Eating News , Εστιατόρια

Tα 4 νέα και πολύ λαχταριστά food truck που έκαναν την εμφάνισή τους στο νησί

Η απόλυτη street food εμπειρία

Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2022

Τελευταία έχουμε αντιληφθεί ότι σε μερικά σημεία, κυρίως σε κεντρικούς δρόμους, υπάρχει μαζεμένος πολύς κόσμος. Και παρόλο που αρχικά το γεγονός αυτό μας έκανε να απορούμε, πλέον δεν μας ξαφνιάζει καθόλου!

Κι αυτό γιατί ξέρουμε ότι όλοι όσοι στήνονται στην ουρά, το κάνουν για έναν και μόνο λόγο: για να αποαλύσουν νόστιμο street food! Από burger και σάντουιτς, μέχρι κούπες και λουκουμάδες!

Φυσικά αναφερόμαστε στις καντίνες που κάνουν τον τελευταίο καιρό έντονα την εμφάνισή τους στους δρόμους.

Ας τις γνωρίσουμε:

IMG-20221012-WA0002.width-800.jpg

Μr. Luko
Οι κλασικοί, αγαπημένοι σε όλους στρογγυλοί λουκουμάδες είναι και οι πρωταγωνιστές τoυ Mr. Luko, στάθμευσε μόλις πριν από μερικές ημέρες στο σταυροδρόμι των οδών Αρμενίας και Ιφιγενείας στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα υπέροχο εκμοντερνισμένο και ταυτόχρονα νοσταλγικό food truck το οποίο φτιάχτηκε με αγάπη και τεχνογνωσία! Άλλωστε, ιδιοκτήτης του είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται για χρόνια με το κεφάλαιο εστίαση και "έξοδος", το οποίο "υπηρέτησε" από διάφορα πόστα! Όπως μάλιστα μας ανέφερε ο ίδιος ο Στέφανος, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του τι υπάρχει καθώς και πώς δουλεύει ό,τι σχετίζεται με το τρόφιμο, εντόπισε ένα κενό στην πρωτεύουσα όσον αφορά στους λουκουμάδες! Κι έτσι πήρε την απόφαση να μας το προσφέρει! Στο υπέροχο καραβάνι του λοιπόν παίρνει σάρκα και οστά η παλιά κλασική συνταγή του λουκουμά –απλή και δελεαστική–, η οποία ισορροπεί άψογα την απλότητά της με τις ποικίλες και άκρως δελεαστικές γεύσεις. Διατηρώντας τον κορμό της παραδοσιακής συνταγής για την παρασκευή των λουκουμάδων αναλλοίωτο, η κουζίνα του Mr. Luko προσαρμόζει απλώς τα υγιεινά υλικά του σήμερα, για να καταφέρει να μετατρέψει την αγαπημένη παιδική συνήθεια όλων, σε καθημερινή «ανάγκη». Παραδοσιακοί με σιιρόπι ή κλασικοί με γνήσιο μέλι, κανέλα και καρύδια, power με σιρόπι σφένδαμου, κανέλα και καρύδια, αλλά και πιο δημιουργικοί με νουτέλα (nutella, πραλίνα λευκής σοκολάτας, φουντούκια), μαύρη σοκολάτα (πραλίνα μαύρης σοκολάτας, φουντούκια, oreo (πραλίνα λευκής σοκολάτας, μπισκότα οreo), πιστάτσιο (πραλίνα pistachio, φιστίκια Αιγίνης) bueno (πραλίνα μπουένο, μππισκότο digestive), cheesecake (πραλίνα λευκής σοκολάτας, cream cheese, μπισκότα Digestive, μαρμελάδα μαυροκέασο), red velvet (πραλίνα φράουλας, πραλίνα λευκής σοκολάτας, μαρμελάδα φράουλα, red velvet cake), bounty (πραλίνα σοκολάτας γάλακτος, πραλίνα λευκής σοκολάτας, τριμμένη καρύδα). Πέρα από τις (πιο πάνω) σταθερές επιλογές στο μενού, έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις και τους δικούς σου λουκουμάδες επιλέγοντας extra toppings όπως σιρόπι, καρύδια, φουντούκι, φιστίκια Αιγίνης, κανέλα, τριμμένη καρύδα, γνήσιο μέλι, μπισκότο σοκολάτας, πραλίνα, nutella κ.ά. Επιπλέον μπορείς να συνοδεύσεις τους λαχταριστούς λουκουμάδες σου με παγωτό (σοκολάτα, βανίλια, τριαντάφυλλο και μαστίχα).
>> Το Μr. Luko ανοίγει καθημερινά από τις 18.00-23.00 ενώ από 1η Νοεμβρίου τις Κυριακές θα είναι μαζί σου από τις 12.00-24.00. Πληρ. 99814018.


