Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 αγαπημένες επιλογές για μεσημεριανό στη Λευκωσία

Προτάσεις με όσα θα φάμε., θα πιούμε και θα απολαύσουμε το φθινόπωρο στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι το μεσημεριανό time out και η έξοδος για ένα τουλάχιστον γρήγορο γευστικό διάλειμμα σε εστιατόριο αξίζει σίγουρα να μπει στην ατζέντα μας. Κυρίως στη Λευκωσία όπου το τελευταίο διάστημα βλέπουμε πολλά και συνάμα πολύ καλά μαγαζιά που ζωντανεύουν από το μεσημέρι κι είναι καθόλα έτοιμα να προσφέρουν νόστιμες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς προκειμένου να ξαναγεμίσουμε τις μπαταρίες μας για το γραφείο.

Εμείς συγκεντρώσαμε 10 επιλογές και σου τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

285641261_3117671375152337_1217269035364521428_n.jpg


APRON
Το φημισμένο εστιατόριο της Λευκωσίας δεν σταματά να μας εκπλήσσει, καθώς παρουσιάζει συνεχώς νέες προτάσεις χωρίς να ξεφεύγει απ' τις γνώριμες γεύσεις. Η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα του Apron, το καθιστούν ως ιδανικό χώρο για χαλαρό, επαγγελματικό lunch, καθώς προσφέρει ένα πολύ ικανοποιητικό μενού με εύγευστα πιάτα, φτιαγμένα πάντοτε με ποιοτικά αγνά υλικά. Εδώ δοκιμάζεις εκλεκτές γεύσεις σ’ έναν ήσυχο και καλαίσθητο περιβάλλον, το οποίο ενδείκνυται για χαλάρωση και ηρεμία. Φυσικά, πρόκειται για ένα μαγαζί που μπορείς να επισκεφθείς με φίλους ή με οικογένεια, για να απολαύσεις καλοφτιαγμένο πρόγευμα και μεσημεριανό. Κι επειδή τα σαββατοκύριακα ψάχνουμε να βρούμε ένα εστιατόριο που θα μας παρέχει ένα χορταστικό μεσημεριανό, με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα, το Apron ετοιμάζει για εμάς τα καλύτερα. Κάθε σαββατοκύριακο μάς περιμένει με ένα ξεχωριστό και πεντανόστιμο μενού, στον φιλικό του χώρο.

unknown_279829753_1128378907727118_2060698472642294650_n.jpg


ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το μενού του διαφοροποιείται συνεχώς, με τους γνωστούς chefs της ομάδας να δημιουργούν νέα πιάτα, όπως ολόφρεσκες σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς. Επέλεξε ανάμεσα σε κρεατικά, ψάρια, μακαρονάδες, θαλασσινά κ.ά. Εξαιρετικά νόστιμες είναι και οι νέες επιλογές στο μενού όπως το Healthy Chicken Pesto Orzo, το οποίο περιλαμβάνει μαριναρισμένο κοτόπουλο, σερβιρισμένο με κριθαρότο pesto βασιλικού, παρμεζάνα, ντοματίνια, μαύρες ελιές και θρυματισμένη φέτα. Μία ακόμα πολύ καλή πρόταση είναι το Creamy Chicken Camembert, ένα φιλέτο κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα, φτιαγμένη από το αγαπημένο τυρί Camembert και φρέσκα βότανα, σερβιρισμένο με ρίζι basmati και φρέσκο σπανάκι. Ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το Stir Fry Pork με μπρόκολο και cashews, ψαρονέφρι,  ginger και σάλτσα Apron Asian, σερβιρισμένο με ρίζι μπασμάτι. Aγαπημένη επιλογή παραμένει η σαλάτα «Healthy Super Food», η οποία περιλαμβάνει μαύρο ρύζι, κινόα, κόκκινες φακές, cranberries, αμύγδαλα, ρόδι, αβοκάντο, τυρί cottage και ντρέσινγκ μουστάρδας-λεμονιού. Αναμφίβολα πρόκειται για εύγευστα πιάτα, τα οποία σου προσφέρουν διαφορετικές γευστικές εμπειρίες με έναν πιο υγιεινό τρόπο. Όταν το επισκεφθείς αξίζει να δοκιμάσεις και τα γλυκά του, που φτιάχνονται με δεξιοτεχνία και αγάπη, και τα οποία θα σου προσφέρουν μια μοναδική γευστική εμπειρία. Ο κατάλογος διατηρεί ιδανικά τις ισορροπίες για όλες τις προτιμήσεις, χωρίς να γίνεται καμία έκπτωση στη γεύση.
ΑΚΟΜΑ: Το Apron μετά από 4 χρόνια λειτουργίας, πλέον, γνωστό στον χώρο, σερβίρει ποιοτικό φαγητό, με όλες τις πρώτες ύλες να είναι φρέσκες, ενώ κάθε φορά μας υπενθυμίζει πως το καλό φαγητό με λίγη φαντασία και δημιουργία, μπορεί να απογειώσει τον ουρανίσκο μας, αφήνοντας ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Έτσι λοιπόν η επιλογή για brunch και μεσημεριανό στη Λευκωσία, δεν είναι άλλη από το Apron. Μια επιλογή που θα κάνεις ξανά και ξανά. Σημείωσε μάλιστα, ότι διαθέτει υπηρεσίες take away & delivery μέσω της Wolt και του Foody.
(22675858) Σοφουλή 34, Λευκωσία.
Facebook: Apron
Website: https://apron.cy
Instagram: https://www.instagram.com/apron.cy

