Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2023
Με το σύνθημα «Η προστασία της Φύσης είναι η Πρώτη μας Επιλογή», η Photos Photiades Breweries, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, παρουσίασε χθες τους φιλόδοξους στρατηγικούς στόχους και δεσμεύσεις της για τη βιώσιμη ανάπτυξη της και το περιβάλλον μέχρι το 2025, που θα την καταστήσουν πράσινο ηγέτη στην Κύπρο.
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παύλος Φωτιάδης τόνισε ότι η αίσθηση της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον είναι μια αξία βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης και η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί έναν νέο σταθμό ορόσημο στη βιώσιμη ανάπτυξη της Photos Photiades Breweries μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης πολιτικής του Ομίλου όσον αφορά τα ESG - το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Συνεχίζοντας ο κ. Μάριος Σαρρής, Electrical Engineering & Automations Manager και Project Leader της νέας μεγαλεπήβολής πράσινης στρατηγικής της εταιρείας «Επιλογή», τόνισε ότι η Photos Photiades Breweries ως μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Κύπρου δεσμεύεται να αποτελέσει Πρότυπο Βιομηχανίας στην Κύπρο και περήφανα βγαίνει μπροστά με ακόμα πιο υψηλούς στόχους και δεσμεύσεις μέχρι το 2025.
- Το 100% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρησιμοποιεί το ζυθοποιείο θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από ανανεώσιμες και καθαρές πηγές ενέργειας. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες για την κατασκευή μεγάλου Φωτοβολταϊκού Πάρκου δυναμικότητας 1.2MWp το οποίο θα καλύψει το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας του ζυθοποιείου, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία εξεύρεσης παρόχου για το υπόλοιπο 40%.
- Θα επιλέγει 100% πρώτες ύλες από βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία πέτυχε το 56% της βύνης κριθαριού που χρησιμοποιεί στις μπύρες της να προέρχεται μόνο από βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας.
- Θα επενδύσει περαιτέρω στην επαναχρησιμοποίηση και συγκεκριμένα στην αύξηση του όγκου των επιστρεφόμενων συσκευασιών στο σπίτι. Και κατ’ επέκταση επιλέγει συνειδητά έξυπνη τεχνολογία που της επιτρέπει μέχρι και 50% εξοικονόμηση νερού κατά τη διαδικασία πλύσης επιστρεφόμενων φιαλών.
- Θα δοθεί έμφαση σε λιγότερο πλαστικό. Διασφαλίζει ότι τα καπάκια θα ανακυκλώνονται μαζί με τη συσκευασία, χρησιμοποιώντας μη αποσπώμενα πλαστικά καπάκια και το 30% της συνολικής ποσότητας PET των συσκευασιών της θα προέρχεται από ανακυκλωμένο PET (rPET).
- Θα επεξεργάζεται και διαχειρίζεται 100% των υγρών και στερεών αποβλήτων της.
- Επιπρόσθετα θα εξασφαλίσει το Σύστημα ISO50000 για την καλύτερη διαχείριση της ενέργειας, αφού από το 2006 γίνεται εξωτερικός έλεγχος και επαλήθευση των δράσεων της εταιρείας μέσω της πιστοποίησης με το πρότυπο CYS EN ISO14001:2015.
Αφού συνεχάρη τον Όμιλο και την Photos Photiades Breweries για την πρωτοβουλία της, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος επεσήμανε ότι το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι ζητήματα των επιλογών όλων μας. Συνεχίζοντας ο Υπουργός είπε «η Photos Photiades Breweries αποτελεί παράδειγμα των συντονισμένων και μεθοδικών ενεργειών που πρέπει να πραγματώνονται στα πλαίσια της βιώσιμης, πράσινης ανάπτυξης».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, βουλευτές, άλλοι αξιωματούχοι, και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Περισσότερα photiadesbreweries/epilogi
Σχετικά

Τον Ιούλιο ταξιδεύουμε με τιμές από €19.99
Αν και πρόκειται για ένα από τους πιο ακριβούς μήνες για ταξίδι, υπάρχουν ευκαιρίες

Τι είναι η Κοινωνική Λειτουργός της Γειτονιάς;
Ξεκίνησε η Λειτουργία του Προγράμματος «Κοινωνική Λειτουργός της Γειτονιάς» Δήμου Παραλιμνίου

Mercure Larnaca Beach Resort: Το πρώτο beach resort της Accor στην Κύπρο είναι εδώ
Το πιο κοντινό ξενοδοχείο σε παραλία στην Κύπρο, μόλις άνοιξε

Το Παλιό Λιμάνι Λεμεσού απέκτησε το δικό του instagrammable spot
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις μία φωτογραφία


TripΑdvisor: Tρία κυπριακά ξενοδοχεία ανάμεσα στα 25 καλύτερα της Ευρώπης
Αυτή είναι η λίστα με τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης, σύμφωνα με το TripAdvisor

Η Lidl Food Academy υποδέχεται το καλοκαίρι με 3 μαθήματα που δεν πρέπει να χάσεις
Ο Ιούνιος αναβαθμίζεται με γεύσεις που ξέρουμε και αγαπάμε


Η Cyprus Airways αρχίζει πτήσεις σε έναν υπέροχο ελληνικό προορισμό
Στις 29 Ιουνίου αρχίζουν οι πτήσεις της Cyprus Airways μεταξύ Λάρνακας-Πρέβεζας

Από σήμερα ταξιδεύουμε ξανά Λεμεσό-Πειραιά με το πλοίο
Σηκώνει άγκυρα το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela

To Δημαρχείου Παραλιμνίου βάφτηκε πορτοκαλί
Φωταγώγηση Δημαρχείου Παραλιμνίου σε πορτοκαλί χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην Πολλαπλή Σκλήρυνση

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος η 31η Μαΐου 2023
Μήνυμα Προέδρου Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), δρ. Χρίστου Μηνά