Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2023
Με αφορμή την «Ώρα της Γης» η οποία φέτος έχει καθοριστεί το Σάββατο, 25 Μαρτίου, όλες οι δημόσιες μεταφορές, τόσο οι αστικές όσο και οι υπεραστικές, θα παρέχονται προς όλους τους πολίτες δωρεάν, για ολόκληρο το 24ωρο.
Η απόφαση έρχεται μετά από πρωτοβουλία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και τον Υπουργό, κ. Αλέξη Βαφεάδη, αλλά και με τις εταιρείες δημόσιων επιβατικών μεταφορών.
Ειδικότερα, οι ιδιωτικές εταιρείες, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης και θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και με την κίνησή τους καλούν το σύνολο των πολιτών να «αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάρουν το λεωφορείο».
Η Επίτροπος Περιβάλλοντος εκφράζει την ικανοποίησή της και τις ευχαριστίες της τόσο προς τον Υπουργό Μεταφορών και τους λειτουργούς του Υπουργείου όσο και προς τις εταιρείες των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, αφού αυτή η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε λόγω της άμεσης και εγκάρδιας ανταπόκρισής τους.
Η «Ώρα της Γης» μάς καλεί όλους να αλλάξουμε την καθημερινή μας ρουτίνα. Αν αφιερώσουμε 60 μόνο λεπτά συμβάλλουμε και εμείς στην προσπάθεια για να αποκτήσουμε ένα «Υγιή Πλανήτη». Ας αλλάξουμε λοιπόν τη ρουτίνα μας και την 25η Μαρτίου «ας αφήσουμε το αυτοκίνητο και ας πάρουμε το λεωφορείο».
Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και για άλλες περιβαλλοντικές δράσεις, το σύνολο των οποίων θα ανακοινωθούν σήμερα, 23 Μαρτίου.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Συνεχίζονται οι προσφορές της Louis Hotels για αυτό το καλοκαίρι
Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, στα ξενοδοχεία της Louis Hotels οι προσφορές συνεχίζονται
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για αρχές καλοκαιριού
Τι αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας, HolidayCheck
Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο «Ταμτάκος» του ελληνικού κινηματογράφου
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο οποίος έμεινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του «Ταμτάκου», αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.
Ξηλώνουν το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
Τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2027 και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2029
Οι στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νησιά και τις παράκτιες περιοχές
Παρουσίαση κατά την υψηλού επιπέδου Διάσκεψη στην Κύπρο
Οκτώ ελληνικά νησιά-διαμάντια για ήρεμες διακοπές το 2026
Από τις Κυκλάδες έως το Ιόνιο, αυτά τα νησιά προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες χωρίς πολυκοσμία, λέει ο Independent
Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον Ιούλιο
Σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, αθλητικά αφιερώματα και βραδιές κωμωδίας που περιμένουμε στην streaming πλατφόρμα τον έβδομο μήνα του έτους.
ParaliesLive: Δες live τι συμβαίνει σε 18 παραλίες του Πρωταρά
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας παρουσιάζει τη νέα πλατφόρμα ParaliesLive
Στους 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος-Έρχεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αναλυτικά το δελτίο καιρού