GEUSICLEOUS 62 TAVERN RESTAURANT NICOSIA CYPRUS JUNE 2021-13.jpg

Γευσηκλέους 62
Στο εστιατόριο Γευσηκλέους 62, όνομα παρμένο από το αρχαίο κλέος που σημαίνει δόξα, συναντάμε πιάτα με παραδοσιακές γεύσεις, μεσημέρι και βράδυ, που δοξάζουν την κυπριακή παράδοση, συνταγές όπως τις έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά μας. Στο εστιατόριο Γευσηκλέους 62 το μενού θυμίζει παράδοση καθώς οι ανέσεις και ο χώρος είναι σύγχρονα και άνετα, ώστε να προσφέρει μία κορυφαία και σύγχρονη εμπειρία.

GEUSICLEOUS 62 RESTAURANT NICOSIA CYPRUS AUGUST 2022-10.jpg

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Πληθώρα από νοστιμιές που σιγοψήνονται στην κατσαρόλα, όπως βοδινό κατσαρόλας, χοιρινά φιλετάκια με σος κουμανταρίας και κουπέπια, αλλά και νόστιμες επιλογές που ψήνονται στον κυπριακό παραδοσιακό φούρνο που έχει κτιστεί εντός του μαγειρείου, όπως για παράδειγμα το χοιρινό κότσι. Από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει και η επιλογή της καλής σχάρας (ανάμεσά τους επιλογές όπως σουβλάκια, σεφταλιά, λουκάνικο, κοτόπουλο σχάρας κ.ά.) αλλά και ο πληθωρικός μεζές, με φρέσκια πρώτη ύλη της κυπριακής γης. Όσπρια, σούπες, ψαρικά, θαλασσινά αλλά και χορτοφαγικά πιάτα συμπληρώνουν το πλούσιο μενού του
ΑΚΟΜΑ: Στο μεγάλο και άνετό του χώρο, έχεις ακόμα την επιλογή για τη διοργάνωση του όποιου προσωπικού ή επαγγελματικού γεγονότος, με άριστη και σπιτική φιλοξενία και νόστιμες επιλογές, που θα καλύψουν τις απαιτήσεις εσάς και των καλεσμένων σας. Αξίζει επίσης να σημειώσεις ότι το Γευσικλέους σε υποδέχεται και τα βράδια, ενίοτε με ζωντανή μουσική (κάθε Παρασκευή & Σάββατο βράδυ συντροφιά με τον Στέφανο και τον Χάρη σε ένα μουσικό σεργιάνι με τραγούδια του χτες μέχρι και το σήμερα!)
(70 001980) Περικλέους 62, Στρόβολος, Λευκωσία.
Facebook: γευσηκλέους 62

305241227_805800527262550_8145447326745614273_n.webp


Cook
Shop
Το Cook Shop, ένα εστιατόριο της Πινδάρου, με τη φινέτσα και τη γαστρονομική κουλτούρα των μπιστρό της Κεντρικής Ευρώπης, φέρνει μία εναλλακτική πρόταση εστίασης στην πρωτεύουσα. Το εστιατόριο σε περιμένει τα μεσημέρια για να απολαύσεις πιάτα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσεις, προσφέροντάς σου τη μαγεία της μεσογειακής κουζίνας στο πιάτο σου. Πρόκειται για ένα μαγαζί που σε «ταξιδεύει» σε νέες γευστικές εμπειρίες, με το μενού να βασίζεται σε συνταγές πάντα διαφορετικές από τα συνηθισμένα. Καλοφτιαγμένο φαγητό, με ποιοτικές πρώτες ύλες σε έναν χώρο που αποπνέει ένα παριζιάνικο αέρα και καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά το παλιό με το μοντέρνο.

