Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτές είναι οι πιο ρομαντικές πόλεις στην Ευρώπη

Η θέση της Αθήνας στη λίστα

Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2023

Με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να είναι προ των πυλών, ίσως σκέφτεστε τα μέρη που μπορείτε να πάτε για να γιορτάσετε την πιο ρομαντική ημέρα του με τον ξεχωριστό σας άνθρωπο.

Για να σας δώσει μια χείρα βοηθείας, η Comparethemarket δημιούργησε ένα ευρετήριο που κατατάσσει μερικές από τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για ένα σύντομο διάλειμμα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με βάση διάφορων παραγόντων, όπως τον αριθμός των τοπικών αξιοθέατων, το κόστος ενός γεύματος για δύο και το κόστος διαμονής.  

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 10 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για ένα Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου:

1.Λονδίνο, Ην. Βασίλειο

2.Παρίσι, Γαλλία

3.Μαδρίτη, Ισπανία

4.Πράγα, Τσεχία

5.Ρώμη, Ιταλία

6.Πριστίνα, Κόσοβο

7.Σόφια, Βουλγαρία

8.Βουδαπέστη, Ουγγαρία

9.Κισινάου, Μολδοβία

10.Βαρσοβία, Πολωνία

Το Λονδίνο είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσουν τα ζευγάρια το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι διαθέτει τα περισσότερα εστιατόρια (18.003) και τοπικά αξιοθέατα (8.381) από όλες τις πόλεις του δείκτη.

Δεν απέχει πολύ από τη δεύτερη θέση το Παρίσι. Συχνά χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις στον κόσμο και γι'αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βρέθηκε τόσο ψηλά στην κατάταξη. Το Παρίσι βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Λονδίνο όσον αφορά τον αριθμό των εστιατορίων (15.706) και των τοπικών αξιοθέατων (8.177).

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας, η Μαδρίτη, καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην έρευνά μας, ακολουθούμενη από την Πράγα και τη Ρώμη, που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Η Αθήνα καταλαμβάνει την 11η θέση ως ο ιδανικός προορισμός για ζευγάρια με χαμηλό budget. Η πρωτεύουσα καταλαμβάνει την 15η θέση όσο αφορά το χαμηλότερο κόστος διαμονής από όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις της κατάταξης (€88.54), καθώς και έχει και ένα από τα πιο προσιτό κόστη για ένα γεύμα για δύο άτομα, μόλις €49.95.

Το Κισινάου βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης και είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα. Με το τρίτο φθηνότερο κόστος διαμονής συνολικά στα 59,64 ευρώ, και το τυπικό κόστος για να φάτε έξω ως ζευγάρι κοστίζει μόλις 29,67ευρώ, το Κισινάου είναι η τρίτη πιο προσιτή ευρωπαϊκή πόλη για ένα γεύμα για δύο σύμφωνα με την έρευνα και την κατάταξη.

Σχολιάζοντας την έρευνα, η Anna McEntee, διευθύντρια της Comparethemarket, αναφέρει:

"Το να πηγαίνετε διακοπές είναι αρκετά ακριβό, οπότε το να γνωρίζετε ότι η επιλογή ενός ταξιδιωτικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου για ζευγάρια (επίσης γνωστό ως κοινή ταξιδιωτική ασφάλιση), θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει κάποια χρήματα.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση για ζευγάρια καλύπτει γενικά τυπικά χαρακτηριστικά, όπως ιατρική περίθαλψη, κάλυψη αποσκευών και ακύρωσης, καθώς και καθυστερήσεις ή διαταραχές για το ταξίδι, αλλά όπως και κάθε άλλο είδος κάλυψης, τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης για ζευγάρια διαφέρουν από πάροχο σε πάροχο, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα για να είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ακριβώς τι υπογράφετε.

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα από το κόστος των ταξιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων είναι να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα ετήσιο συμβόλαιο πολλαπλών ταξιδιών αντί για ένα συμβόλαιο ενός ταξιδιού".

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου και την ταξιδιωτική ασφάλιση για ζευγάρια, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: The most romantic destinations to visit in Europe | Comparethemarket.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close