Things to do με το παιδί , Παιδί

9 παραστάσεις να δεις με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε όλα τα θεατρικά έργα για μικρούς και μεγάλους

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2022

Τα σαββατοκύριακα του φθινοπώρου είναι η καλύτερη ευκαιρία να πάρουμε τα παιδιά μας ή τα ανίψια μας σε μία παράσταση παιδικού θεάτρου.

Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες αυτής της περιόδου και σου τις παρουσιάζουμεγια να περάσετε όμορφα και επικοδομητικά μικροί και μεγάλοι.


δεντρο.jpg

Η Παναγία των Παρισίων
Πρόκειται για την ιστορία του δύσμορφου κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου και της όμορφης τσιγγάνας Εσμεράλδας με φόντο το μαγικό σύμπαν του Καθεδρικού Ναού του Παρισιού, την περίφημη Νοτρ Νταμ.Μια πραγματική δοσμένη θεατρικά παράσταση pop ·με ζωντανή ορχήστρα για παιδιά , τραγούδια , χορό και υποκριτική.Γεμάτη με ουσιαστικές μορφές πραγματικών σχέσεων σε μια πραγματική ζωή. Μια διασκευή του κλασικού μύθου όπου τα παιδιά παρέα με την ιστορία αναζητούν με τους ηθοποιούς την έννοια της αγάπης την έννοια της ελευθερίας την έννοια της πραγματικής χαράς.
Η διασκευή για παιδιά του κλασικού αριστουργήματος «Η Παναγία των Παρισίων» δίνει την ευκαιρία στους μικρούς θεατές να σχηματίσουν άποψη για τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ευρώπη και ειδικότερα το Παρίσι τον 15ο αιώνα. Μέσα από αυτή την παρατήρηση έρχονται σε επαφή με διαχρονικά κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η αδικία, η φτώχεια, η κατάχρηση της κρατικής εξουσίας, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο στιγματισμός ανθρώπων και η απόρριψη. Μα πάνω απ’ όλα αντιλαμβάνονται πως η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που έχει ανάγκη να νιώσει ο κάθε άνθρωπος. Η αγάπη είναι αυτή που απλώνεται σε όλο το έργο στις διάφορες μορφές της: μητρική, φιλική, έρωτας! Σκηνοθεσία: Κατερίνα Λούρα. Ηθοποιοί επί σκηνής: Kiki Κακουλλής, Λοΐζος Παπαγεωργίου, Κρίστη Χαραλάμπους και Κατερίνα Λούρα
>> Πρεμιέρα: Κυριακή 9 Οκτωβρίου, θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 11.30. Για 10 μόνο παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30.

ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ 1.jpg

Θησέας και η Αριάδνη
Ο «Θησέας και η Αριάδνη», είναι μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία - ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια – θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα. Οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ. Το έργο μιλά για τη συνάντηση δύο διαφορετικών πολιτισμών: από τη μια το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής θαλασσοκρατίας. Οι δυο κουλτούρες ανοίγουν διάλογο και γνωρίζονται, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά. Η παράσταση διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο παράστασης από την Ακαδημία Θεάτρου στην Αθήνα και με το πρώτο βραβείο παιδικής παράστασης από τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Το κείμενο υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. Παραγωγή: Kolossaion Productions. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μελίνα Ατρείδου, Μάριος Ζαρδαβάς, Θοδωρής Ησαϊλίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Άννα Μανούδη, Κατερίνα Μπουτούδη - Πούντζα, Μυρτώ Σταυρακίδου - Ζάχου, Στρατονίκη Τζάνα, Στράτος Τζωρτζάκης, Ταρίκ - Δημήτρης Ελ Φλαιτι και οι εναέριοι ακροβάτες Ιωάννα Δημητριάδου και Daniel Arrando>>
>> Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
>> Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Οκτωβρίου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού.