225357695_4167986893282586_647441498626509857_n.jpg

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Στο μενού περιλαμβάνονται πληθώρα επιλογών με εύγεστα πιάτα, που φτιάχνονται διά χειρός του σεφ Ευαγόρα Χατζηπαύλου και της ομάδας του. Από το μενού έχεις να επιλέξεις ανάμεσα από μια σειρά νόστιμων πιάτων, όπως αρωματική μπριζόλα με μαρμελάδα μπέικον και ντομάτα, γεμιστό κοτόπουλο με κατσικίσιο τυρί και κράνπερι, φιλέτο σολωμού με fregula εσπειροειδών, μάνγκο και μπρόκολι με σάλτσα πορτοκάλι και μέλι. Κι επειδή το steak αποτελεί τη σίγουρη επιλογή ενός καλού κρεατοφαγά, το μενού διαθέτει προτάσεις που θα λατρέψεις, για παράδειγμα Ribeye με μπαχαρικά Αφρικής και σάλτσα καπνιστής πιπεριάς, Brazilian Picanha με βότανα μεσογείου και salsa verde. Εδώ θα βρεις risotto με trifolada μανιταριών και την πεντανόστιμη σαλάτα burrata. Θεσπέσια ορεκτικά και φρέσκιες σαλάτες συμπληρώνουν το μενού του που εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ αν λαχταράς επιδόρπιο, μπορείς να ολοκληρώσεις το γεύμα σου με μία από τις επιλογές από τα χειροποίητα γλυκά που σου προσφέρονται.
ΑΚΟΜΑ: Πέρα από lunch breaks, στον μοντέρνο του χώρο, πλέον, διοργανώνονται θεματικές βραδιές γευσιγνωσίας, με ένα ολοκληρωμένο μενού 5 η 7 πιάτων, το οποίο περιλαμβάνει ορεκτικά, κυρίως πιάτα και επιδόρπια τα οποία θα «γλυκάνουν» τον ουρανίσκο σου και με το παραπάνω. Πρόκειται για βραδιές που σε ταξιδεύουν με λίγη φαντασία και δημιουργία, ενώ τα τοπικά υλικά υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιούν, μετουσιώνονται σε εκπληκτικές γεύσεις.
(99 012307) Πινδάρου 6Α, Λευκωσία.
Facebook: Cook Shop

20200920_093852.jpg

Η Στοά του Δημήτρη
Το οικογενειακό ταβερνείο, Η Στοά του Δημήτρη, βρίσκεται στον ίδιο χώρο χρόνια τώρα (από το 1985), αποτελώντας ένα στέκι για όσους εκτιμούν το καλό φαγητό. Στεγάζεται σε έναν χαλαρό, ευχάριστο και φωτεινό χώρο, που σε κάνει να αναπολείς παλιότερα χρόνια. Εκεί οι επισκέπτες της γίνονται όλοι μία μεγάλη παρέα, που απολαμβάνει το άψογο σέρβις και το φτιαγμένο με μεράκι και τις καλύτερες πρώτες ύλες της αγοράς, φαγητό της. Τα τραπέζια της είναι στρογγυλά με λευκά τραπεζομάντιλα, οι καρέκλες της ψάθινες και στις γωνιές της υπάρχουν γλάστρες με καταπράσινα φυτά. Εδώ λοιπόν, η διαδικασία ξεκινά από νωρίς το πρωί. Καθαρίζονται τα λαχανικά, μαρινάρονται τα κρέατα, καθαρίζονται τα ψάρια, κόβονται, προετοιμάζονται τα μαγειρευτά και ανάβουν τα κάρβουνα, ούτως ώστε το μεσημέρι να είναι έτοιμοι να σε υποδεχθούν.

