Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Δοκιμάσαμε τα... μπλε pancakes (και όχι μόνο) στο brunch του Henry's

Επισκεφτήκαμε το new entry της πρωτεύουσας

Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2023

Πάντα όταν ανοίγει ένας νέος χώρος υπάρχει η περιέργεια για το πώς είναι το φαγητό που σερβίρει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για έναν πολυαναμενόμενο νέο εστιατόριο, της Columbia Restaurants, στη Μακαρίου της πρωτεύουσας, με μια βραβευμένη σεφ πίσω από το μενού, άρα μπορούμε να πούμε πως σίγουρα περιμέναμε πώς και πώς.

Βρίσκεται, όπως είπαμε, στην ανανεωμένη Μακαρίου που σιγά – σιγά αρχίζει να παίρνει τα πάνω της ξανά, στον χώρο που μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Da Capo. Το εντυπωσιακό interior design κλέβει τις εντυπώσεις μόλις μπεις, με έντονο το πράσινο και τις αποχρώσεις του και τα γήινα χρώματα.

Οι φωτογραφίες που είχαμε δει ήταν σίγουρα εντυπωσιακές, ωστόσο δεν σε προετοιμάζουν για το πόσο χαλαρός και cozy είναι ο χώρος. Οι βιβλιοθήκες πίσω από τους καναπέδες σίγουρα προσδίδουν σ’ αυτό, κάνουν τον χώρο να μοιάζει πιο οικείος και προσιτός ενώ ακριβώς απέναντί τους, η μεγάλη μπάρα δένει εξαιρετικά με τα υπόλοιπα, σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις για να απολαύσεις το ποτό σου.

Το brunch μενού αποτελείται από γνώριμες επιλογές, σαφώς αναβαθμισμένες για να σου προσφέρουν κάτι καινούργιο.

Παραγγείλαμε τρία πιάτα:

Το ένα, Morning Crunch με δύο βραστά αβγά ελαφρώς τηγανισμένα σε ιαπωνικά crumbs, κατσικίσιο τυρί με ξηρούς καρπούς, ντομάτες, μαγιονέζα μπέικον και tapioca chips. Αυγά βρασμένα όπως και όσο πρέπει, ισορροπημένες γεύσεις με το tapioca να προσδίδει μια ενδιαφέρουσα crunchy νότα και απαραίτητη αναφορά στη μαγιονέζα μπέικον που δένει άρτια με τα υπόλοιπα και εξυψώνει τις γεύσεις.

Το δεύτερο, Scrambled Eggs, σερβιρισμένα σε ένα ιδιαίτερο πιάτο που δεν προδίδει την ποσότητα της μερίδας. Πινελιές από αβοκάντο και spicy mousse γιαουρτιού, γαρνιρισμένο με τραγανές πατάτες και καραμελωμένο μπέικον σε strips, δένουν αρμονικά σε κάθε πιρουνιά.

Το τρίτο και τελευταίο, το Henry’s Benedict, με ποσέ αβγά σε ολόφρεσκο ψωμάκι, σος bearnaise, πουρέ αβοκάντο και τραγανές γλυκοπατάτες με σπαράγγια να κάνουν τη διαφορά σε ένα, κατά τα άλλα, γνωστό και αγαπημένο πιάτο.

Henry's Benedict
Morning Crunch
Scrambled Eggs

Για φινάλε, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα pancakes. Charcoal Pancakes με κρεμώδης λευκή σοκολάτα, μούρα και κρέμα βανίλιας αλλά και με τη μπλε spirulina να χρωματίζει τα pancakes και το πιάτο και, συνεπώς, να δημιουργεί ένα απρόσμενο… μπλε θέαμα που κεντρίζει το ενδιαφέρον μόλις το ακουμπήσει ο σερβιτόρος στο τραπέζι. Αφράτα, ολόφρεσκα, νόστιμα, με τη λευκή σοκολάτα να γλυκαίνει όσο πρέπει τα charcoal pancakes, σε μια πρόταση που σε ικανοποιεί στο μάξιμουμ χωρίς να σε λιγώνει.

henrysbrunch3.jpg

Αλλά αυτό ισχύει για όλα τα πιάτα που δοκιμάσαμε. Το μενού, που επιμελήθηκε η σεφ Κωνσταντίνα Ιωάννου, αποτελείται από πιάτα που ικανοποιούν τον ουρανίσκο με πολλές και διάφορες γεύσεις να ισορροπούν, δημιουργώντας συνδυασμούς που εντυπωσιάζουν, σε πιάτα που, τελικά, νόμιζες πως γνώριζες αλλά εδώ είναι αλλιώς.

(22351111) Λεωφόρος Μακαρίου Γ 30Β, Λευκωσία

Συντάκτης: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close