26 March 2023
Θέατρο , Επόμενες Παραστάσεις

Μία δωρεάν παράσταση του έργου «Δεν είμαι bro», με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου

Ένα έργο που πραγματεύεται καίρια ζητήματα, όπως είναι το bullying, το κυνήγι της δημοφιλίας, η αποδοχή και o ρατσισμός στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2023

Η ομάδα Θεάτρου Βαλίτσα INTRA PORTAS πιστή στο ραντεβού της με τα παιδιά, συνεχίζει για 7η χρονιά το θεατρικό της ταξίδι στα σχολεία. Η καινούρια παραγωγή της ομάδας με τίτλο “Δεν είμαι bro” σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου με τους Γιώργο Ευαγόρου και Νάγια Τ. Καρακώστα πραγματεύεται καίρια ζητήματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους, όπως είναι το bullying, το κυνήγι της δημοφιλίας, η αποδοχή και o ρατσισμός στο σχολείο.

Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (β’ κύκλος δημοτικής εκπαίδευσης, γυμνάσια και λύκεια).

«Δεν είμαι bro»

Δύο ηθοποιοί παρουσιάζουν την ιστορία γνωριμίας δύο παιδιών στο σχολείο και πως ο ένας προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιοθετήσει όλους τους άλλους «ρόλους» πλην του εαυτού του. Είναι η ιστορία του Άρη, που όπως τόσοι και τόσοι έφηβοι έχει καταφέρει να γίνει «αόρατος» για να μην τον ενοχλεί και να μην τον πληγώνει κανείς. Μέχρι που εμφανίζεται στο σχολείο η Νάγια, η καινούρια μαθήτρια από την Ιταλία. Από εκείνη τη στιγμή ο Άρης αποφασίζει να γίνει «bro», να σταματήσει να είναι πια αόρατος. Αυτή είναι η ιστορία για το πως ο Άρης άρχισε αυτός να ενοχλεί και να πληγώνει τους πάντες γύρω του (συμμαθητές, καθηγητές). Αλλά, είναι και η ιστορία για το πως ο Άρης ανακάλυψε πως το να είσαι ο εαυτός σου είναι ότι καλύτερο μπορείς να είσαι.

(*bro: στην γλώσσα των εφήβων σημαίνει προχώ, μάγκας, αρχηγός, σπουδαίος).

Την παράσταση συνοδεύει μια συζήτηση με τα παιδιά με αφορμή τα θέματα που θίγει που στόχο έχει να τα ευαισθητοποιήσει και να τα αφυπνίσει σε συμπεριφορές εκφοβισμού και ξενοφοβίας.

*Το έργο παρουσιαζόταν από το 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Κύπρο παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

thumbnail_IP - NEW I.png

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Τάσος Αγγελόπουλος

Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου

Κοστούμια: Σοφία Μαυρομιχάλη

Μουσική επιμέλεια: Μάριαν Κυπριανού

Ηθοποιοί: Γιώργος Ευαγόρου, Νάγια Τ. Καρακώστα

Στοιχεία Επικοινωνίας: 99818208

*Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα, η ομάδα θα προσφέρει μια δωρεάν παράσταση του έργου «Δεν είμαι bro» την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στις 12:15 στον καινούριο χώρο της ομάδας «Intra portas studio» (Λεωφόρος Αμμοχώστου 32, Αγλαντζιά).

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 99818208

INTRA PORTAS ΜAP.PNG

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close