Shopping , News

3+1 προϊόντα που πρέπει να έχεις στο πασχαλινό τραπέζι

Τι θα πιούμε με τα ορεκτικά και τα μεζεδάκια

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2023

Τραγανές πέτσες, ορεκτικά, πίτες και πολλά μεζεκλίκια. Το πασχαλινό τραπέζι δε γνωρίζει γευστικά όρια, γι' αυτό και τα κρασιά που του ταιριάζουν πρέπει να είναι ιδανικά καθ' όλη τη διάρκειά του- από το μεσημέρι ως το βράδυ!

Εξ ου και σού προτείνουμε μερικές από τις κορυφαίες επιλογές για τα καλύτερα πασχαλιάτικα wine pairings, καθώς παραίτητο συστατικό για την επιτυχία του πασχαλινού τραπεζιού είναι το κρασί.

Τι κρασί όμως πρέπει να πιούμε;

Πιο κάτω σού προτείνουμε επιλογές που θα εξιτάρουν τον κάθε απαιτητικό ουρανίσκο και με το παραπάνω, ενώ θα ολοκληρώσουν με ευχάριστο τρόπο τη γευστική απόλαυση.

EYAMBELOS OAK MATURED BOTTLE FRONT.jpg

  1. Ευάμπελος Γη OAKED

Το παλαιωμένο Μαραθεύτικο εσοδείας 2019 της Ευάμπελος Γη, αποτελεί ένα Πολυβραβευμένο κρασί, με τελευταία διάκριση το αργυρό μετάλλιο στον 13ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Οίνου. Κρασί το οποίο παράγεται από σταφύλια της περιοχής Παναγιά της Πάφου, ωριμάζει για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια, εμφιαλώνεται και συνεχίζει να παλαιώνει στη φιάλη σε ισοθερμική κάβα για ακόμα 9 μήνες. Φημίζεται για το πορφυρό με κόκκινες ανταυγειές χρώμα του, καθώς επίσης και το γεμάτο με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες σώμα του. Είναι γνωστό για το πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων ώριμων κόκκινων φρούτων αλλά και αρωμάτων παλαίωσης όπως βανίλια και κακάο.

Σερβίρεται στους 16-18 βαθμούς και αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό με κρεατικά, μαγειρευτά και πικάντικα αλλαντικά. Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν το κρασί σε όλες τις κάβες και σε πολύ επιλεγμένες υπεραγορές.

thumbnail_polyfimos.jpg


2. Ερυθρός Πολύφημος

Ένα μοναδικό πολυποικιλιακό κρασί, φτιαγμένο από τις ποικιλίες Μαύρο, Syrah, Cabernet Franc, Λευκάδα και Mattaro, από αμπελώνες της περιοχής Λεμεσού που βρίσκονται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Κρασί το οποίο παράγεται από τη συνοινοποίηση των πιο πάνω ποικιλιών σε δεξαμενές τύπου Γανυμήδης. Το ρουμπινί χρώμα του και το μεσαίο με φρουτώδες και ελαφρώς πικάντικη γεύση σώμα του μάς αφήνει άριστες εντυπώσεις. Καταναλώνοντάς το κανείς, μπορεί εύκολα να αισθανθεί τα αρώματα των φρέσκων κόκκινων φρούτων όπως φραγκοστάφυλο, βύσσινο και δαμάσκηνο.

Σερβίρεται στους 16-18 βαθμούς και Μμπορεί να συνδυαστεί με πιάτα της παραδοσιακής ταβέρνας, κρεατικά κατσαρόλας, μοσχάρι και ζυμαρικά. Οι καταναλωτές μπορούν να το βρουν σε όλες τις υπεραγορές και όλες τις κάβες.

Img15840_2018.jpg

3. Κουμάνταρα Αλάσια ‘’Aged’’

Η Κουμανταρία Αλάσια Aged η οποία παράγεται από 50% Ξυνιστέρι και 50% Μαύρο σταφύλι, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή επιδόρπιου οίνου. Το όνομα της, ‘Αλάσια’, το πήρε από την πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη ονομασία της Κύπρου, η δε παραγωγή της γίνεται στο οινοποιείο στη Λάνεια και παλαιώνει τουλάχιστον για 2 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Με το χρώμα της να κινείται στις αποχρώσεις που μελιού και της καραμέλας και τα αρώματα της να θυμίζουν σοκολάτα και σταφίδα, η Αλάσια αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να κλείσει με τον ιδανικότερο τρόπο το τραπέζι των γιορτών, αλλά και να σας συντροφεύει κάθε βράδι.

Ιδανική θερμοκρασία στους 12-14 βαθμούς και μπορεί να συνδυαστεί πλήρως με γλυκά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Οι καταναλωτές μπορούν να το βρουν σε όλες τις υπεραγορές και όλες τις κάβες.

ZIVANA GOLD 50cl..jpg


4. Ζivana LOEL Gold

Πώς θα μπορούσε από ένα γιορτινό τραπέζι να απουσιάζει η πρώτη Ζιβανία της Κύπρου! Η Ζιβάνα ΛΟΕΛ που μας κάνει παρέα εδώ και 26 χρόνια, πάντοτε έχει θέση στο γιορτινό τραπέζι. Για πολύ ιδιαίτερες στιγμές όμως, προσθέτουμε στο τραπέζι μας και την παλαιωμένη Ζιβάνα ΛΟΕΛ ή αλλιώς την Ζιβάνα Gold. Η Ζιβάνα, της οποία το χρυσωπό χρώμα προέρχεται από την παλαίωση της για τουλάχιστον 2 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, μπορεί να αποτελέσει το αποκορύφωμα του πασχαλινού τραπεζιού.

Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν την παλαιωμένη Ζιβάνα Gold σε όλες τις υπεραγορές και κάβες ανά το Παγκύπριο.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close