Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Γνωρίζουμε τους σεφ 6 αγαπημένων εστιατορίων

Ποιοι ''κρύβονται'' στην κουζίνα των αγαπημένων μας εστιατορίων;

Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2022

Στην Κύπρο έχουμε πλέον μια σειρά από ενδιαφέροντα εστιατόρια που καταφέρνουν να μας κερδίσουν με απίστευτα πιάτα και ιδιαίτερες γεύσεις. Ποιοι ''κρύβονται'' όμως στην κουζίνα των αγαπημένων μας εστιατορίων, ποιοι αναλαμβάνουν να αναβαθμίσουν συνταγές και να δημιουργήσουν εντυπωσιακές δικές τους; Σήμερα, στρέφουμε τα φώτα στους σεφ 6 αγαπημένων εστιατορίων, για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτούς που αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν γαστρονομικά με τις δημιουργίες τους.

280540295_1006238263358249_6029935574314893267_n.jpg

Ῥοῦς
Ένα εστιατόριο που προσφέρει μια ιδιαίτερα δημιουργική γαστρονομική εμπειρία και γι' αυτό ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή. Κομψό, με πρωτότυπο κόνσεπτ και φιλοσοφία που αντλεί επιρροές από την Κύπρο και τη γαστρονομική κληρονομιά της, σε καλεί να ανακαλύψεις το νησί μας ξανά, μέσα από εκλεκτές γεύσεις, που επιμελείται ο Ανδρέας Γιαγκουλλάς.

210559206_107198164865963_8108790942626810627_n.jpg


Τι σε ώθησε στη μαγειρική;
Η αγάπη για τη μαγειρική και τo πάθος για δημιουργικότητα. Η πρόκληση του να παίρνεις πρώτες ύλες ή μία κλασική συνταγή και να τα μεταμορφώνεις, σε καινούριες υφές και γεύσεις. Οι επιλογές είναι ατελείωτες.

Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα και γιατί;
Η αγαπημένη μου κουζίνα όσον αφορά το τι μου αρέσει να τρώω δεν υπάρχει. Μου αρέσουν όλα τα είδη κουζίνας. Στην καθημερινότητά μου εξαρτάται από τη διάθεσή μου. Τώρα, όσον αφορά το ποια είναι η αγαπημένη μου κουζίνα από άποψη δημιουργίας, όταν μαγειρεύω, μου αρέσει να ανακατεύω και να ανακαλύπτω νέες γεύσεις. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με τη παράδοσή μας, τη μεσογειακή κουζίνα και να την συνδυάζω με ιαπωνική, περουβιανή ή μεσανατολική επιρροή.

Πόσο δύσκολη ήταν η αρχή της καριέρας σου;
Γενικά, η κύρια δυσκολία για όποιον δουλεύει στην κουζίνα είναι ότι θυσιάζεις την προσωπική σου ζωή για την αγάπη της μαγειρικής. Τώρα, στην αρχή της καριέρας μου, το πιο δύσκολο ήταν να ανακαλύψω τη θέση μου, τη φωνή μου, τον ρόλο μου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό και γιατί;
Εύκολη απάντηση. Οποιοδήποτε συστατικό είναι κορυφαίας ποιότητας, φρέσκο, εποχιακό, γεμάτο γεύση. Ένα υπέροχο συστατικό είναι η αρχή ενός μαγειρικού ταξιδιού.

Ποιες είναι κάποιες συνήθειες που (θεωρείς) σε έκαναν να ξεχωρίσεις;
Παραδόξως, το γεγονός ότι ακούω τον εαυτό μου. Μπορεί να παρεξηγηθεί, μπορεί να εκληφθεί ως εγωιστικό μερικές φορές, αλλά έχω ξεκάθαρο όραμα, ξέρω ακριβώς τι θέλω να βάλω στο πιάτο, πώς θέλω να μοιάζει, τι γεύση να έχει, ενώ πάντα, ο στόχος μου είναι το τελικό αποτέλεσμα να ευχαριστεί το άτομο που θα το φάει. Μέχρι στιγμής, είμαι ευγνώμων που το καταφέρνω.

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή της πορείας σου;
Για να κάνουμε αυτό που κάνουμε, χρειαζόμαστε πάθος, οπότε κάθε βράδυ που μαγειρεύω, κάθε φορά που βλέπω το κόσμο να απολαμβάνει το φαγητό που φτιάχνω, τότε είναι μια ακόμη καλή στιγμή.

