Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα υπέροχο ταβερνάκι-στέκι στην πλατεία, που όλοι έχουν επισκεφθεί

Σε μια παραδοσιακή πλατεία με ιστορία θα βρεις την ταβέρνα που θα αγαπήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2022

Μπορεί οι νέες τάσεις να θέλουν την new age ταβέρνα να κερδίζει τις εντυπώσεις, όμως υπάρχουν φορές που ευχόμαστε να μπορούσαμε να κάνουμε μία παύση στον χρόνο και να ζήσουμε εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αυτή η γοητεία του παρελθόντος βρίσκεται κρυμμένη σε μία αυλή που μοιάζει να ξεπήδησε από άλλες εποχές, σερβίρει απλό φαγητό, το οποίο είναι ικανό να πυροδοτήσει μνήμες και συναισθήματα, επιμένοντας στην παράδοση, στην απλότητα, αλλά και την ποιότητα!

Ο λόγος για το Στενορύμι, την ταβέρνα που δημιούργησαν δύο αδέρφια, ο Ανδρέας και ο Ηρόδοτος, οι οποίοι έφτιαξαν κάτι που δεν συναντάς εύκολα στην πόλη! Ένα μέρος που θυμίζει χωριό, τόσο χάρη στο φαγητό τους όσο και στην ατμόσφαιρα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το ταβεράκι τους στεγάζεται σε ένα ιστορικό για την περιοχή κτίριο, στην Πλατεία Κυριάκου Καραολή στην Αγλαντζιά, το οποίο αποτελεί σύμβολο μιας άλλης εποχής.

20220121_190853.jpg

Το όμορφο και φιλόξενο ταβερνάκι λοιπόν, θα σου χαρίσει απίστευτες γευστικές εμπειρίες σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, συνοδεία ενίοτε με ρεμπέτικα τραγούδια που θα σου ανεβάσουν τη διάθεση.

Όσον αφορά στο φαγητό, εδώ θα απολαύσεις παραδοσιακούς μεζέδες και καλοψημένα κρεατικά, όλα φτιαγμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες και σε τιμές που σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν.

Τα χοιρινά κρασάτα παϊδάκια και τα συκωτάκια κοτόπουλου είναι πιάτα που φιγουράρουν στο μενού, αποτελώντας τη σπεσιαλιτέ της ταβέρνας, και που έχουν δοκιμαστεί από όλους όσοι πέρασαν από τα τραπέζια της.

20210316_191321.jpg

Προτού κατεβάσεις τα μαχαιροπίρουνα, ρώτησε και για το γλυκό και δεν θα χάσεις. Ειδικά αν είναι ο παραδοσιακός χαλβάς στην κατσαρόλα, ο οποίος φτιάχνεται σε διάφορες παραλλαγές που επέλεξαν οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας, δίνοντας του μια πιο σύγχρονη εκδοχή που διατηρεί ταυτόχρονα την παραδοσιακή του προέλευση.

1.PNG

Όλα αυτά τα απολαμβάνεις στην υπέροχη αυλή τους, όσο βέβαια ο καιρός το επιτρέπει.

Όταν πιάσουν τα πρώτα κρύα, το Στενορύμι στρώνει τραπέζια στο υπέροχο, κουλτουριάρικο και παραδοσιακά διακοσμημένο εσωτερικό χώρο του, με την ξυλόσομπα να μαγνητίζει τα βλέμματα και να ζεσταίνει τις καρδιές!

Η άριστη εξυπηρέτηση και η φιλική διάθεση του προσωπικού, τέλος, είναι επίσης από τα μεγάλα ατού του γνωστού φαγοποτείου!

(22876543) Κυριάκου Καραολή 3, Πλατεία Αγλαντζιάς, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-23.00 (Κ κλειστό).
Facebook: Το Στενορύμι

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close