Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2023
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο – (Μάρτιος, 2023) Η Mighty Kitchen, η καινοτόμος start-up τεχνολογίας τροφίμων, κερδίζει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Big Business Break που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Φαγητού - IFE. Ο διαγωνισμός σε στυλ Dragon's Den είδε 4 φιναλίστ να ανταγωνίζονται σε μια ζωντανή παρουσίαση, 5 μόλις λεπτών, μπροστά από μια αξιόλογη ομάδα κριτών κατά τη διάρκεια της International Food Expo 2023, για μια ευκαιρία να κερδίσουν έως και ₤500.000 σε επιχειρηματική επένδυση από τον παγκόσμιο κολοσσό στον τομέα των τροφίμων, τη Surya Foods.

Η The Mighty Kitchen λάνσαρε φέτος τα προϊόντα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια της καμπάνιας Veganuary 2023. Τα προϊόντα Mighty είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση σε κορυφαίους διανομείς κεμπάπ και σε μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 500 σημεία πώλησης στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κατάλογος της Mighty Kitchen περιλαμβάνει προϊόντα φυτικού εναλλακτικού κρέατος κοτόπουλου, με βάση την πρωτεΐνη από αρακά και σιτάρι σε μεσογειακές γεύσεις.

Ο Γιώργος Βου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας δήλωσε: «Η νίκη αυτή είναι μια μεγάλη διάκριση για εμάς. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, οπότε ακόμα και όταν περάσαμε στην τελική τετράδα, δελεαστήκαμε να αρκεστούμε μόνο σε αυτό. Είμαστε κατενθουσιασμένοι με τη νίκη μας καθώς ανοίγονται για εμάς πολλές ευκαιρίες. Η αναγνώριση από διακεκριμένους ηγέτες της αγοράς, όπως ο Harry Dulai - Διευθύνων Σύμβουλος της Surya Foods, η Noor Ali - Επικεφαλής της World Foods των υπεραγορών ASDA και ο David Jago, της εταιρείας Mintel, μας τιμά. Είναι μια τεράστια επιβράβευση για όλη την ομάδα που εργάστηκε σκληρά για να φέρει το brand της Mighty και τα προϊόντα μας σε αυτό το επίπεδο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Surya Foods και να πορευτούμε μαζί».
Η Διευθύντρια Εκδηλώσεων της IFE, Philippa Christer, δήλωσε: «Ήταν απίστευτα δύσκολο για εμάς μέχρι να καταλήξουμε στην τελική τετράδα ανάμεσα στις τόσες συμμετοχές, αλλά είμαστε περήφανοι για τους 4 φιναλίστ!».

Ο Harry Dulai, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Surya Foods που συνίδρυσε τον διαγωνισμό μας είπε: «Μας εντυπωσίασε πραγματικά το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών. Αναζητάμε συνεχώς, ιδιαίτερα νέα προϊόντα για να προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας καθώς και νέα brand για να συνεργαστούμε. Αυτό ενέπνευσε τη συνεργασία μας με το IFE».
«Η IFE είναι ο ιδανικός συνεργάτης για να μας φέρει σε επαφή με νέα ταλέντα, είναι κυριολεκτικά η διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία σε νέες εταιρείες να τολμήσουν και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του FMCG, οπότε είναι πραγματικά φανταστικό να έχουμε λάβει μια τόσο ενθουσιώδη ανταπόκριση την πρώτη χρονιά της παρουσίας μας στη διοργάνωση».
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε αυτή την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την The Mighty Kitchen και να συνεισφέρουμε στην επέκτασή της στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πραγματικά ένα καινοτόμο προϊόν φυτικής προέλευσης, αλλά με την πιο γνήσια υφή κοτόπουλου που έχω συναντήσει μέχρι τώρα στην αγορά. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η συνεργασία μας».

Η κορυφαία σε ό,τι αφορά την Παγκόσμια Κουζίνα Noor Ali πρόσθεσε: «Η πρόκλησή μας έγκειται στο πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε μια υφιστάμενη επιχείρηση και ιδέα και να την πάμε στο επόμενο επίπεδο. Όλες οι συμμετοχές ήταν καταπληκτικές και τα προϊόντα ήταν εξίσου εκπληκτικά, ο ενθουσιασμός δε από τους επιχειρηματίες ήταν πραγματικά υπέροχος».
«Η αγορά των φυτικών υποκατάστατων ζωικών προϊόντων, είναι μια δύσκολη αγορά και ταυτόχρονα είναι μια αγορά που πραγματικά πετάει αυτή τη στιγμή: όλοι ενδιαφέρονται για αυτήν. Ανυπομονώ να υποστηρίξω την The Mighty Kitchen και να καθοδηγήσω την ομάδα της σε αυτό το ταξίδι.»
Σχετικά

Ο θρυλικός Άρης κλείνει και τη θέση του ετοιμάζεται να πάρει κάτι εντελώς καινούργιο και πολύ ενδιαφέρον
Eμείς μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες για το Aris Gastro

Το Γυροστέκι επέστρεψε στον Καλοπαναγιώτη
Τα σαββατοκύριακα απολαμβάνουμε λαχταριστό γύρο στο χωριό

Μάθε πού θα δοκιμάσεις κούπα carrot cake (μόνο σήμερα)
Η έκπληξη που ετοίμασε η Μιτσερούπολη με τους διοργανωτές του φεστιβάλ

Ο Τατάς ήρθε για να... βαφτίσει ξανά το σουβλάκι της Λευκωσίας
Ένα project που φέρνει πίσω την απλότητα και την αλήθεια στη γεύση

Kohili Beach restaurant: Η πιο ωραία θέα για να ρεμβάζεις το ηλιοβασίλεμα
Το απόλυτο must του καλοκαιριού

Rocas Experience: Ο Ιούλιος στον Πρωταρά γίνεται αξέχαστος
Mια καθημερινή εμπειρία που συνδυάζει fine dining, μουσική κουλτούρα και καλοκαιρινή ανεμελιά

Αυτός είναι ο δημοφιλής σεφ που θα βρίσκεται πίσω από τα 10 νέα εστιατόρια του νησιού
Θα είναι το ARARAT το νέο jet set spot της Μεσογείου;

Δεν υπάρχει «ασφαλής ποσότητα» επεξεργασμένου κρέατος για κατανάλωση, σύμφωνα με νέα έρευνα
Γιατί τα κρέατα, τα ποτά και τα λιπαρά συνδέονται με ασθένειες; Τι να αποφύγετε και τι να προσθέσετε στη διατροφή σας

Στο κομψό και εντυπωσιακό Kaifu στον Πρωταρά τρώμε σούσι σαν Γιαπωνέζοι
Ένα εστιατόριο με μίνιμαλ αισθητική και μάξιμουμ γεύση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Tο πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα του καλοκαιριού ανήκει σε αυτό το elegant εστιατόριο στο Λατσί
Ένα γαστρονομικό στολίδι που έχει κερδίσει τις καρδιές τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών

Business lunch με αυθεντικές γεύσεις στα κάρβουνα στο εστιατόριο "Το Ελληνικό" στην Έγκωμη
Το εστιατόριο "Το Ελληνικό" στην Έγκωμη επαναπροσδιορίζει την έννοια του επαγγελματικού γεύματος με αυθεντικές γεύσεις στα κάρβουνα και ήρεμη κομψότητα

Το νέο γλυκό spot της Αγίας Νάπας με τα παγωτά υπερπαραγωγή που πρέπει να επισκεφτείς
Η νέα άφιξη που "λιώνει" για σένα