Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Δοκιμάσαμε (και σχολιάζουμε) το Tartufo, το νέο ιταλικό εστιατόριο της Λεμεσού

Μία νέα άφιξη που έκανε αίσθηση με το που ανακοινώθηκε, οπότε μια επίσκεψη ήταν απαραίτητη

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2023

Έπειτα από μία περίοδο συστολής -η πανδημία και η οικονομική κρίση δεν είχαν αφήσει και πολλά περιθώρια επιλογών- φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένας αναβρασμός στο χώρο της εστίασης, με τις νέες αφίξεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Μία από τις πιο πολυσυζητημένες, το εστιατόριο Tartufo στην περιοχή του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού, σε ένα ιστορικό πετρόχτιστο κτίριο, το οποίο αναπαλαιώθηκε πλήρως και εξοπλίστηκε καταλλήλως (όπως μαθαίνουμε το συνολικό κόστος είχε 6 μηδενικά) για να θυμίζει όσο το δυνατό περισσότερο… Ιταλία.

Ομολογώ πως πριν βρεθώ εκεί, από τις φωτογραφίες τουλάχιστον, η αίσθηση που είχα για τον χώρο ήταν κάπως διαφορετική. Παρότι ιδιαίτερα καλαίσθητος – η πέτρα ως κυρίαρχο στοιχείο και το ξύλο, δίνουν ζεστασιά και κομψότητα, ωστόσο το μέγεθος του εστιατορίου ήταν κάπως μεγαλύτερο απ’ όσο περίμενα. Τουλάχιστον υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και οι σερβιτόροι κινούνται άνετα στο χώρο!

Μας υποδέχτηκαν με ένα αφρώδες ροζέ, έως ότου ετοιμαστεί το τραπέζι μας με τα vibes να είναι ιδιαίτερα θετικά -ο εορταστικός διάκοσμος σαφώς και έπαιξε το ρόλο του.

tartufo4.jpg

Το μεσογειακό μενού πλήρως προσανατολισμένο στην ιταλική κουλτούρα και φιλοσοφία, με τον Ιταλό σεφ Salvatore Leo -τον οποίο θα πετύχεις να περιφέρεται σε όλο το μαγαζί για να σερβίρει τις μακαρονάδες και να μάθει αν είναι όλα καλά- να έχει βάλει την υπογραφή του σε κάθε πιάτο. Tartare θαλασσινών και κρεάτων, πίτσες, ριζότο, σαλάτες, θαλασσινά, pasta και steak αποτελούν τον βασικό κορμό του μενού.

Ξεκινήσαμε με μία burrata με ντοματίνια και αντζούγιες. Παρόλη τη φρεσκάδα των υλικών, μου έλειπε μία παραπάνω ένταση στο πιάτο. Αν και οι αντζούγιες προστέθηκαν για το σκοπό αυτό, το τελικό αποτέλεσμα ίσως να χρειαζόταν κάτι επιπλέον.

Για κυρίως πήραμε σπιτικά Tagliolini με παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης και μαύρη τρούφα. Η εμπειρία φυσικά ξεκινά από το σερβίρισμα, με τα taglionini να βουτάνε στην παρμεζάνα μπροστά στα μάτια μας, λίγο πριν καταλήξουν στο πιάτο και τα flakes μαύρης τρούφας να κόβονται φρέσκα εκείνη την ώρα. Από τα κρέατα επιλέξαμε το Black Angus Marbled Veal Steak Ribeye στα 250 γραμμάρια και για συνοδευτικό baby potatoes με δενδρολίβανο. Εξαιρετικό ψήσιμο, με το ribeye να κρατά όλη την υγρασία, τα αρώματα και τις γεύσεις του.

Κλείσαμε το δείπνο μας με ένα κομμάτι αυθεντικό τιραμισού, το οποίο μας το σέρβιραν κατευθείαν από το ταψί! Κάθε μπουκιά ήταν σαν αφρός, με τις σωστές εντάσεις και αρώματα.

Με τον λογαριασμό να μας εκπλήσσει θετικά, θα επιστρέφαμε σίγουρα για να δοκιμάσουμε την πίτσα και το ριζότο τού σεφ Leo.

(99288992) Πλατεία Συντάγματος, Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός

Συντάκτης: Ανδρέας Κάτσιης

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close