Eating News , Εστιατόρια

Έξοδος στην καρδιά της Πάφου

Ένα μαγαζί με γνώριμες γεύσεις και παρεΐστικη διάθεση

Δημοσιεύτηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022

Η Ελληνική και κατ’ επέκταση η μεσογειακή κουζίνα κατέχουν εξέχουσα θέση στην καρδιά μας, εξ ου και επιλέγουμε στις εξορμήσεις μας για φαγητό να επισκεπτόμαστε εστιατόρια που σερβίρουν πιάτα από την ελληνική και κυπριακή κουζίνα. Κι αυτό το εστιατόριο παραμένει πιστό στην ταυτότητά του με αυθεντικά πιάτα ελληνικής, κυπριακής αλλά και μεσογειακής κουζίνας, με ένα σύγχρονο twist και πολλή αγάπη.

IMG_1918.JPG

Ο λόγος για το «Κουτουρού- Ουζερί», ένα εστιατόριο του οποίου η φήμη έχει ξεπεράσει τα γεωγραφικά σύνορα της Πάφου, με την πελατεία του να προέρχεται πλέον από όλη την Κύπρο. Ένας προορισμός που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στις επιλογές για καλό φαγητό.

IMG_1916.JPG

Ο καλαίσθητος χώρος του αποτελεί το πρώτο δείγμα για το τι θα ακολουθήσει. Ένα εστιατόριο, σε ένα διατηρητέο κτήριο, που δεσπόζει στην ανανεωμένη πλατεία στο κέντρο της πόλης, με vintage γοητεία, που απλώνει τα τραπεζάκια του στη βεράντα απέναντι από τον δημόσιο κήπο, σερβίροντας εύγευστα πιάτα που βασίζονται στη δημιουργική απλότητα της κυπριακής, της ελληνικής και όχι μόνο, κουζίνας.

IMG_1920.JPG

Το όμορφο του design θα σε μαγνητίσει από την πρώτη ματιά, καθώς το μαγαζί βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα παλιά κτήρια αποικιακού στυλ πίσω από το Δημαρχείο της Πάφου. Το βράδυ, οι καλαίσθητες λάμπες φωτίζουν τις νεοκλασικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και σε συνεπαίρνουν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Όσον αφορά τη διακόσμηση του χώρου, περιβάλλεται από αντίκες, από την προσωπική συλλογή του ιδιοκτήτη, αντικείμενα μιας άλλης εποχής και μοντέρνα έργα τέχνης.

Μια αισθητική που συνδυάζει το μοντέρνο με το παλιό, το σύγχρονο με το διαχρονικό! Το εστιατόριο, με ένα ιδιαίτερο στυλ αισθητικής, φιλοξενεί τουρίστες και ντόπιους, οι οποίοι το επισκέπτονται καθημερινά, εκτός την Κυριακή. Η ατμόσφαιρα είναι τόσο ευχάριστη και το φαγητό τόσο νόστιμο, που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ, φτάνει να έχεις κάνει κράτηση!

Στην κουζίνα στις επάλξεις, ο σεφ και ιδιοκτήτης Δημήτρης, προτείνει πιάτα φτιαγμένα με σπιτική φροντίδα και αγάπη για το καλό φαγητό και τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Φροντίζει το μενού να καλύπτει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα, προσθέτοντας βιγκαν και χορτοφαγικές επιλογές.

IMG_1922.JPG

Για να πάρεις μια μικρή γεύση, στο μενού μπορείς να βρεις ντόπιο τόνο με καππάρι, γαρίδες με κρέμα ούζου, βοδινό Αργεντινής sashimi, λαβράκι σεβίτσε με λουβιά και πράσινες ντομάτες, κριθαρότο με λάδι τρούφας κ.ά. Ένα πιάτο που προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι τα καρότα στον φούρνο με σος γιαουρτιού και φυσικά το αγαπημένο όλων, χαλούμι με μέλι!

Όπως ήδη αναφέραμε άλλωστε, το μενού διαθέτει αρκετές δελεαστικές επιλογές, αν και αλλάζει καθημερινά, σύμφωνα με τη διάθεση του σεφ αλλά και την πρωινή βόλτα στην αγορά!

Η εποχικότητα των πρώτων υλών παίζει κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση του μενού. Παρ' όλ' αυτά, σίγουρα θα βρεις κάποια σταθερά, αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού.

IMG_1923.JPG

Ωστόσο, αυτό που θα διακρίνεις σε κάθε πιάτο θα είναι οι σύγχρονες τεχνικές, η δημιουργικότητα και η παράδοση, τα οποία συνδυάζονται με την ποιότητα, την υψηλή αισθητική και την αγάπη για το καλό φαγητό, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πρώτες ύλες.

Αν πας κατά τύχη στο «Κουτουρού», το πιθανότερο είναι να μη βρεις τραπέζι. Επομένως, καλό θα ήταν να έχεις κάνει κράτηση από πριν κι όταν εξασφαλίσεις τραπέζι, τότε ετοιμάσου να διαμορφώσεις εσύ τον δικό σου «μεζέ», καθώς δεν υπάρχει προεπιλεγμένος για σένα. Επιλέγεις εσύ τι και πόσο θες να φας. Για το τέλος, μην παραλήψεις να δοκιμάσεις τα μαμαδίστικα γλυκά και τη σοκολατίνα του μαγαζιού!


(70001358) 25η Μαρτίου και Φίλιππου Αντωνιάδη, Πάφος.
Facebook: Koutourou Ouzeri
Instagram: Koutourou Ouzeri

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close