thecoacheats.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

The Coach Eats
Το νέο food truck της Λεμεσού ήρθε για να ξεχωρίσει με ζουμερά, σπιτικά black Angus μπέργκερ, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, με διαφορετικές γεύσεις και ευφάνταστους συνδυασμούς. Το νέο εγχείρημα είναι εμπνευσμένο από τα αμερικανικά street food που συνάντησε ο ιδιοκτήτης όσο ζούσε στη Νέα Υόρκη, όπου και αντιλήφθηκε πως η δημιουργικότητα δεν έχει όρια, κι έτσι το μεταφέρει στις δημιουργίες του. Εδώ έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε τέσσερα black Angus, από το... θρυλικό West New York με αβγό, κόκκινο κρεμμύδι, μπέικον, τσένταρ κ.ά. μέχρι το ιδιαίτερο El Chapo με σος guacamole και Pico jalapeno. Στο μενού του θα βρεις τρεις υπέροχες επιλογές με κοτόπουλο, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε ανάμεσα σε Buffalo Chicken με σος blue cheese και hot sauce, Nenna Pesto Chicken με σπανάκι baby, τυρί τσένταρ, μπέικον, μανιτάρια στη σχάρα και Nenna Pesto ή Pollo Mexico με κοτόπουλο, σπανάκι baby, τσένταρ, ντομάτες, μπέικον, guacamole και Pico jalapeno. Σε όλα, σου δίνεται η επιλογή να προσθέσεις μια σειρά από επιπλέον υλικά για να είναι το μπέργκερ σου όπως ακριβώς το θέλεις. Υπάρχουν επίσης επιλογές για χορτοφάγους και vegan, πατάτες τηγανιτές (τις γνωστές ή γλυκοπατάτες) με διάφορα σος αλλά και σαλάτες αν θέλεις συνοδευτικό ή κάτι πιο ελαφρύ. Το Coach Eats μπορείς, προς το παρόν, να το απολαύσεις μόνο με take away αλλά σύντομα θα διατεθεί και στις πλατφόρμες για online παραγγελίες delivery.
>> (70087330) Θεόδωρου Ποταμιάνου (κοντά στο Alpha Mega Πολεμιδιών), Λεμεσός.

truck_mucDQxM.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Τζαι Γλυτζί τζ' Αλμυρό
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μερίδα από τραγανούς λουκουμάδες με τις ποικίλες και άκρως δελεαστικές γεύσεις ή στις καλοψημένες κούπες οι οποίες συνοδεύονται με ένα κομματάκι λεμόνι; Αυτά θα βρεις στο νέο food truck που στάθμευσε στην πρωτεύουσα και είναι έτοιμο να απογειώσει κάθε γευστικό ταξίδι στον ουρανίσκο σου, μέσα από γνώριμες αγαπημένες γεύσεις. Ο λόγος για το «ΤΖΑΙ Γλυτζί ΤZ' Αλμυρό», το νέο food truck που ήρθε για να ξετρελάνει την πόλη και έχει σταθμεύσει στην Ανθούπολη, στη Λευκωσία. Όταν το επισκεφθείς θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις αυθεντικούς λουκουμάδες, οι οποίο τηγανίζονται μπροστά σου και σερβίρονται ζεστοί και φρέσκοι. Μπορείς να επιλέξεις να τους φας στην παραδοσιακή τους εκδοχή ή να δοκιμάσεις κάποιο twist, δηλαδή τραγανούς λουκουμάδες με επικάλυψη Nutella, Bueno, White Choco, Μπισκότο Oreo και Μπισκότο Morning Coffee. Μάλιστα, αν θες κάτι αλμυρό μπορείς να επιλέξεις το γρήγορο και αγαπημένο σνακ που δεν είναι άλλο από μια φρέσκια, ζεστή κούπα συνοδευόμενη με λεμόνι.
>> (95141304) Ανθούπολη, Λευκωσία (Από το roundabout της Ανθούπολης προς την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα). Ωράριο: Τρ-Κ 16.00-22.00.

hungrydealtesting.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Hungry Deal
Tο Hungry Deal αποτελεί τη νέα street food πρόταση της πρωτεύουσας, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων όσοι αγαπούν την εν λόγω κουζίνα. Πρόκειται μάλιστα για ένα νέο concept street food on-the-go, το οποίο σύντομα θα σταθμεύσει και επίσημα στη Λευκωσία. Το μενού του Hungry Deal αποτελεί μια έμπνευση του σεφ Γιώργου Νικόλαου, με χρόνια εμπειρία σε εστιατόρια της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Εκεί θα συναντήσουμε μια αρμονική σύνδεση γνώριμων γεύσεων με στοιχεία που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον ουρανίσκο μας και θα κάνουν deal με τη γεύση! Η πρώτη εμφάνιση του Hungry Deal έγινε στο street food festival που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στη Λεμεσό και έλαβε εκπληκτικά σχόλια από όσους δοκίμασαν το festive-menu που δημιούργησε η ομάδα. Γεγονός που μας κάνει να ανυπομονούμε περισσότερο. Ακολούθησε η εμφάνισή του στο Street Festival στον Αστρομερίτη ενώ σύντομα θα συμμετάσχουν και σε νέα project για τα οποία μας κρατούν ενήμερους μέσω των social media τους.
>> Πληρ. 96 550245 & Facebook: hungrydeal

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close