Εστιατόρια

7 ερωτήσεις στον σεφ του Barrique Wine & Deli, Χαράλαμπο Κοτσώνη

Ο μάγειρας του MasterChef αναβάθμισε το μενού του Barrique

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2023

Στο γνωστό εστιατόριο-wine bar της Λευκωσίας συναντάς γκουρμέ κουζίνα, μοναδικές γεύσεις και πιάτα από προϊόντα της καλύτερης ποιότητας. O μάγειρας του MasterChef, Χαράλαμπος Κοτσώνης, αναβάθμισε πρόσφατα το μενού, προσφέροντας νέες και προσεγμένες εμπειρίες που ενθουσιάζουν, γεύσεις και αρώματα εμπνευσμένα από καθημερινές και οικείες γεύσεις.

barrique2.jpg

Τι σε ώθησε στη μαγειρική;
Στη μαγειρικη με ώθησε η αγαπη για την πρώτη ύλη και το αντικείμενο γενικότερα. Ήταν επισης, μια ενασχόληση που με γέμιζε, παρά τις όποιες ιδιαιτερότητες που είχε.

Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα και γιατί;
Ξεκάθαρα, το φαγητό του δρόμου. Αφιέρωσα κάποια χρόνια από την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή ταξιδεύοντας για το φαγητό, και ιδιαίτερα το φαγητό του δρόμου. Αγαπημένο, γιατί πιστεύω βαθιά πως για να καταλάβει κάποιος την κουλτούρα και τη μαγειρικη παιδεία μιας χώρας, πρέπει να δοκιμάζει το φαγητό που τρώει ο απλός κόσμος της. Το γρήγορο φαγητό πολλές φορές σε εκπλήττει πως με τόσα λίγα χρήματα έχεις πολύ υψηλής ποιότητας φαγητό σε λίγο χρόνο.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες στην αρχή της καριέρας σου;
Αντιμετώπισα αρκετές. Κυρίως δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στο περιβάλλον της κουζίνας. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί, και όχι για όλους. Η αρχή της καριέρας μου ήταν σημαντική μεν, δύσκολη δε. Μέχρι να φτάσω σε ένα σεβαστό μαγειρικό επίπεδο, πέρασα και έμαθα πολλά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό και γιατί;
Οτιδήποτε είναι ξινό, ή περίεργο. Συνήθως, το ξεχωρίζω. Θα πω προσωπικά αγαπημένο μου υλικό είναι το Λεμόνι.

Ποιες είναι κάποιες συνήθειες που (θεωρείς) σε έκαναν να ξεχωρίσεις;
Θα πω, μαγειρικά με ξεχωρίζει ο χαρακτήρας μου και η ανάγκη μου για εξέλιξη. Δεν επαναπαύομαι σχεδόν ποτέ με τα μέτρια, δεν είναι για μένα. Νομίζω το πιο ιδιαίτερο επίσης χαρακτηριστικό μου που με ξεχωρίζει, είναι η ανάγκη μου να αμφισβητώ τα πάντα, και να μπαίνω στη διαδικασία έτσι, με την αμφισβήτηση, να βλέπω τα πράματα, μαγειρικά ή μη, με έναν δικό μου, πιο προσωπικό τρόπο. Δεν παρασέρνομαι ευκολα από τις απόψεις των άλλων.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη συγκεκριμένη κουζίνα;
Επειδή εκπροσωπώ και χαίρομαι που το κάνω, την κουζίνα του απλού κόσμου. Αυτή που με λίγα υλικά, λίγο χρόνο, γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και μπορεί ο κάθε ένας από εμάς , έμπειρος στη μαγειρική ή όχι, να δημιουργήσει μέσα από αυτή την κουζίνα, και ίσως γιατί όχι να την εξελίξει.

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή της πορείας σου;
Μετά το Master Chef, θεωρώ πως είναι η σύμπτυξη της μαγειρικής μαζί με την ψυχολογία που σπουδαζω τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα βήμα που, όταν επιτέλους ολοκληρώσω, θα με βάλει ψηλά τόσο στον μαγειρικό όσο και στο επιστημονικό χάρτη. Η Γαστροφυσική, το κομμάτι της μαγειρικής που μελετώ, είναι το μέλλον.

(22 254443) Μενάνδρου 4, Λευκωσία

Website: barrique-cyprus.com
Facebook: Barrique Wine & Deli
Instagram: @barriquewinedeli

barrique (1).jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close