(22 760720) Κυριάκου Μάτση 16, Αγίοι Ομολογητές, Λευκωσία
Website: www.rous.com.cy
Facebook: Rous Restaurant
Instagram: @rousrestaurant

pantopolio.jpg

Το Παντοπωλείο ''Καλή Όρεξη''

Ένας καλόγουστος χώρος με απαλούς χρωματισμούς και ένα μενού με εκλεκτά πιάτα με μεσογειακές επιρροές δια χειρός του σεφ Ηλία Λέκα, είναι ο συνδυασμός που έκανε το Παντοπωλείο ''Καλή Όρεξη'' να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί.

pantopolio2.jpg

Τι σε ώθησε στη μαγειρική;
Έκανα πολλά επαγγέλματα πριν ασχοληθώ με τη μαγειρική. Όταν όμως μπήκα για πρώτη φορά στην κουζίνα και συνειδητοποίησα πόση χαρά μπορεί να χαρίσεις σε κάποιον μαγειρεύοντας του ένα πιάτο φαΐ, κατάλαβα πως αυτός ήταν ο φυσικός μου χώρος. Έγινε αυτοσκοπός μου να μαγειρεύω κάθε μέρα πιάτα με φρέσκα υλικά, που όταν τα γεύονται οι πελάτες μας θα τους κάνουν να χαμογελούν

Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα και γιατί;
Η Μεσογειακή κουζίνα που έχει φοβερές γεύσεις. Έχει απίστευτα υλικά όπως το κρέας, τα λαχανικά, τα τυριά, τα μυρωδικά και φυσικά το κορυφαίο ελαιόλαδο. Μια απλή ψαρόσουπα ή ένα πιάτο λαδερά μπορεί να σου μείνουν αξέχαστα σε όλη σου τη ζωή. Η Μεσογειακή κουζίνα με συναρπάζει γιατί έχει απλές αλλά και πολύπλοκες συνταγές.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες / Πόσο δύσκολη ήταν η αρχή της καριέρας σου;
Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα. Η πίεση να βγουν τα πιάτα σωστά και στην ώρα τους μού προκαλούσαν μεγάλο άγχος. Σκέφτηκα πολλές φορές να τα παρατήσω. Δεν ξέρω αν υπήρξε κάποιος συγκεκριμένος λόγος που με έκανε να μείνω σε αυτή τη δουλειά, ξέρω όμως ότι ευχαριστώ την τύχη που με έκανε να επιλέξω αυτό το επάγγελμα, να μείνω σε αυτό και να το ερωτευτώ τόσο πολύ.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό και γιατί;
Δεν μπαίνω στην κουζίνα χωρίς να έχω ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο αποτελεί την καλύτερη πηγή λίπους στη Μεσογειακή διατροφή. Από την αρχαιότητα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι στη διατροφή μας και μάλιστα αναφέρεται και ως “υγρός χρυσός”.

Ποιες είναι κάποιες συνήθειες που (θεωρείς) σε έκαναν να ξεχωρίσεις;
Η εμμονή μου για τα φρέσκα υλικά, η σωστή διαχείριση τους και το δόγμα ότι δεν πετάμε τίποτα και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε ό,τι μπορούμε από όλα τα υλικά.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη συγκεκριμένη κουζίνα;
Ασχολούμαι χρόνια με τη Μεσογειακή κουζίνα γιατί στην Ελλάδα και την Κύπρο διαθέτουμε πλούσια γαστρονομική κληρονομιά χιλιάδων χρόνων και είναι καθήκον μας να τη διασώσουμε και να την προωθήσουμε. Η παράδοση μας δείχνει τον δρόμο ενώ η φύση, μάς χαρίζει γευστικούς θησαυρούς μεγάλης διατροφικής αξίας.

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή της πορείας σου;
Την ημέρα που πήρα το πρώτο βραβείο στα Eating Awards. Την απόλαυσα με ένα ποτήρι σαμπάνια μαζί με την υπέροχη ομάδα μου και μετά συνεχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά, καθώς είχαμε πολλή δουλειά!

