Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2023
Στη Λεμεσό ταξιδεύει αυτή την εβδομάδα (15/2) η κλασσική κωμωδία του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ Οι Παίχτες, σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου. Στη Λευκωσία οι παραστάσεις συνεχίζονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Λίγα λόγια για το έργο
Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο. Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε να γράφεται μεταξύ 1832 και 1837, ολοκληρώθηκε το 1842 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, αν και λογοκριμένη, το 1843. Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, ο συγγραφέας ξεσκεπάζει τις σκοτεινές γωνιές και τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής, που παραμένουν αναλλοίωτα παρά το πέρασμα του χρόνου. Όλα είναι ένα φρενήρες παιχνίδι μεταμφιέσεων και προσωπείων, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια, στην ατιμία και την εντιμότητα, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία είναι θολά και δυσδιάκριτα.

Ταυτότητα Παράστασης
Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου Κινησιολογία: Λία Χαράκη
Μουσική: Πάνος Μπάρτζης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης Βοηθός σκηνοθέτιδας: Λουκία Πιερίδου
Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης, Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης
●Παράσταση στη Λεμεσό
Θέατρο Ριάλτο
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 20:30 (υπέρτιτλοι στα αγγλικά και τουρκικά)
●Παραστάσεις Λευκωσίας
Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00
Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικού φωτός.
Πληροφορίες / Εισιτήρια
●Λευκωσία: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy και Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00) ●Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy και Ταμείο Ριάλτο, τηλ. 77777745 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-15:00)
Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)
Σχετικά


Ο ΘΟΚ υποδέχεται τον Οκτώβριο με δύο νέες παραστάσεις
Οι δύο πολυαναμενόμενες παραγωγές του ΘΟΚ ετοιμάζονται να ανέβουν στη σκηνή

Η Κατερίνα Λούρα διασκευάζει, σκηνοθετεί και παίζει στο «Χλαρέγκιμπ – ένα πραγματικό συμβάν»
Ένας ύμνος στην αποδοχή, τη διαφορετικότητα, την αρμονική συνύπαρξη

«Θεσμοφοριάζουσαι», στο Θεάτρο Μασκαρίνι
Από τοTeatro Angelico, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Το θέατρο Versus παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία «Το μάθημα»
Το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου


«Ο επιθεωρητής έρχεται» στο Θέατρο Διόνυσος
Το έργο του Τζων Πρίσλεϋ, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Γιάγκου

H κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη «Μια μέλισσα τον Αύγουστο», στο θέατρο ένα
Οι παραστάσεις συνεχίζονται


Stand-up comedy με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στην Κύπρο
«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο»: Η 5η σόλο stand-up comedy του Γιώργου Χατζηπαύλου

"Ο θεός της Σφαγής" από τη Θεατρική Ομάδα Tabula Rasa
Το θεατρικό έργο της Γιασμίνα Ρεζά ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ελένης Αντωνίου

Περιπατητικό Θέατρο στον Τουρκομαχαλά της Λάρνακας
Ένας θεατρικός περίπατος με έξι στάσεις για να ακουστούν έξι ιστορίες ανθρώπων