στοά2.jpg

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Όσο για το μενού του μαγαζιού, τα μεσημέρια σε αυτό θα βρεις μαμαδίστικα/παραδοσιακά πιάτα -ανάλογα πάντα και με την εποχή-, όπως όσπρια, ανάμεσά τους κουκιά, φασόλια βραστά, γίγαντες φούρνου και ρεβίθια, κεφτέδες, κουπέπια, κολοκυθάκια με αβγά, αλλά και μαγειρευτά, όπως κολοκάσι με χοιρινό, σπανάκι και μπάμιες με αρνί, μπιζέλια κ.ά. που θα σε ενθουσιάσουν με τη γεύση και την ποιότητά τους. Από την άλλη όμως, είναι και τα κρεατικά που θα ψηθούν στη σχάρα και θα φτάσουν στο τραπέζι σου όπως ακριβώς πρέπει! Χοιρινό σουβλάκι, κοτόπουλο σουβλάκι, παϊδάκια, μπριζόλες, μπριζολάκια κρασάτα, χαλλούμι, λουκάνικο κ.ά., όλα από ποιοτικά κρέατα, που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Το βραδάκι όμως το ύφος του μαγαζιού αλλάζει, δίνοντας περισσότερο την αίσθηση της ταβέρνας, ενώ στο μενού πρωταγωνιστές είναι οι μεζέδες και τα κρεατικά σχάρας.
ΑΚΟΜΑ: Το Μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μιλάμε για ένα απλό ταβερνάκι, αλλά για μια ιστορία γεύσης φτιαγμένη με αγάπη για όλους τους λάτρεις του καλού φαγητού -και το κυριότερο- σε πολύ προσιτές τιμές. Σημείωσε, τέλος, ότι διαθέτει υπηρεσίες take away & delivery, ενώ μπορείς να παραγγείλεις και μέσω του Foody.
(22343030) Διγενή Ακρίτα 28Ε, Άγιος Αντώνιος, Λευκωσία. Δ-Σ 12.30-16.00 & 19.30-23.00.
Facebook: facebook.com/stoa1985/

IMG_8172.jpg

Interno 3
Tο Interno 3 είναι σίγουρα ένα all day restaurant που αξίζει να επισκεφθείς. Θα το βρεις στην πολυσύχναστη οδό Μενάνδρου 3 στο κέντρο της Λευκωσίας, σε ένα χώρο με εξαιρετική καλαισθησία και διακόσμηση. Εδώ λοιπόν θα σε υποδεχθούν ο δημιουργικός σεφ και όλη η ομάδα του προσφέροντάς σου ανώτερης ποιότητας υπηρεσίες και απαράμιλλη φιλοξενία, σε ένα περιβάλλον πλημμυρισμένο με μαγευτική ατμόσφαιρα, ζεστασιά και τη θετική αύρα της Ιταλίας.

interno3.jpg

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Οι γεύσεις του Interno 3 θα σε μυήσουν στις αυθεντικές ιταλικές γεύσεις τις οποίες θα εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο. Άλλωστε η Ιταλία έχει προσφέρει πολλά στην παγκόσμια γευστική κουλτούρα και εδώ αυτό αποδεικνύεται περίτρανα! Στην κουζίνα τα ηνία έχει Ιταλός σεφ, ο οποίος με δεξιότητα και στυλ, προετοιμάζει κάθε πιάτο βασισμένο σε παραδοσιακές ιταλικές συνταγές και ποιοτικά προϊόντα, πετυχαίνοντας την τέλεια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων. Φρέσκες σαλάτες, πλούσιες πιατέλες με αλλαντικά και τυριά, μεγάλη ποικιλία από "primi piatti", bistecca alla fiorentina (η διάσημη ιταλική μπριζόλα), πιάτα ημέρας είναι μερικές από τις προτάσεις που θα βρεις στο "Interno 3". Το φαγητό σου θα το συνοδεύσεις με κρασιά που εισάγονται απευθείας από την Ιταλία καθώς επίσης και με προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα, όπως και με άλλα τόσα ολόφρεσκα προϊόντα που προσφέρει σε αφθονία η Κύπρος μας. Ένας συνδυασμός που δημιουργεί ένα άριστο αποτέλεσμα!
ΑΚΟΜΑ: Διατηρώντας το νεανικό και δυναμικό του χαρακτήρα, τον οποίο οφείλει κυρίως στη χαλαρή ατμόσφαιρα και την απόλυτη διακριτικότητα του χώρου, το "Interno 3" είναι ιδανικό για επαγγελματικά γεύματα, καθώς επίσης και για χαλαρές συναντήσεις με φίλους!
(22516516) Μενάνδρου 3, Λευκωσία.
Facebook: Interno 3

