Eating News , Εστιατόρια

Γνωρίζουμε τον chef του Bistrot 55, Jack Yiannakou, με 7 ερωτήσεις

Ο executive chef του εστιατορίου της Παλιάς Λεμεσού απαντά στις ερωτήσεις μας

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2023

Το Bistrot 55 μεταμόρφωσε ένα αναπαλαιωμένο κτήριο στην Παλιά Λεμεσό σε ένα γουστόζικο στέκι και προσφέρει μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία. O Executive Chef Jack Yiannakou καταφέρνει να παρουσιάσει μεσογειακά πιάτα στην πιο... κομψή και γκουρμέ εκδοχή τους δημιουργώντας ένα μοναδικό απότελεσμα.

29 MAH19_1193 Bistrot55 Jack Crop (1).jpg


Τι σε ώθησε στη μαγειρική;

Μεγάλωσα μέσα στις κουζίνες, αφού η οικογένειά μου είχε εστιατόρια. Μέτριος μαθητής στο γυμνάσιο, αποφάσισα να συνεχίσω τα μαθητικά μου χρόνια στην τεχνική σχολή, στο τομέα ξενοδοχειακών όπου και ξεκίνησαν όλα με ένα πιο συγκεντρωμένο τρόπο.

Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα και γιατί;
Αγαπώ να μαγειρεύω όλες τις κουζίνες, η κάθε μια έχει κάτι πολύ ξεχωριστό. Νομίζω όμως, πως ξεχωρίζω τη Γαλλική, η οποία έχει τις πιο δυνατές βάσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες κουζίνες. Έχω, επίσης, ιδιαίτερη αδυναμία στα γαλλικά σως για τα οποία φημίζεται η συγκεκριμένη κουζίνα.

Ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες/ Πόσο δύσκολη ήταν η αρχή της καριέρας σου;
Δεν μπορώ να πω πως ήταν δύσκολη, αποδέχτηκα μέσα μου νωρίς τις θυσίες που θα έπρεπε να κάνω για να γίνω καλός μάγειρας. Είχα εξοικειωθεί με την ιδέα πως σε μια κουζίνα τα πράγματα δε μπορούν να είναι πάντα δίκαια.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου υλικό και γιατί;
Αγαπημένο υλικό είναι το οτιδήποτε εποχιακό. Αυτό που είναι στο καιρό του, είναι πιο εύγευστο, πιο ποιοτικό και του ταιριάζει να καταναλώνεται συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ίσως να πω πως προτιμώ την Άνοιξη ως εποχή.

Ποιες είναι κάποιες συνήθειες που (θεωρείς) σε έκαναν να ξεχωρίσεις;
Από μικρό παιδί ήμουν αρκετά εργατικός και δε με ένοιαζαν ούτε οι πολλές ώρες, ούτε οι πολλές μέρες που θα αφιέρωνα, φτάνει να το απολάμβανα.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη συγκεκριμένη κουζίνα;
Αυτό που επέλεξα ήταν τα εστιατόρια στα οποία ήθελα να δουλέψω και στα πλείστα δούλεψα με τη Γαλλική κουζίνα, έτσι κάπως ήρθε από μόνο του.

Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή της πορείας σου;
Μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου πιστεύω ήταν όταν ξεκίνησα να δουλεύω στο Gabriel Kreuther Restaurant στη Νέα Υόρκη, το οποίο είναι πραγματικό σχολείο. Κομμάτι του τί είμαι σήμερα οφείλεται σε αυτό το εστιατόριο και την εμπειρία μου εκεί.

Website: bistrot55restaurants.com
Facebook: Bistrot 55
Instagram: @bistrot55

16 Dec21_363 Bistrot55 Classic (1).jpg

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close