Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

9 ερωτήσεις για το Παντοπωλείο ''Καλή Όρεξη''

Μιλήσαμε με τον Κωστή Κωνσταντίνου, Γενικό Διευθυντή του γνωστού εστιατορίου

Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2023

Το Παντοπωλείο «Καλή Όρεξη» αποτελεί ένα πολύ αγαπημένο εστιατόριο της πρωτεύουσας, το οποίο θα επισκεφτείς για να απολαύσεις δημιουργική ελληνική κουζίνα με ιδιαίτερες πινελιές από την κυπριακή. Βρίσκεται στη Μετοχίου σ’ έναν μοντέρνο, οικείο και πεντακάθαρο χώρο, με υποδειγματική εξυπηρέτηση. Εκεί, μπορείς να βρεθείς με την παρέα (και όχι μόνο), ώστε να απολαύσεις ευχάριστα το εξαιρετικής ποιότητας φαγητό που σου φτιάχνει η ομάδα του. Με την είσοδό σου στον χώρο αναδύονται γνώριμες μυρωδιές που θα λαχταράς να δοκιμάσεις.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα εστιατόρια που έχουν γράψει ιστορία,ταξιδεύοντάς μας γευστικά στην ψαγμένη ελληνική κουζίνα, αγγιγμένη με άφθονες νότες από Κύπρο. Όλα τα πιατάκια που θα φτάσουν στο τραπέζι σου είναι σπιτικά και νόστιμα, φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Από τις φρέσκιες σαλάτες, τις αλοιφές, τα εκλεκτά ορεκτικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά αλλά και τα ζυμαρικά που θα λατρέψεις.

Με αφορμή τη βράβευσή τους στα Cyprus Eating Awards 2022, ως ''Καλύτερη Ελληνική Κουζίνα'', μιλήσαμε με τον Κωστή Κωνσταντίνου, Γενικό Διευθυντή του εστιατορίου, για να μας εξηγήσει όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για το γνωστό εστιατόριο.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ποια ήταν η ιδέα που οδήγησε στη δημιουργία του «Παντοπωλείου»;
Τo 2009 ο Περικλής Χριστοφορίδης ήθελε να φτιάξει ένα εστιατόριο που θα αποτελούσε μια καλή λύση για επιχειρηματικά γεύματα το μεσημέρι και νυχτερινά δείπνα μεταξύ φίλων. Οι επισκέπτες με casual ντύσιμο και διάθεση θα μπορούσαν να απολαμβάνουν απλό, καλοφτιαγμένο φαγητό με φρέσκα ντόπια υλικά. Η μάνα μου το λέει πάντα αυτό: «το πιο απλό εν’το πιο καλό»! Ξέρεις, αν η πρώτη ύλη είναι πολύ καλή, εύκολα μπορείς να κάνεις θαύματα.

Ήταν, πιστεύετε, κάτι που έλειπε από τον χώρο της εστίασης;
Το 2009 όταν ξεκίνησε το “Παντοπωλείο” δεν υπήρχε το concept της μοντέρνας ταβέρνας στην Κύπρο. Σιγά σιγά το αγάπησε ο κόσμος και γι΄ αυτό τώρα υπάρχουν επιλογές με εξαιρετικά εστιατόρια και συνάδελφους. Ο Υγιής ανταγωνισμός είναι πολύ καλό πράγμα, μακάρι να έχουν όλοι δουλειά!

kaliorexi4.jpg

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον σεφ Ηλία Λέκα;
Με τον Ηλία ήρθαμε περίπου τον ίδιο καιρό στο «Παντοπωλείο» (πριν μια δεκαετία), ήταν γραφτό φαίνεται! Ξεκίνησε αυτός μάγειρας και εγώ σερβιτόρος. Τα χρόνια πέρασαν και καταφέραμε με πολλή δουλειά και αφοσίωση σήμερα να είμαστε επικεφαλείςς των τμημάτων μας. Από την αρχή είχαμε μια άψογη συνεργασία, που εξελίχθηκε σε φιλία μετά έγινε κουμπαριά, του βάφτισα την κορούλα του, και τώρα πλέον είμαστε οικογένεια.

Ποιο είναι το βασικό κριτήριο για τα πιάτα που σερβίρονται;
Αυτό που είπα και στην αρχή, αγνά, φρέσκα, ντόπια υλικά χωρίς πολλά φρου-φρου και αρώματα. Όλα μας τα πιάτα έχουν καθαρές γεύσεις. Στο «Παντοπωλείο» βρίσκεις πάντα νόστιμο comfort food.