192734751_763391527660748_127886053723868640_n.jpg


Μπέμπα
Η Μπέμπα της Λευκωσίας είναι από αυτά τα μαγαζιά που κατάφεραν από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας τους να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν την αγάπη του κόσμου. Τα καλοκαίρια σε υποδέχονται στην ατμοσφαιρική αυλή του εστιατορίου που σε σαγηνεύει από το πρώτο λεπτό, ενώ τον χειμώνα μας περιμένουν στον cozy εσωτερικό χώρο τους. Στο μενού θα βρεις δημιουργική ελληνική κουζίνα, με την εποχικότητα των υλικών να καθορίζει το περιεχόμενό του. Άλλωστε στην κουζίνα ο σεφ Βαρνάβας Ηλία δημιουργεί συνεχώς νέες σπεσιαλιτέ που χτίζουν καινούργιες γεύσεις πάνω σε κλασικές αγαπημένες ιδέες.

292389590_1212699486247802_8002268363934462618_n.jpg

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το lunch menu θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, με πιάτα που φτιάχνονται με εποχικά προϊόντα. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις Νόστιμα σπιτικά ορεκτικά και κυρίως πιάτα από ελληνική και κυπριακή κουζίνα με επιπλέον μεσογειακές επιλογές (όπως κριθαρότο με γαρίδες, σπαγγέτι με πέστο σπανάκι – πράσο και κοτόπουλο). Εδώ θα απολαύσεις από εκλεκτά πιάτα σχάρας όπως χοιρινή μπριζόλα και μπιφτέκια, μέχρι λαβράκι φιλέτο στα κάρβουνα. Η παραμονή σου στον χώρο, όμως, δεν θα είναι ολοκληρωμένη αν δεν «κλείσεις» με την περιβόητη καρυδόπιτα της Μπέμπας. Ό,τι κι αν επιλέξεις όμως, το σίγουρο είναι πως όλα είναι φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, αγάπη και πολλή μεράκι.
ΑΚΟΜΑ: Ωραία επιλογή για γεύματα εργασίας αλλά και παρεΐστικες εξόδους Η πανέμορφη αυλή, που θυμίζει μεσογειακές αυλές μιας άλλης εποχής, φαντάζει μια ελκυστική, δροσερή πρόταση εστίασης για τους ζεστούς μήνες του χρόνου, ενώ τα τραπέζια στο μπροστινό πεζοδρόμιο είναι ιδανικά για τις ηλιόλουστες, χειμωνιάτικες μέρες.
(22252626) Πινδάρου 2, Λευκωσία.
Facebook: Εστιατόριο Μπέμπα

307675055_504379245028422_3070910805060558809_n.jpg

Παντοπωλείο «Καλή Όρεξη»
Στο Παντοπωλείο «Καλή Όρεξη», έναν καλόγουστο χώρο που σχεδιάστηκε με minimal στοιχεία, ώστε η προσοχή και η έμφαση να δίνεται στα πιάτα και τις γεύσεις, θα απολαύσεις την αστική κουζίνα στα καλύτερά της. Στο εστιατόριο θα βρεις πιάτα που βασίζονται στην ελληνική κουζίνα και δημιουργούνται από εξαιρετικές πρώτες ύλες, χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις, σε μια ήσυχη ατμόσφαιρα με μοντέρνα διακόσμηση.