(99 075151) Μετοχίου 38, Λευκωσία

Website: www.pantopoleiocy.com
Facebook: To Pantopoleio ''Kali Orexi''
Instagram:
@pantopoleio_kaliorexi

viber_image_2022-11-02_23-15-43-395.jpg

Barrique Wine & Deli

Στο γνωστό εστιατόριο-wine bar της Λευκωσίας συναντάς γκουρμέ κουζίνα, μοναδικές γεύσεις και πιάτα από προϊόντα της καλύτερης ποιότητας. O μάγειρας του MasterChef, Χαράλαμπος Κοτσώνης, αναβάθμισε πρόσφατα το μενού, προσφέροντας νέες και προσεγμένες εμπειρίες που ενθουσιάζουν, γεύσεις και αρώματα εμπνευσμένα από καθημερινές και οικείες γεύσεις

barrique2.jpg

Τι σε ώθησε στη μαγειρική;
Στην μαγειρικη με ώθησε η αγαπη για την πρώτη ύλη, και το αντικείμενο γενικότερα. Ήταν επισης μια ενασχόληση που με γέμιζε, παρά τις όποιες ιδιαιτερότητες είχε

Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα και γιατί;
Ξεκάθαρα, το φαγητό του δρόμου. Αφιέρωσα κάποια χρόνια από την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή ταξιδεύοντας για το φαγητό, και ιδιαίτερα το φαγητό του δρόμου. Αγαπημένο, γιατί πιστεύω βαθιά πως για να καταλάβει κάποιος την κουλτούρα και την μαγειρικη παιδεία μιας χώρας, πρέπει να δοκιμάζει το φαγητό που τρώει ο απλός κόσμος της. Το γρήγορο φαγητό πολλές φορές σε εκπλήττει πως με τόσα λίγα χρήματα έχεις πολύ ψηλής ποιότητας φαγητό σε λίγο χρόνο.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες στην αρχή της καριέρας σου;

Αντιμετώπισα αρκετές. Κυρίως δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στο περιβάλλον της κουζίνας. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί, και όχι για όλους. Η αρχή της καριέρας μου ήταν σημαντική μεν, δύσκολη δε. Μέχρι να φτάσω σε ένα σεβαστό μαγειρικό επίπεδο, πέρασα και έμαθα πολλά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό και γιατί;
Οτιδήποτε είναι ξινό, ή περίεργο. Συνήθως το ξεχωρίζω. Θα πω προσωπικά αγαπημένο μου υλικό είναι το Λεμόνι.

Ποιες είναι κάποιες συνήθειες που (θεωρείς) σε έκαναν να ξεχωρίσεις;
Θα πω, μαγειρικά με ξεχωρίζει ο χαρακτήρας μου και η ανάγκη μου για εξέλιξη. Δεν επαναπαύομαι σχεδόν ποτέ με τα μέτρια, δεν είναι για μένα. Νομίζω το πιο ιδιαίτερο επίσης χαρακτηριστικό μου που με ξεχωρίζει, είναι η ανάγκη μου να αμφισβητώ τα πάντα, και να μπαίνω στη διαδικασία έτσι, με την αμφισβήτηση , να βλέπω τα πράματα , μαγειρικά η μή.Με έναν δικό μου, πιο προσωπικό τρόπο. Δεν παρασέρνομαι ευκολα από τις απόψεις των άλλων.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη συγκεκριμένη κουζίνα;
Επειδή εκπροσωπώ και χαίρομαι που το κάνω, την κουζίνα του απλού κόσμου. Αυτή που με λίγα υλικά, λίγο χρόνο, γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και μπορεί ο κάθε ένας από εμάς , έμπειρος στη μαγειρική ή όχι, να δημιουργήσει μέσα από αυτή την κουζίνα, και ίσως γιατί όχι να την εξελίξει.

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή της πορείας σου;

Μετά το Master Chef, θεωρώ πως είναι η σύμπτυξη της μαγειρικής μαζί με την ψυχολογία που σπουδαζω τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα βήμα που, όταν επιτέλους ολοκληρώσω, θα με βάλει ψηλά τόσο στον μαγειρικό όσο και στο επιστημονικό χάρτη. Η Γαστροφυσική, το κομμάτι της μαγειρικής που μελετώ, είναι το μέλλον.

( 22 254443) Μενάνδρου 4, Λευκωσία

Website: barrique-cyprus.com
Facebook:
Barrique Wine & Deli
Instagram: @barriquewinedeli

16 Dec21_363 Bistrot55 Classic (1).jpg

Bistrot 55

Το Bistrot 55 μεταμόρφωσε ένα αναπαλαιωμένο κτήριο στην Παλιά Λεμεσό σε ένα γουστόζικο στέκι και προσφέρει μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία. O Executive Chef Jack Yiannakou καταφέρνει να παρουσιάσει μεσογειακά πιάτα στην πιο... κομψή και γκουρμέ εκδοχή τους δημιουργώντας ένα μοναδικό απότελεσμα.

