Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το νέο Vino Cultura: Δοκιμάσαμε το μενού του ανανεωμένου wine bar & cellar

Και μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις και εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022

Η αλήθεια είναι ότι μας έλειψε πολύ. Οι τρεις μήνες που χρειάστηκαν οι διακοσμητές και οι μάστορες για να πετύχουν τον συναρπαστικό εξωραϊσμό τού πολυβραβευμένου wine bar & cellar, αξίζαν και με το παραπάνω την αναμονή των πιστών του πελατών. Με την πρώτη ευκαιρία, σηκώσαμε το ακουστικό και κλείσαμε με την παρέα μας ένα από τα ψηλά του τραπέζια, έναντι του ολοκαίνουριού του deli και της νέο–δημιουργηθείσας open plan κουζίνας.

vino+.jpg

To rustic πράσινο κεραμικό, η πλειάδα των άρτια στοιχισμένων οίνων και καραφών της εισόδου, το εντυπωσιακά φωτισμένο bar και τα δερμάτινα ποικιλόχρωμα καθίσματα που θα κρατήσουν την πλάτη σου ξεκούραστη για ώρες πολλές, συζητήθηκαν από τους συνδαιτυμόνες με τα θετικότερα των σχολίων.

vino2.jpg

Διθυραμβικά τα σχόλια επίσης και για την prive κλιματιζόμενη κάβα-δωμάτιο, στην οποία πολιορκούν οι ‘’τοίχοι’’ από κρασιά, η ευχέρεια να παρακολουθάς από το γυάλινο παραπέτασμα τους αεικίνητους chefs in action, αλλά και το ανεπανάληπτο, μοναστηριακού τύπου τραπέζι, που με μια τροχαλία ανεβαίνει σε ύψος, ανάλογα με την περίσταση.

vino8.jpg

Η κάρτα εδεσμάτων που φέρει την υπογραφή του καταξιωμένου σεφ Ανδρέα Γιαγκουλά, έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει το άκρως επιτυχημένο concept εστίασης του Vino Cultura, που όλοι αγαπήσαμε και αναγνωρίσαμε ως μοναδικό.

vino1.jpg

Δημιουργικές σαλάτες, κρύα και ζεστά τάπας, ζυμαρικά και ριζότο, συνθέτουν τη βάση του μενού, συνεπικουρούμενα τώρα με λαχταριστά λεπτόφυλλα tarte flambee, πίτσες με άποψη, ψημένα όλα σε εξειδικευμένο φούρνο.

Οι θιασώτες των premium κρεατικών σχάρας και των φρέσκων φιλέτων ψαριών, θα έχουν σε κάθε επίσκεψη τη λαχτάρα να μάθουν για τις καθημερινές αφίξεις στο μαγαζί, τις διαθέσιμες κοπές, με ανάλογη τιμή ανά 100γρ. Εξαίρετη, τέλος και η πιο παρεΐστικη, με διαφορά, πρόταση του μαγαζιού, τα cheese and charcuterie platters, η οποία παντρεύει με σεβασμό όλες τις οινογαστρονομικές ανησυχίες των θαμώνων, με μοναδικά τυριά και αλλαντικά.

vino6.jpg

Το δικό μας πάντως γευστικό ταξίδι ξεκίνησε με άκρως δροσερή σαλάτα με νουτλς, γαρίδες, φασόλια ενταμάμε και σουσάμι, ακολουθούμενη από άξιο ειδικής βράβευσης σεβίτσε από λαβράκι, μάνγκο και γιούζου.

Ιταλία, Γαλλία, Αλσατία και Νέα Ζηλανδία, πρωταγωνίστησαν οινικά κατά τη διάρκεια της βραδιάς μας, μα πρωτίστως σερβιρίστηκαν άριστα σε εμάς από τον πρωταθλητή μας, παγκυπριονίκη οινοχόο και συνιδιοκτήτη Ανδρέα Κυπριανού.

vino4.jpg

Έκπληξη μεγατόνων, η μπάρα από sushi rice που καπελώθηκε από ταρτάρ τόνου, αγγούρι και γουασάμπι, αλλά και τα υπέροχα σε υφή τάκος με κριτσανιστό κοτόπουλο, πικάντικη μαγιονέζα και τουρσί λάχανο.

Η μουσική, χαλαρή, μα συνάμα ανεβαστική, τα κοκτέιλ να δίνουν και να παίρνουν, με μας να μην αντιστεκόμαστε καθόλου στο artisan burger, που χτύπησε τα ρέστα του με το χειροποίητο μπριος και το αριστοτεχνικά ψημένο μπιφτέκι του μαγαζιού.

Μπορεί το guanciale να σε ταξιδεύει συνειρμικά σε πιάτα ζυμαρικών, μα στο Vino Cultura το περιβόητο αλλαντικό θα συνοδεύσει το γευστικό new kid on the block, την tart flambee, νοτισμένη με κρέμα κατσικίσιου τυριού.

vino5.jpg

Η El Matador pizza με τσορίθο και το premium βοδινό φιλέτο σχάρας με πατάτες τριών σταδίων ψησίματος, λαχανικά σχάρας και μανιτάρια με toffee caramel, έκλεισαν το κύκλο των γεύσεων.

Έλα που οι γλυκοαλχημιστές της παρέας ήθελαν και συνέχεια, με τους pastry chef να μας ωθούν να αμαρτάνουμε με θεόσταλτα churros πλάι σε ντιπ σοκολάτας και πολύ προχωρημένο και αποδομημένο pistachio cheesecake, πλαισιωμένο με σορμπέ από φρούτα του δάσους από την ορεινή Κύπρο.

Φεύγοντας ξαναδώσαμε ραντεβού με την παρέα για τη συνέχεια του οινογαστρονομικού tour. Ευτυχώς το ταξίδι είναι μακρύ, άκρως γευστικό και γεμάτο καθημερινές εκπλήξεις.

(22 676707/ http://www.vinocultura.net/) Κυριάκου Μάτση 20, Λευκωσία.
Facebook: Vino Cultura Wine Bar & Cellar
Instagram: vinocultura

Γράφει ο Δειπνολόγος

vino9.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close