Πάμε Ταξίδι , Guide

5 δημοφιλή νησιά της Ελλάδας για να επισκεφτείς το καλοκαίρι

Εσύ πού θα ταξιδέψεις;

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2023

Για το καλοκαίρι έχουμε ακόμη δρόμο, αλλά ίσως είναι μια καλή στιγμή να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε νησιά και διακοπές. Δείτε, λοιπόν, τα νησιά που γκούγκλαραν οι Έλληνες περισσότερο, κάνοντας ο καθένας τα δικά του σχέδια.

Κρυστάλλινα νερά, εκπληκτικές παραλίες, απόκρημνες ακτές για το καλοκαίρι, αλλά και αρχαία ερείπια, κάστρα, ναοί, αμφιθέατρα, δάση, γραφικά χωριά και μαγευτικά τοπία για οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου, τα ελληνικά νησιά έχουν απ’ όλα και δικαίως τα αναπολούμε κάθε στιγμή. Κι όσο κι αν το καθένα έχει την ομορφιά του και ανταποκρίνεται σε διαφορετικά γούστα, κάποια τα αναητά περισσότερο ο κόσμος στις μηχανές αναζήτησης.

Η Holidu, η πύλη ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών, αποφάσισε να αναλύσει τις αναζητήσεις που έκαναν οι Έλληνες στο Google τον τελευταίο χρόνο για να αποκαλύψει τα πιο δημοφιλή.

santorini23323.jpg


1. Σαντορίνη - 112.700 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google
Η Σαντορίνη είναι επίσημα το πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας σύμφωνα με τις αναζητήσεις των Ελλήνων. Το πανέμορφο ηφαιστειακό νησί του Αιγαίου και η μοναδική γεωλογία του έχει ως αποτέλεσμα μερικά από τα πιο απίστευτα φυσικά τοπία και μια μοναδική ατμόσφαιρα που είναι δύσκολο να περιγραφεί. Είναι διάσημη φυσικά για τα συναρπαστικά ηλιοβασιλέματα που απλόχερα προσφέρει, τις παραλίες με τη μαύρη άμμο και τα κρυστάλλινα νερά και τα γραφικά χωριά που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις κορυφές των λόφων.

mulos-leukada.jpg


2. Λευκάδα - 73.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Στην δεύτερη θέση, η Λευκάδα είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της με χρυσή αμμουδιά και τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά όπως οι Εγκρεμνοί, το Πόρτο Κατσίκι, το Κάθισμα και ο Άγιος Νικήτας. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν επίσης τα ορεινά χωριά του νησιού και να απολαύσουν ποδηλασία, πεζοπορία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, καθώς συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μία γέφυρα.

kerkura.jpg


3. Κέρκυρα - 73.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google

Ένα ακόμη νησί του Ιονίου, η Κέρκυρα, μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ποικιλόμορφο τοπίο, από τις παρθένες παραλίες του μέχρι απόκρημνα βουνά και καταπράσινα δάση. Η Κέρκυρα έχει μία πλούσια ιστορία που αντανακλάται στην αρχιτεκτονική και τα μουσεία της και αξίζει να σημειωθεί ότι κατοικείται από την αρχαιότητα και έχει επηρεαστεί από διάφορους πολιτισμούς συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Βενετών και των Βρετανών. Οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, να απολαύσουν τοπικά φεστιβάλ και να ζήσουν την έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού.

diakopes-paralia-zakunthos-nauagio.jpg


4. Ζάκυνθος - 67.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google
Το νησί με μια από τις πιο διάσημες παραλίες παγκόσμίς, η Ζάκυνθος, βρίσκεται στην τέταρτη θέση και αποδεικνύει ότι το Ιόνιο είναι ψηλά στις προτιμήσεις. Με καταγάλανα νερά και χρυσή αμμουδιά, είναι ιδανική για ξέγνοιαστες διακοπές κάθε εποχή του χρόνου. Πέρα από το Ναυάγιο -το οποίο έκλεισε ξανά για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας των κατολισθήσεων- ακόμη μία διάσημη παραλία είναι ο Γέρακας, η οποία αποτελεί προστατευόμενη περιοχή ωοτοκίας για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα. Οι Γαλάζιες Σπηλιές που βρίσκονται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού, είναι ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε. Η Ζάκυνθος είναι εύκολα προσβάσιμη με πλοίο από την ηπειρωτική Ελλάδα και άλλα κοντινά νησιά αλλά και με αεροπλάνο καθώς πραγματοποιούνται πτήσεις από διάφορες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

mukonos-iliobasilema.jpg


5. Μύκονος - 67.600 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google
Η Μύκονος εξασφαλίζει φέτος τη θέση της ως το πέμπτο πιο δημοφιλές νησί της Ελλάδας. Γνωστή και εκτός συνόρων για την έντονη νυχτερινή ζωή με πολλά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια που παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα, η Μύκονος δεν είναι μόνο αυτό. Διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, από απομονωμένους όρμους, μέχρι πολυσύχναστα μέρη για πάρτι με τις πιο φημισμένες να είναι η παραλία Paradise Beach, η παραλία Super Paradise αλλά και η παραλία Ψαρού. Φημίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της με τα ασβεστωμένα σπίτια και τις πολύχρωμες πόρτες και τη Χώρα με τα γραφικά σοκάκια της και τις πλατείες.

Δείτε την πλήρη κατάταξη εδώ.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close