258822990_3805334919568845_1846400161663816687_n.jpg


ΔΟΚΙΜΑΣΕ:
Όσο αφορά το μενού του, θα βρεις μια γκάμα από νόστιμες επιλογές με εύγευστα πιάτα που θα λατρέψεις, όπως σολομός με λαχανικά και baby πατάτες, μαριναρισμένη πανσέτα με πουρέ πατάτας και μοτσαρέλα, χταποδάκι στη σχάρα με φάβα Σαντορίνης, σπαγγέτι με γαρίδες και σάλτσα αυγολέμονο, αλλά και σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και πορτοκάλι. Όπως έχεις ήδη αντιληφθεί, ένα γαστρονομικό ταξίδι με άρωμα μεσογείου σε περιμένει. Από το μενού του, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από πολλές προτάσεις, θεσπέσια ορεκτικά, μακαρονάδες, θαλασσινά, ψαρικά, φρέσκιες σαλάτας, με το μενού να ολοκληρώνεται από τα λαχταριστά επιδόρπια που προσφέρει το μαγαζί, μια καλή πρόταση είναι το κανταΐφι με παραδοσιακή τυρόκρεμα αναρής.
ΑΚΟΜΑ: Πρόκειται για μια καλή επιλογή για lunch και dinner, αν θέλετε να δοκιμάσετε την ελληνική κουζίνα μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι που χρησιμοποιεί τη φαντασία και τη δημιουργία. Μάλιστα, μπορεί να συνδυάσει τα επαγγελματικά ραντεβού και τις εξόδους με φίλους με εξαιρετικά πιάτα, φτιαγμένα με φρέσκες πρώτες ύλες και μεσογειακές γεύσεις για όλα τα γούστα.
(99 075151) Μετοχίου 38, Λευκωσία.
Facebook: To Pantopoleio "Kali Orexi"

pyxida1279.jpg


Pyxida Fish Tavern
Από το 2004, το εστιατόριο Πυξίδα αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στον οποίο θα συναντήσεις φρέσκο ψάρι και λαχταριστά εδέσματα της θάλασσας. Πρόκειται για μια πολυσυζητημένη ψαροταβέρνα της πόλης, με θαλασσινές γεύσεις που βρίσκουν σπίτι σε έναν καλαίσθητο και ατμοσφαιρικό χώρο. Την Πυξίδα θα τη βρεις σε Λευκωσία και Λεμεσό, με ένα μενού που ανυψώνει το εκλεκτό ψάρι με γευστικές επιρροές από τη διεθνή κουζίνα και γκουρμέ πιάτα σε ένα άνετο και κομψό περιβάλλον.

187845675_2101560399986690_836111237448006216_n.jpg


ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το πλούσιο μενού του, αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαρικών και θαλασσινών και απευθύνεται αποκλειστικά σε απαιτητικούς ουρανίσκους και καλοφαγάδες. Στο μενού του θα συναντήσεις ενδιαφέροντα, κρύα πιάτα όπως tartare, λαβράκι ceviche, sashimi και carpaccio. Ακόμα, θα βρεις χορτοφαγικές επιλογές, διάφορα ψητά, τηγανητά ψάρια ή και μαγειρευτά, με γεύσεις και αρώματα που εντυπωσιάζουν. Από το μενού του δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι a la carte προτάσεις, όπως μαριναρισμένος ξιφίας ψημένος στη σχάρα, σουπιές μαγειρευτές, υπέροχες μακαρονάδες, όπως η γαριδομακαρονάδα και η αστακομακαρονάδα, ενώ έχεις και τη δυνατότηνα να γευτείς όσπρια εξαιρετικής ποιότητας. Για επιδόρπιο μπορείς να επιλέξεις τον τραγανό μπακλαβά του, αν και σου προσφέρεται μια σειρά επιλογών.
ΑΚΟΜΑ: Η Πυξίδα προσφέρεται και για επαγγελματικά ραντεβού. Επίσης, εκτός από ιδιαίτερες και ασυνήθιστες γεύσεις, στον χώρο θα βρεις μια αρκετά ικανοποιητική λίστα κρασιών, με ελληνικές, ιταλικές, γαλλικές και κυπριακές ετικέτες για όλα τα γούστα, από σαμπάνιες, αφρώδη κρασιά μέχρι και γλυκά κρασιά.
(22445636) Μενάνδρου 5, 1066, Λευκωσία.
(25051200) Μαρίνα Λεμεσού, 3601, Λεμεσός.
Facebook: Pyxida Fish Tavern
Facebook: Pyxida Fish Tavern Limassol Marina

165333605_1823688397805556_9073319842147233_n.jpg

Το Στέκι της Σχάρας
Όταν μιλάμε για το «Στέκι της Σχάρας», μιλάμε για μία από τις πιο ιστορικές οικογενειακές ταβέρνες της πόλης, με πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας, που κατάφερε να αγαπηθεί χάρη στη φιλική της ατμόσφαιρα, τη γρήγορη εξυπηρέτηση, τις καλές τιμές και, φυσικά, τις νόστιμες γεύσεις κυπριακής κουζίνας. Μας υποδέχεται στον ανανεωμένο, πλέον, χώρο της, για να μας προσφέρει μια γευστική απόδραση από την βαβούρα της πόλης και σίγουρα θα σε κάνει να ξεχαστείς παρόλο που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο.

