30)
11 Σεπτεμβρίου Λεμεσός, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο (11:00 & 16:00)
Εισιτήρια: μέσω Soldoutticketbox.com
Σχετικά
Το Σατιρικό Θέατρο περιοδεύει σε όλη την Κύπρο με την παράσταση "Εκτός Ελέγχου"
Μια κλασική και άκρως διασκεδαστική κωμωδία που σατιρίζει την εξουσία, την υποκρισία και τις ανθρώπινες αδυναμίες
Φεστιβάλ Σατιρικού Θεάτρου 2026: 11 μέρες, 7 παραγωγές, μία τοποθεσία
Το Σατιρικό Θέατρο ανοίγει τις σκηνές του σε φρέσκες καλλιτεχνικές προτάσεις και πρωτότυπα έργα.
Η εκρηκτική κωμωδία «Εκτός Ελέγχου» ταξιδεύει σε Πάφο, Δερύνεια, Λάρνακα και στο Αμφιθέατρο Λακατάμειας
Δες πού και πότε μπορείς να την απολαύσεις
AIGAIA Youth Theatre 2026: Δύο παραγωγές από παιδιά και έφηβους
Το Θέατρο Aigaia παρουσιάζει δύο παραγωγές από τις ομάδες του, δίνοντας χώρο σε παιδιά και εφήβους να εκφραστούν μέσα από το θέατρο, καθεμία με τη δική της γλώσσα και καλλιτεχνική προσέγγιση
Γλυκερία και Στέλιος Διονυσίου μαζί στην Κύπρο
Μια μοναδική καλοκαιρινή μουσική βραδιά γεμάτη επιτυχίες, συναίσθημα και αυθεντικό λαϊκό γλέντι!
Μόλις ανακοινώθηκε ένα (ακόμα) μεγάλο live στο χωριό
Ο Τριαντάφυλλος, η Χρύσπα και οι Droulias Brothers σε μια μεγάλη καλοκαιρινή βραδιά στο χωριό
Μπουρδελόματα ξανά στο Flea Theatre
H Θεατρική Ομάδα Garage επαναφέρει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Μπουρδελόματα», σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
Μια ξεχωριστή φιλανθρωπική συναυλία στην καρδιά του Τροόδους
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, με τους Γιάννη Διονυσίου και Γιάννη Παπαγεωργίου
Ο ΘΟΚ αναζητά άντρες και γυναίκες ηθοποιούς για τη νέα του παραγωγή
Ακροάσεις για την παραγωγή της Νέας Σκηνής «Φροστ/Νίξον» του Πήτερ Μόργκαν σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου
Θα στηθεί και φέτος ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ στη Γιαλιά
Το υπαίθριο φεστιβάλ θεάτρου και παραστατικών τεχνών, ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ, επιστρέφει στη Γιαλιά για ένα ξεχωριστό διήμερο
Ένα ξεχωριστό τριήμερο Art Retreat στον Μονιάτη
Οι Χρίστος Ακορδαλίτης, Πέννυ Φοινίρη και η Ιωάννα Κρητιώτη σε προσκαλούν για μια βιωματική εμπειρία μέσα στη φύση που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και λάτρεις των τεχνών
Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: Αυτές είναι οι 5 παραγωγές του φετινού προγράμματος
Πέντε παραγωγές από την Κύπρο, την Ισπανία, τη Λετονία και την Ελλάδα