κουκλο.jpg

Το θαυμαστό ταξίδι του Σκιάχτρου
Η ομάδα κουκλοθεάτρου ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες παρουσιάζει την παράσταση «Το θαυμαστό ταξίδι του Σκιάχτρου». Μία μουσικό- κουκλοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με την τεχνική του επιτραπέζιου κουκλοθεάτρου, βασισμένη στο βιβλίο του L. Frank Baum «Ο θαυμαστός μάγος του Οζ», σε μία διαφορετική εκδοχή, διασκευή. Το Σκιάχτρο προσπαθεί να τρομάξει τα πουλιά, αφού για αυτό τον έχει φτιάξει ο αγρότης, χωρίς να τα καταφέρνει. Στεναχωριέται που δεν είναι καλό Σκιάχτρο, όμως τα πουλιά του εξηγούν πως δεν τα καταφέρνει γιατί δεν έχει μυαλό και ο μόνος που μπορεί να το βοηθήσει είναι ο μεγάλος μάγος του Οζ. Μόνο αυτός μπορεί να του δώσει μυαλό αρκεί να ταξιδέψει στη Σμαραγδένια Πολιτεία ακολουθώντας το κίτρινο μονοπάτι. Πράγμα αδύνατο αφού είναι κρεμασμένο σε κοντάρι. Για καλή του τύχη όμως τον συναντάει η Ντόροθυ, ένα κορίτσι από το Κάνσας που ο κυκλώνας το έφερε σε αυτή την όμορφη χώρα, μη ξέροντας που είναι θέλει να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα της. Και μαζί παίρνουν το δρόμο για την Σμαραγδένια Πολιτεία. Στο ταξίδι τους συναντούν τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο που θέλει μια κανονική καρδιά για να μπορεί να αγαπά και ένα δειλό Λιοντάρι που θέλει θάρρος για να γίνει βασιλιάς των ζωών κι όλοι μαζί ακολουθούν το κίτρινο μονοπάτι προς την Σμαραγδένια Πολιτεία και τον μάγο του Οζ. Παίζουν- εμψυχωτές κούκλας : Άντρεα Αγαθοκλέους, Γρηγόρης Πετρή, Μαρία Κωνσταντίνου, Λουκία Αντωνίου. Προπώληση εισιτηρίων: Tickethour
>> Σάββατο 22 Οκτωβρίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεμεσός
>> Κυριακή 23 Οκτωβρίου, Κινηματοθέατρο Καλλιθέα, Λάρνακα

DSCF5313.JPG

Ο Μικρός Πρίγκιπας
Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει ανανεωμένη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια ξεχωριστή παράσταση που συνδυάζει την τεχνική της life size κούκλας και των human puppets, ιδανική για μικρούς και μεγάλους θεατές. «Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια». Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από το ταξίδι του, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στην ζωή. Παίζουν: Μάριος Στυλιανού, Αθηνά Σάββα και Βασιλική Ανδρέου.
>> Σάββατο 8, 22 και 29 Οκτωβρίου και Κυριακή 9, 23 και 30 Οκτωβρίου, FLEA Theater, Λευκωσία

gatos.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Νιάου – Νιάου στα Κεραμίδια
Μια υπέροχη παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με γατάκια και σκυλάκια… Ένα μαγικό παραμύθι σε ιδέα – σενάριο και σκηνοθεσία του ηθοποιού Γιάννη Σπανού, με εμπειρία στο παιδικό θέατρο να μετράει δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια, με παραστάσεις παιδικών παραστάσεων! Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά όλο χρώματα κοστούμια, υπέροχες ζωντανές μουσικές, τραγούδια και χορογραφίες και σκηνικά που θα σε παρασύρουν σε κόσμους μαγικούς φανταστικούς – στον κόσμο των γατιών, όπου οι γάτες ανεβαίνουν στα κεραμίδια και σκορπάνε χαρά και αγάπη σε όλα τα παιδιά. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν μαζί με όλα τα γατιά μα και με υπέροχα σκυλιά στον μαγικό κόσμο τους και θα γνωρίσουν από κοντά τον υπέροχο γάτο Πούμπη με την γατούλα του Ροζούλα όπου κι οι δυο μαζί θα προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν τον κόσμο όλο και να φέρουν την αγάπη παντού! Ένα αλλιώτικο παραμύθι για όλους!! Μια ιστορία για την αγάπη, την διαφορετικότητα, την αλληλοβοήθεια, την αγκαλιά. Τα παιδιά θα δουν από κοντά γάτες και σκυλιά να μιλούν να χορεύουν και να και να τραγουδάνε. Θα συναντήσουν νεράιδες κι άλλους ήρωες του δικού μας παραμυθιού. Κι όλα αυτά σ’ ένα υπέροχο καλοφτιαγμένο μαγικό όλο χρώματα σκηνικό, όπου εκεί θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια όλων των παιδιών οι περιπέτειες όλων των γατιών μας μα και δυο υπέροχων σκυλιών. Εισιτήρια στο ταμείο θεάτρου τη μέρα της παράστασης βάσει διαθεσιμότητας
>> Σάββατο 8, 15 και 22 Οκτωβρίου και Κυριακή 9, 16 και 30 Οκτωβρίου, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία


τετραδιμοι.jpg

Τετράδυμοι
Οι Τετράδυμοι είναι η νέα παιδική παράσταση από το Θέατρο Μασκαρίνι, που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους! Πρόκειται εξάλλου για μια όμορφη και ρομαντική ιστορία, που στόχο έχει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους τη συναισθηματική και όχι την υλιστική αξία των πραγμάτων. Οι Τετράδυμοι είναι ίδιοι στην όψη, σαν τέσσερις σταγόνες νερό, μα ο χαρακτήρας τους είναι εντελώς διαφορετικός. Ξεκινούν λοιπόν ένα ταξίδι για να κερδίσουν το σεβασμό της μητέρας τους και να αποδείξουν πως μπορούν να ανοίξουν τα δικά τους φτερά στη ζωή. Τεμπελιά, διασκέδαση, πονηριά, κλεψιά αλλά και αγάπη, φροντίδα, αφοσίωση και πίστη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Τέσσερις όψεις του ίδιου νομίσματος, που λειτουργούν μέσα στην παράσταση, σαν μία μικρογραφία του κόσμου μας. Ποιος τελικά θα καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό της μάνας του αλλά και την καρδιά της Αγνής, που τους περιμένει να γυρίσουν υπομονετικά. Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Έφη Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Άντρη Κούκου. Πληροφορίες και κρατήσεις: 99528174.
>> Κάθε Κυριακή πρωί μέχρι 13 Νοεμβρίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία
>> Σάββατο 22 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