αν η πρώτη ύλη είναι πολύ καλή, εύκολα μπορείς να κάνεις θαύματα

—Κωστής Κωνσταντίνου

Αν σας ζητούσαμε να μας προτείνετε τρία πιάτα (ορεκτικό – κυρίως – επιδόρπιο), ποια θα ήταν αυτά;

Ορεκτικό - Φάβα. είμαι περήφανος για την φάβα μας. Χρησιμοποιούμε Φάβα Σαντορίνης. Φάβα θα βρεις και σε αλλά εστιατόρια, αλλά, ο τρόπος που την φτιάχνει ο Chef μας, είναι μοναδικός σε γεύση αλλά και σε υφή!

kaliorexi3.jpg

Κυρίως Πιάτο – Λαβράκι Φιλέτο Σχάρας με Σαλάτα Βραστών Λαχανικών. Ε, είμαι λίγο της υγιεινής διατροφής. Λαβράκι και λαχανικά, τόσο απλά όπως το ακούτε. Φρέσκα υλικά, όμορφα και ωραία.

Τώρα στο νέο μενού, θα προστεθεί και ένα sauce από πιπέρια Φλωρίνης. Απίθανο σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση, μια όμορφη τριχρωμία στο πιάτο! Bellisimo!

Επιδόρπιο - Πορτοκαλόκρεμα. Το διάσημο γλυκό μας , δεν είναι υπερβολή να πω πως έρχεται κόσμος μόνο και μόνο για την πορτοκαλόκρεμα μας. Βελουδένια! Ελαφριά! Μπορεί όχι σε θερμίδες αλλά σε γεύση και υφή.

Φυσικά αυτά είναι γούστα και προτιμήσεις. Έξαλλου κάθε μέρα υπάρχουν και τα εποχιακά πιάτα ημέρας, που και εκεί δεν ξέρεις τι να πρώτο-διαλέξεις!

Ποιο πιάτο από το μενού σας θα προτείνατε σε έναν λάτρη της ελληνικής κουζίνας;

Οσπριάδα. Είναι μια κρύα σαλάτα που αποτελείται από όσπρια (φασόλια, φακές, ρεβίθια), φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και αγνό παρθένο ελαιόλαδο – ξεκάθαρα Ελλάδα!

kaliorexi2.jpg

Και για τους πιο ψαγμένους

Μπουρέκι Μουσακά. Τυλίξαμε σε φύλλο κρούστας ένα μείγμα μουσακά το οποίο κάθεται πάνω σε μους φέτας – Να πάλι η Ελλάδα μας, σε μια όμως πιο προχωρημένη εκδοχή.

Βραβευτήκατε φέτος, στα Cyprus Eating Awards, ως «Καλύτερη Ελληνική Κουζίνα». Πώς αντιλαμβάνεστε εσείς την τόση αγάπη που δείχνει ο κόσμος;
Πρώτα απ’ όλα ευχαριστούμε πολλά! - πολλά! τους πελάτες μας, το συγκρότημα Δίας και ειδικά την ομάδα του Check In που μας βράβευσε για 4η φορά. Εισπράττουμε συνεχώς την αγάπη του κόσμου, μας το λένε και μας το δείχνουν οι πελάτες μας καθημερινά. Αυτό αποτελεί μεγάλη ευθύνη για μας για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο και να μην επαναπαυόμαστε.

kaliorexi6.jpg

Τι πιστεύετε πως κάνει το Παντοπωλείο να ξεχωρίζει;

Οι μοναδικές μεσογειακές γεύσεις του Head Chef μας και της ομάδας του αλλά και η εξαιρετική δουλειά που κάνει η δική μου ομάδα στο κομμάτι του service. Στο “Παντοπωλείο” θα βρεις φιλοξενία, ευγένεια, φιλικότητα, ζεστασιά, διακριτική οικειότητα που προσφέρουμε στους φίλους/πελάτες μας και τέλος πολύ καλή γνώση του μενού που σερβίρουμε και της λίστας των κρασιών μας. Την αγάπη, που αναφέρατε προηγουμένως, τους την επιστρέφουμε απλόχερα!

Τι μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον από το “Παντοπωλείο - Καλή Όρεξη”;
Θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε το μενού μας με νέες γευστικές προτάσεις και θα βελτιώνουμε όσο μπορούμε την εμπειρία που θα απολαμβάνει ο κάθε επισκέπτης στο «Παντοπωλείο». Φυσικά μην περιμένετε συνταρακτικές αλλαγές. Λένε πως μια ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις! Η ιδία πετυχημένη συνταγή του 2009, εξελίσσεται λίγο και συνεχίζει σταθερά!

kaliorexi.jpg

*Το Παντοπωλείο ''Καλή Όρεξη'' θα το βρεις στην οδό Μετοχίου 38 , Λευκωσία

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close