Eating News , Εστιατόρια

Η Mighty Kitchen βραβεύτηκε στη Διεθνή Έκθεση Φαγητού IFE

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2023

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο – (Μάρτιος, 2023) Η Mighty Kitchen, η καινοτόμος start-up τεχνολογίας τροφίμων, κερδίζει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Big Business Break που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Φαγητού - IFE. Ο διαγωνισμός σε στυλ Dragon's Den είδε 4 φιναλίστ να ανταγωνίζονται σε μια ζωντανή παρουσίαση, 5 μόλις λεπτών, μπροστά από μια αξιόλογη ομάδα κριτών κατά τη διάρκεια της International Food Expo 2023, για μια ευκαιρία να κερδίσουν έως και ₤500.000 σε επιχειρηματική επένδυση από τον παγκόσμιο κολοσσό στον τομέα των τροφίμων, τη Surya Foods.

Screenshot (845).png

Η The Mighty Kitchen λάνσαρε φέτος τα προϊόντα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια της καμπάνιας Veganuary 2023. Τα προϊόντα Mighty είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση σε κορυφαίους διανομείς κεμπάπ και σε μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρείας είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 500 σημεία πώλησης στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κατάλογος της Mighty Kitchen περιλαμβάνει προϊόντα φυτικού εναλλακτικού κρέατος κοτόπουλου, με βάση την πρωτεΐνη από αρακά και σιτάρι σε μεσογειακές γεύσεις.

Screenshot (846).png

Ο Γιώργος Βου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας δήλωσε: «Η νίκη αυτή είναι μια μεγάλη διάκριση για εμάς. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, οπότε ακόμα και όταν περάσαμε στην τελική τετράδα, δελεαστήκαμε να αρκεστούμε μόνο σε αυτό. Είμαστε κατενθουσιασμένοι με τη νίκη μας καθώς ανοίγονται για εμάς πολλές ευκαιρίες. Η αναγνώριση από διακεκριμένους ηγέτες της αγοράς, όπως ο Harry Dulai - Διευθύνων Σύμβουλος της Surya Foods, η Noor Ali - Επικεφαλής της World Foods των υπεραγορών ASDA και ο David Jago, της εταιρείας Mintel, μας τιμά. Είναι μια τεράστια επιβράβευση για όλη την ομάδα που εργάστηκε σκληρά για να φέρει το brand της Mighty και τα προϊόντα μας σε αυτό το επίπεδο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Surya Foods και να πορευτούμε μαζί».

Η Διευθύντρια Εκδηλώσεων της IFE, Philippa Christer, δήλωσε: «Ήταν απίστευτα δύσκολο για εμάς μέχρι να καταλήξουμε στην τελική τετράδα ανάμεσα στις τόσες συμμετοχές, αλλά είμαστε περήφανοι για τους 4 φιναλίστ!».

Screenshot (847).png

Ο Harry Dulai, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Surya Foods που συνίδρυσε τον διαγωνισμό μας είπε: «Μας εντυπωσίασε πραγματικά το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών. Αναζητάμε συνεχώς, ιδιαίτερα νέα προϊόντα για να προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας καθώς και νέα brand για να συνεργαστούμε. Αυτό ενέπνευσε τη συνεργασία μας με το IFE».

«Η IFE είναι ο ιδανικός συνεργάτης για να μας φέρει σε επαφή με νέα ταλέντα, είναι κυριολεκτικά η διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία σε νέες εταιρείες να τολμήσουν και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του FMCG, οπότε είναι πραγματικά φανταστικό να έχουμε λάβει μια τόσο ενθουσιώδη ανταπόκριση την πρώτη χρονιά της παρουσίας μας στη διοργάνωση».

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε αυτή την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την The Mighty Kitchen και να συνεισφέρουμε στην επέκτασή της στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι πραγματικά ένα καινοτόμο προϊόν φυτικής προέλευσης, αλλά με την πιο γνήσια υφή κοτόπουλου που έχω συναντήσει μέχρι τώρα στην αγορά. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η συνεργασία μας».

Screenshot (844).png

Η κορυφαία σε ό,τι αφορά την Παγκόσμια Κουζίνα Noor Ali πρόσθεσε: «Η πρόκλησή μας έγκειται στο πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε μια υφιστάμενη επιχείρηση και ιδέα και να την πάμε στο επόμενο επίπεδο. Όλες οι συμμετοχές ήταν καταπληκτικές και τα προϊόντα ήταν εξίσου εκπληκτικά, ο ενθουσιασμός δε από τους επιχειρηματίες ήταν πραγματικά υπέροχος».

«Η αγορά των φυτικών υποκατάστατων ζωικών προϊόντων, είναι μια δύσκολη αγορά και ταυτόχρονα είναι μια αγορά που πραγματικά πετάει αυτή τη στιγμή: όλοι ενδιαφέρονται για αυτήν. Ανυπομονώ να υποστηρίξω την The Mighty Kitchen και να καθοδηγήσω την ομάδα της σε αυτό το ταξίδι.»

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close