νικολακης.jpg

Τικ Τοκ στο σπίτι του Νικολάκη
Από την Παιδική Σκηνή Δώρου Κυριακίδη. Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους με μπόλικο γέλιο, χορό, τραγούδι αλλά και όμορφα μηνύματα για την προστασία των παιδιών από το διαδίκτυο, τον ρατσισμό και το περιβάλλον. Στον ρόλο της μητέρας η Άντρη Αγαθαγγέλου και στον ρόλο του πατέρα ο Δώρος Κυριακίδης. Διευθυντής σκηνής: Σονάη Γιλτίζ, Χορογραφίες: Αναστασία Αναξαγόρου, Κείμενο: Κώστα Σχοινιού και Σκηνοθεσία: Δώρος Κυριακίδης. Παίζουν: Κώστας Σχοινιού (Νικολάκης ). Βαγγέλης Ιωάννου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου, Καλλισθένη Παπαδούρη.
>> Κυριακές 2, 9, 16, 23, 30 Οκτωβρίου και στις 6, 13, 20 Νοεμβρίου στις 10.45. π.μ. στο θέατρο ΑΝΕΜΩΝΑ, Λευκωσία.
>> Σάββατα 8, 15, 22 Οκτωβρίου θέατρο ΕΝΑΦ Αγία Φύλα, Λεμεσός, 16.00.
>> Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Δημοτικό θέατρο, Λάρνακας, 16.00.
>> Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο Επισκοπής, Επισκοπή, επ. Λεμεσού, 19.00.
>> Παρασκευή 28η Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο ΙΔΑΛΙΟΥ, Λευκωσία, 18.00.
>> Σάββατο 5 Νοεμβρίου ΜΑΡΚΙΔΕΙΟΝ Θέατρο, Πάφος. Δύο παραστάσεις. Στις 3.00. μ.μ και 4.30. μ.μ..
Κρατήσεις πληροφορίες: 99055537.

oniro.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Φεστιβάλ Κύπρια
Η πρωτότυπη διασκευή του πασίγνωστου έργου του Άγγλου συγγραφέα πραγματεύεται με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τον έρωτα τεσσάρων νέων που κρύβονται στο δάσος της Αθήνας για να ζήσουν όπως επιθυμούν, μακριά από τους κανόνες που τους επιβάλλει η κοινωνία. Ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών, με μια μεγάλη δόση μαγείας, καθώς ξωτικά και νεράιδες του δάσους συμμετέχουν σε αυτό. Με φρέσκια διάθεση και χιούμορ, ο Κώστας Σιλβέστρος διασκευάζει το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, το εμβληματικό έργο του William Shakespeare, για να το συστήσει σε νεαρούς θεατές. Μια ομάδα κορυφαίων δημιουργών, με πρωτότυπη, ζωντανή μουσική από τον καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου, συνθέτουν επί σκηνής ένα… όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ευελπιστώντας να κερδίσουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – διασκευή: Κώστα Σιλβέστρο, μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, στίχοι τραγουδιών: Σταύρος Σταύρου, κίνηση: Φώτης Νικολάου, σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου, σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, βοηθός σκηνοθέτη – φωνητική διδασκαλία: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου. Μουσικοί επί σκηνής: Ανδρέας Μιχαλόπουλος (πιάνο), Βασίλης Βασιλείου (headpan, κρουστά). Ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Ευαγόρου, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Έλενα Καλλινίκου, Μάριαν Κυπριανού, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Izel Seylani, Άγγελος Χατζημιχαήλ. Διάρκεια: 75’. Ηλικία: 5+.
>> 9/10, Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος, 17.00.
>> 15/10 & 16/10, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 17.00.
Εισιτήρια Tickethour.com & ACS Courier

pw1.jpg

"Mimirichi" - θεατρική και τσίρκο τέχνη χωρίς γλωσσικό εμπόδιο.
Το μοναδικό θέατρο-κλόουν και παντομίμας Mimirichi έρχεται Κύπρο με μία παράσταση χωρίς λόγια, μόνο συναίσθημα. Πρόκειται για τη θρυλική αστεία παράσταση για μεγάλους και παιδιά που έχει κατακτήσει 45 χώρες του κόσμου! Από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα, οι FAMOUS CLOWNS θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό σόου για όλη την οικογένεια - o «Χάρτινος Κόσμος».
>> Πεμ 6 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 19.00.
>> Παρ 7 Οκτ, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 19.00.
>> Σ 8 Οκτ, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 19.00.
>> Κ 9 Οκτ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 17.00. Παιδιά κάτω των 12 ετών 30% έκπτωση. Εισιτήρια από 28 ευρώ στο soldout και atriamusic.com

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close