29 MAH19_1193 Bistrot55 Jack Crop (1).jpg

Τι σε ώθησε στη μαγειρική;
Μεγάλωσα μέσα στις κουζίνες αφού η οικογένεια μου είχε εστιατόρια. Μέτριος μαθητής στο γυμνάσιο, αποφάσισα να συνεχίσω τα μαθητικά μου χρόνια στη τεχνική σχολή στο τομέα ξενοδοχειακών όπου και ξεκίνησαν όλα με ένα πιο συγκεντρωμένο τρόπο.

Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα και γιατί;
Αγαπώ να μαγειρεύω όλες τις κουζίνες, η κάθε μια έχει κάτι πολύ ξεχωριστό. Νομίζω όμως πως ξεχωρίζω τη Γαλλική η οποία έχει τις πιο δυνατές βάσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες κουζίνες. Έχω, επίσης, ιδιαίτερη αδυναμία στα γαλλικά σως για τα οποία φημίζεται η συγκεκριμένη κουζίνα.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες/ Πόσο δύσκολη ήταν η αρχή της καριέρας σου;
Δεν μπορώ να πω πως ήταν δύσκολη, αποδέχτηκα μέσα μου νωρίς τις θυσίες που θα έπρεπε να κάνω για να γίνω καλός μάγειρας. Είχα εξοικειωθεί με την ιδέα πως σε μια κουζίνα τα πράγματα δε μπορούν να είναι πάντα δίκαια.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό και γιατί;
Αγαπημένο υλικό είναι το οτιδήποτε εποχιακό. Αυτό που είναι στο καιρό του είναι πιο εύγευστο, πιο ποιοτικό και του ταιριάζει να καταναλώνεται συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ίσως να πω πως προτιμώ την Άνοιξη ως εποχή.

Ποιες είναι κάποιες συνήθειες που (θεωρείς) σε έκαναν να ξεχωρίσεις;
Από μικρό παιδί ήμουν αρκετά εργατικός και δε με ένοιαζαν ούτε οι πολλές ώρες, ούτε οι πολλές μέρες που θα αφιέρωνα, φτάνει να το απολάμβανα.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη συγκεκριμένη κουζίνα;
Αυτό που επέλεξα ήταν τα εστιατόρια στα οποία ήθελα να δουλέψω και στα πλείστα δούλεψα με τη Γαλλική κουζίνα, έτσι κάπως ήρθε από μόνο του.

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή της πορείας σου;
Μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου πιστεύω ήταν όταν ξεκίνησα να δουλεύω στο Gabriel Kreuther Restaurant στη Νέα Υόρκη, το οποίο είναι πραγματικό σχολείο. Κομμάτι του τι είμαι σήμερα οφείλεται σε αυτό το εστιατόριο και την εμπειρία μου εκεί.

Website: bistrot55restaurants.com
Facebook: Bistrot 55
Instagram: @bistrot55

Picture 15 December - Aquitaine Lounge (1).jpg

Le Bordeaux Bistro & Winebar

Ένας λιτός και όμορφος χώρος, σε ένα αρχοντικό της Λεμεσού, προσφέρει πιάτα που εξυμνούν τη γαλλική κουζίνα και δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να απολαύσει γεύσεις εμπνευσμένες από τη νοτιοδυτική Γαλλία. Ο επικεφαλής σεφ Σταύρος Σωτηρίου δίνει έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών αλλά και στη χρήση αυτών για την προετοιμασία φρέσκων πιάτων καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο που, μετά από μόλις ένα χρόνο λειτουργίας, βρέθηκε ανάμεσα στα υποψήφια στην κατηγορία ''Καλύτερο Bar / Restaurant'' στα Cyprus Eating Awards και βραβεύτηκε με ''Certificate of Excellence'' από το TripAdvisor.

Stavros Soteriou (1).jpg

Τι σε ώθησε στη μαγειρική;
Από μικρός είμουν λάτρης του καλού φαγητού, θεορώ οτι αυτό ήταν η αρχική μου ώθηση προς τη μαγειρική.

Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα και γιατί;
Δεν θα έλεγα οτι έχω καπια συγκεκριμένη αγαπημένη κουζίνα,μου αρέσει όμως πολύ η γαλλική κουζίνα, προσπαθώ να παίρνω επιρροές απο όλες τις κουζίνες του κόσμου. Μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω απο διάφορες κουλτούρες και να τα προσαρμόζω στα μέτρα μου .

Πόσο δύσκολη ήταν η αρχή της καριέρας σου;
Πιστεύω πως δεν είχα ιδιαίτερες δυσκολίες, για μένα είναι όλα θέμα προσαρμογής, δηλαδή ο κάθε σεφ έχει τα δικά του θέλω και τρόπο σκεπτικής, οπότε προσαρμόζεσε.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό και γιατί;
Ένα απο τα αγαπημένα μου υλικά είναι το φασόλι tonka, εχει ένα πολύ ιδιαίτερο άρωμα, που μου αρέσει πολύ, συνήθως το συναντάμε σε γλυκά αλλα ταιριάζει επίσης πολυ και με τα κυνήγια.

Ποιες είναι κάποιες συνήθειες που (θεωρείς) σε έκαναν να ξεχωρίσεις;
Πιστεύω το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για κάπιον που θέλει να προχωρήσει και να ξεχωρίσει, είναι η αγάπη για αυτο που κάνει. Σίγουρα όμως χρειάζονται και θησίες, που αυτές για τον κάθε ενα απο εμάς είναι ξεχωριστές.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη συγκεκριμένη κουζίνα;
Μου αρέσει η μοντέρνα γαλλική κουζίνα, επίσης η γαλλική κουζίνα είναι μια γερή βάση ανα τον κόσμο.

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή της πορείας σου;
Η καλύτερη στιγμή είναι αυτή στο εστιατόριο Le Bordeaux, όπου έχω την ευκαιρία και την τύχη να εργάζομαι αυτή τη στιγμή.

(99184451) Αγίου Ανδρέου 278, Λεμεσός

Website: www.lebordeaux.com.cy/
Facebook: Le Bordeaux Bistro & Wine Bar
Instagram: @lebordeauxlimassol

Screenshot_20221220-085309_Photos.jpg

Le Frenchie

Η γαλλική κουζίνα έχει την τιμητική της, και με την πρώτη μπουκιά ταξιδεύεις από τη Λεμεσό στα πιο εκλεκτά εστιατόρια του Παρισιού. Με άλλα λόγια, το Le Frenchie αναλαμβάνει να σε συνεπάρει με αυθεντικές γεύσεις Γαλλίας, στον υπέροχο του χώρο, με ένα μενού που επιμελήθηκε ο καταξιωμένος σεφ Nelson Da Rosa, χρησιμοποιώντας γαλλικά και κυπριακά προϊόντα.

Screenshot_20221220-084723_Facebook.jpg

Τι σε ώθησε στη μαγειρική;
Το οτι μου αρέσει το καλό φαγητό που μαγείρευε η μητέρα μου και έμαθα πολλά από αυτήν. Μαγειρεύω από τα 12 μου.

Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα και γιατί;
Μεγάλωσα με γαλλική κουζίνα, αλλά και με πορτογαλική, από τη μητέρα μου. Αγαπώ και τις δύο.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες στην αρχή της καριέρας σου;
Δεν αντιμετώπισα δυσκολίες γιατί αγαπούσα αυτό το επάγγελμα. Αφού τελείωσα τη σχολή Jean Drouant Mederic, του Παρισιού, ήξερα πως αυτό θα ακολουθούσα

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό και γιατί;
Το αγαπημένο μου υλικο είναι το πιπέρι Espelette Pays Basque.

Ποιες είναι κάποιες συνήθειες που (θεωρείς) σε έκαναν να ξεχωρίσεις;
Μου αρέσουν τα αγνά υλικά, η γεύση και το όμορφο πιάτο.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη συγκεκριμένη κουζίνα;
Επειδή είναι η κουζίνα της χώρας μου, λατρεύω την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα μπιστρό και δεν τη βαριέμαι ποτέ.

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή της πορείας σου;
Θεωρώ οτι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου είναι όταν αποφάσισα να έρθω στην Κύπρο και να χρησιμοποιώ ντόπια προϊόντα στην γαλλική κουζίνα

(25 212333) Ειρήνης 7, παλιά Λεμεσός

Website: http://lefrenchielimassol.com
Facebook: Le Frenchie Bistro Restaurant

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close