Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2023
Το Τεχνόπολις 20 με χαρά ανακοινώνει τη νέα σειρά εκδηλώσεών του με κεντρικό άξονα τα παιδιά και τις οικογένειες.
Από την αρχή της δημιουργίας του Τεχνόπολις 20 ένας από τους κύριους στόχους του ήταν να απευθυνθεί στα παιδιά και στις οικογένειες και να προσφέρει ιδιαίτερες καλλιτεχνικές προτάσεις που θα φέρουν τα παιδια πιο κοντά στις τέχνες.
Οι εκδηλώσεις αυτές, εργαστήρια και παραστάσεις αρχίζουν από τον Φεβρουάριο, αρχικά μια φορά τον μήνα.
Η σειρά των οικογενειακών και παιδικών εκδηλώσεων θα ξεκινήσει το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, με ένα εργαστήρι κινουμένων σχεδίων, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου, με ένα εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής.
Σύντομα θα ανακοινώσουμε και τις επόμενες εκδηλώσεις.
Μειωμένος αριθμός θέσεων.
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.
Υποστηρικτής: Paphos Music Lovers
Μαθαίνοντας την ιστορία του Καρναβαλιού μέσα από την τέχνη των Κινουμένων Σχεδίων
με την Παναγιώτα Μιχαήλ
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, 15:00-17:00, ηλικίες 6-12, γενικό κόστος συμμετοχής €10

Πώς άρχισε το καρναβάλι, ποιά είναι η ιστορία του και ποια η σχέση του με τον Θεό Διόνυσο; Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν βήμα-βήμα τον σχεδιασμό χαρακτήρων οι οποίοι σχετίζονται με την ιστορία του καρναβαλιού και την γιορτή της χαράς. Ακολούθως, θα χρησιμοποιήσουν τα σχέδια τους ώστε να φτιάξουν ένα ομαδικό βίντεο και να κατανοήσουν την τέχνη των κινουμένων σχεδίων.
Η Παναγιώτα Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πάφο το 1987 και σπούδασε Εικονογράφηση για Κινούμενα Σχέδια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάζεται ως Εικονογράφος παιδικών βιβλίων με έδρα της την Πάφο όπου και έχει λάβει μέρος σε διάφορες δράσεις και εργαστήρια. Το 2009 εκπροσώπησε την Κύπρο στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό έτος Cartoons αφού στην Κύπρο είχε λάβει το πρώτο βραβείο της Εθνικής Επιτροπής. Από το 2014 επισκέπτεται δημόσια σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς σε όλη τη Κύπρο όπου παρουσιάζει εργαστήρια για παιδιά και νέους σχετικά με το πως να ζωγραφίζουν τους δικούς τους χαρακτήρες cartoons και να φτιάχνουν τα δικά τους κινούμενα σχέδια.
Ελάτε να γνωρίσουμε τα παραδοσιακά τραγούδια.
Κυριακή, 5 Μαρτίου, 11:00, με την Κωνσταντίνα Ξενοφώντος & τον Χαράλαμπο Παντελή, ηλικίες: 3 ετών και πάνω, γενικό κόστος συμμετοχής €8
Μια ώρα γεμάτη παραδοσιακή μουσική, τραγούδι, χορό και παιχνίδι.
Μέσα από μουσικά και θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά θα γνωρίσουν παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.
Επίσης, θα δουν, θα γνωρίσουν και θα δοκιμάσουν διάφορα μουσικά όργανα από την μουσική μας παράδοση.
Οι μικροί μας φίλοι συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασία, έρχονται άμεσα σε επαφή με τη μουσική αυτή η οποία έχει να τους προσφέρει πολλά νοητικά και ψυχικά οφέλη.
Σχετικά
Ένα τριήμερο γεμάτο παιχνίδι και δράση για τα παιδιά στον Πεδουλά τον Δεκαπενταύγουστο
Φουσκωτά, τραμπολίνο, αναρρίχηση, παιχνίδια με νερό και πολλές ακόμη δραστηριότητες με ένα εισιτήριο €10
Το πιο δροσερό παιδικό event του καλοκαιριού θα στηθεί στο Χάνι
Ετοιμάστε μαγιό, πετσέτες και ατελείωτη διάθεση για παιχνίδι!
«Τα 7 Κατσικάκια και ο Λύκος» έρχονται για παραστάσεις σε όλη την Κύπρο από το Θέατρο Βεστιάριο
Το αγαπημένο παραμύθι ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από μια παιδική παραγωγή γεμάτη χιούμορ, αγωνία και σημαντικά μηνύματα
Πάμε να αλλάξουμε τον κόσμο: Ένα πρωτότυπο παιδικό μιούζικαλ του Γιώργου Τσιάκκα, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Παυλίδου
Μια φαντασμαγορική παραγωγή με 12 ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές, εντυπωσιακές χορογραφίες, πρωτότυπα τραγούδια, υπέροχα κοστούμια, μαγευτικά σκηνικά και μοναδικά οπτικά εφέ
Ο Δον Κιχώτης ταξιδεύει σε τέσσερα χωριά μέσα από μουσική και τραγούδια
Η μουσικοθεατρική παράσταση της ομάδας Compass ζωντανεύει το αριστούργημα του Θερβάντες, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους.
Δωρεάν αφήγηση παραμυθιών για παιδιά στο Θέατρο Ένα
Από τον Οκτώβριο, δύο Κυριακές κάθε μήνα, γνωστές προσωπικότητες θα ζωντανεύουν αγαπημένες ιστορίες για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών
Η Οικογένεια Κουάξ έρχεται να ενθουσιάσει τα παιδιά
Μια ιστορία που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γελάσουν, να συγκινηθούν και να θυμηθούν πως... όλα γίνονται
Τα παιδιά βλέπουν ταινίες κάτω από τ' αστέρια, σε ένα υπέροχο βοτανικό πάρκο
Οι δε γονείς μπαίνουν δωρεάν!
Το Διεθνές Φεστιβάλ Mitsikouri και το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας ενώνουν τις δυνάμεις τους
Οι διεθνούς φήμης Claire et Antho παρουσιάζουν την ποιητική παράσταση «Σουβενίρ» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Το πιο μαγικό διήμερο του καλοκαιριού επιστρέφει… και είναι μοναδικό στην Ευρώπη!
Μια μοναδική εμπειρία για όλη την οικογένεια
19ο Παιδικό Φεστιβάλ «Ανδρέας Νεάρχου»: Ένα διήμερο γεμάτο χαμόγελα, δημιουργία και προσφορά
Το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας διοργανώνει το 19ο Παιδικό Φεστιβάλ «Ανδρέας Νεάρχου», έναν από τους σημαντικότερους παιδικούς θεσμούς της Κύπρου, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου στην Κυπερούντα.
Βλέπουμε (δωρεάν) παιδικό θέατρο στο Πάρκο Χρωμάτων
Με χιούμορ, φαντασία, χειροποίητες κούκλες και ζωντανά μηνύματα, ο πιο ξεχωριστός δράκος μάς περιμένει για μια βραδιά γεμάτη χαρά και οικολογική συνείδηση