IMG_1836.JPG

ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Στο μενού θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας μεζέδες (και μάλιστα, μεγάλη ποικιλία) και καλομαγειρεμένα πιάτα ημέρας. Το μεσημέρι εδώ απολαμβάνεις σπιτικό φαγητό, μαγειρευτά και όσπρια, ολόφρεσκες σαλάτες, είδη σχάρας ή ψαρικά και ολοκληρώνεις την εμπειρία με διάφορα γλυκά του κουταλιού. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα πιάτα σχάρας που ετοιμάζει με μαστοριά, και πιο συγκεκριμένα τη χοιρινή μπριζόλα και το κρασάτο χοιρινό, τις μυρωδάτες σεφταλιές αλλά και το μαλακό σουβλάκι του, όλα ψημένα άρτια με πρώτης ποιότητας κρέας. Μπορείς επίσης να κατευθυνθείς σε πιο «σταθερές» επιλογές όπως σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο, μπέργκερ, T-Bone ή ακόμα και τα ιδιαίτερα σιεφταλιά κοτόπουλο.
ΑΚΟΜΑ: Αν αγαπάς τις μουσικές βραδιές μέσα στην πόλη, στο «Στέκι της Σχάρας» διασκεδάζουμε με ζωντανή μουσική τις Παρασκευές, για να υποδεχτείς με την καλύτερη διάθεση το σαββατοκύριακο.
(22671787) Στασικράτους 8 Α, Λευκωσία
Facebook: Το Στέκι της σχάρας

χυτρων.jpg

Χυτρών Γεύσεις
Με εμπειρία και αγάπη για το καλό φαγητό, οι άνθρωποι του Χυτρών Γεύσεις στη Λευκωσία σού δίνουν μια νόστιμη πρόταση για τα μεσημέρια σου στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα μαγαζί το οποίο ξεχωρίζει τόσο για την τοποθεσία του, μιας και βρίσκεται σε ένα ήσυχο σημείο της πρωτεύουσας, στην οδό Χυτρών, όσο και για τη φιλοσοφία του, η οποία δεν είναι άλλη από αυτήν ενός παραδοσιακού μαγειρείου με μοντέρνες ωστόσο πινελιές. Ο χώρος του -εντός κι εκτός- είναι φωτεινός, άνετος, με όμορφη διακόσμηση, ενώ μοσχοβολά αρώματα μπαχαρικών και σχάρας!
Πέρα από τις αυθεντικές γεύσεις και τον φροντισμένο του χώρο, το Χυτρών Γεύσεις μπορεί να υπερηφανεύεται και για τους ανθρώπους του, οι οποίοι θα σε υποδεχθούν θερμά και θα φροντίσουν ώστε να απολαύσεις μια νόστιμη κουζίνα που θα ευχαριστήσει τους ψαγμένους σου γευστικούς κάλυκες.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ Αν ψάχνεις για σπιτικό φαγητό σε value for money τιμή, το Χυτρών Γεύσεις είναι η απόλυτη και μόνιμη επιλογή σου. Επίλεξε μαγειρευτά, καθώς και όσπρια ή κρεατικά, όπως μόνο το Χυτρών Γεύσεις ξέρει να φτιάχνει. Στο μενού της ημέρας θα βρεις επιλογές όπως όσπρια (φακές, φασόλια φρέσκα ή γίγαντες, ρεβίθια, κουκιά, λουβί), κολοκάις, φασολάκι, μπιζέλι, αλλά και σολομό, αφέλια, τσιπούρα, καλαμάρι, κολοκυθοκεφτέδες, κεφτέδες, μακαρόνια με κιμά, μπιφτέκι, σπανάκι με αρνί κ.ά. Όλα φτιαγμένα της ημέρας, με φρέσκες (εποχικές) πρώτες ύλες.
ΑΚΟΜΑ: Eίναι ανοιχτό τα μεσημέρια και ιδανικό για ένα ξεκούραστο διάλειμμα από τη δουλειά ή ακόμα και για να παραγγείλεις στο γραφείο μέσω τηλεφώνου ή online μέσω Foody. Συνδύασέ το με ένα καφεδάκι στο τέλος ή το σπιτικό τους γλυκό.
(22261261) Χυτρών 11, Λευκωσία (πάροδος Κένεντι). Δ-Σ 12.00-16.00.
Facebook: Χυτρών Γεύσεις

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close