Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η νέα άφιξη με απίθανα γλυκά Ανατολής που ξετρελαίνει

Οι πιο γλυκές λιχουδιές της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022

Υπάρχουν στιγμές που οι δυσκολίες στη ζωή μπορεί να σε οδηγήσουν σε πολύ όμορφα μονοπάτια -από ό,τι φαντάζεσαι-, φτάνει να πιστέψεις στο όνειρο και να εργαστείς για αυτό που αγαπάς. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η ιστορία του Σύριου-Λιβανέζου Ζαχάρ Μαζέρ Μπασί που λόγω του πολέμου στη Συρία όπου ζούσε, αναγκάστηκε να μετακομίσει για λίγο καιρό στους συγγενείς του στο Λίβανο πριν αποφασίσει να έρθει στην Κύπρο, περίπου έξι χρόνια τώρα. Στην αρχή έκανε αρκετές δουλειές για να επιβιώσει μέχρι που ρίσκαρε να ανοίξει μαζί με τα αδέλφια του και κυρίως με τον γαμπρό του Αχνάτ Κατάν -σύζυγο της αδελφής του-, ένα ζαχαροπλαστείο αφιερωμένο στα λιβανέζικα-συριακά γλυκά. Μια τέχνη την οποία γνώριζε πολύ καλά από τη Συρία.

Είχε σκεφτεί ότι ο Κύπριος αγαπά τα μεσανατολίτικα γλυκά και τα μπακλαβαδάκια, ενώ είχε εντοπίσει την απουσία ενός αυθεντικού μαγαζιού που να φτιάχνει γνήσια λιβανέζικα γλυκά. Έτσι δημιούργησε το "Master Sweets".

20220925_182357.jpg

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου στην Πάφο. Η αγάπη του κόσμου το βοήθησε να ανθοφορήσει τόσο που στη συνέχεια δημιούργησε πρόσφατα και ένα δεύτερο, φωτεινό, μινιναλιστικό μαγαζί με ιδιαίτερο class και κομψότητα στην κοσμοπολίτικη λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία.

Αυτό που κάνει τις λιχουδιές του Ζαχάρ να ξεχωρίζουν είναι ότι φτιάχνει από μόνος του το φύλλο του μπακλαβά ενώ όλα του τα γλυκά τα αλείβει και τα περιλούζει με διαυγασμένο βούτυρο γάλακτος, το ghee, δίνοντάς τους έτσι περισσότερο άρωμα και αυθεντική μεσανατολίτικη γεύση.

Στα καταστήματά του θα βρεις διάφορα ήδη μπακλαβαδάκια και καντεϊφάκια παραγεμισμένα με pistachios, αμύγδαλο, καρύδι ή cashew nuts, ακόμα και με γεύση φύλλου φράουλας και σοκολάτας. Επίσης ποικιλία από σάμαλι με διάφορα είδη ξηρών καρπών, μαχαλεπί απλό, με σοκολάτα ή φράουλα, ρυζόγαλο, λατρεμένο εκμέκ κανταΐφι, λιβανέζικα μπισκότα βουτύρου, μαμούλια με χαλεπιανά, καρύδια, αμύγδαλα και φοινίκια, λιβανέζικο γαλακτομπούρεκο με άρωμα μαστίχας, ακόμα ρολάκια τυριού και kunafa -το γνωστό σιροπιαστό κανταΐφι με τυρί.

livanezika1.jpg

Τον χειμώνα ο Ζαχάρ συνηθίζει να παρασκευάζει λουκουμάδες, μπόμπες και ένα είδος πιατελάκι με ξηρούς καρπούς και κανταΐφι. Δημιουργεί παράλληλα κεραστικά για βαφτίσεις και γάμους μέχρι και λουκούμια λιβανέζικου τύπου. Το κατάστημα στη Σταυρού στον Στρόβολο θα διαθέτει σε λίγο καιρό καναπέδες και τραπεζάκια όπου θα μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις σερβίρονται ζεστό kunafa, επίσης μπακλαβαδάκια και κανταϊφάκια (€23 το κιλό) και σάμαλι με παγωτό (σκέτα ή με ξηρούς καρπούς €12-€15 το κιλό).

Πρόκειται για μαγαζιά που σε ταξιδεύουν κυριολεχτικά στη γλύκα της Μέσης Ανατολής και επιθυμείς να τα κάνεις σίγουρα το δεύτερό σου σπίτι. – Ξένια Τσιαμαντά

(22260007) Λεωφόρος Σταυρού 76, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-22.00/ (26654258) Λεωφόρος Ελλάδος 62, Πάφος. Δ-Κ 10.00-22.00 και τα καλοκαίρια μέχρι τις 23.00. Πληρ. 96152280.

livanezika13.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close