Eating News , Εστιατόρια

Το Ρους εγκαινιάζει τη νέα εποχή του με δύο ταλαντούχους σεφ

Επιστρέφει με νέα συνεργασία και νέο μενού

Δημοσιεύτηκε στις 18 Απριλίου 2023

Το εστιατόριο Ρους, που έχει συνδέσει το όνομά του με την υψηλή γαστρονομία βασισμένη στην κυπριακή κουλτούρα, ανακοινώνει τη νέα του συνεργασία και την έναρξη των ανοιξιάτικών του μενού αμέσως μετά τη σύντομη διακοπή του Πάσχα, στις 19 Απριλίου

Οι ιδιοκτήτες και η δημιουργική ομάδα πίσω από το μοναδικό κονσεπτ του εστιατορίου Ρους, Κώστας Κωνσταντίνου, Ανδρέας Κυπριανού και Ανδρέας Γεωργίου, αναβαθμίζονται συνεχώς στην αναζήτησή τους για αριστεία. Με δικά τους λόγια ‘Ο στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το Ρους σαν σημείο αναφοράς για εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας βασισμένα σε ντόπια, φρέσκα και εποχιακά προϊόντα που αντανακλούν το νησί μας και την πλούσια του κληρονομιά’. Μόλις πρόσφατα κέρδισε το βραβείο “Top Notch” από τους Χρυσούς Σκούφους της Αθήνας.

Επίσης, απονεμήθηκε στο Ρους η σήμανση του Υφυπουργείου Τουρισμού “Taste Cyprus/ Delightful Journeys” λόγω της προώθησης κυπριακών προϊόντων. ‘Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοικτές σε παραγωγούς και ανθρώπους που μοιράζονται το όραμά μας για το μέλλον της κυπριακής γαστρονομίας και να καθιερώσουμε το Ρους σαν το πρώτο εκκολαπτήριο για ταλέντα που θέλουν να ασχοληθούν με επόμενης-γενιάς πρακτικές μαγειρικής’.

Το νέο κεφάλαιο στο Ρους ξεκινά με δυο πολυτάλαντους νέους αλλά έμπειρους σεφ: Τον Ιάκωβο Γιαννακού, executive Chef του Bistrot 55 στη Λεμεσό, και πρώην Head Chef στο The Cove (Glen Cove) στη Νέα Υόρκη. Ο Μίλτος Μιλτιάδους έρχεται με προϋπηρεσία στο ‘Core’ by Clare Smith, με 3 αστέρια Michelin στο Λονδίνο, και μόλις πρόσφατα βραβευμένος ως Chef of the Year 2023 στον 12ο Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.

Image (4).jpeg

Ο Ιάκωβος έχει σχεδιάσει και έχει επιμεληθεί των νέων μενού, ενώ υπεύθυνος για την εκτέλεσή τους μαζί με την υπόλοιπη μαγειρική ομάδα του Vino Hospitality Group είναι ο Μίλτος. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως σε όλα τα μενού θα βρείτε καθαρές αναφορές στα φρέσκα, ντόπια προϊόντα με ξεκάθαρο μεσογειακό προσανατολισμό.

Το δυναμικό ντουέτο των οινοχώων του ομίλου, που απαρτίζεται από τους Ανδρέα Κυπριανού και László Kovács, έχουν δημιουργήσει την πιο ενδιαφέρουσα και αρμόζουσα λίστα κρασιών για να ταιριάξει στα πολύ υψηλά πρότυπα των μενού του φαγητού. Οι διαφορετικοί συνδυασμοί κρασιών μπορούν να συνοδεύσουν επάξια τα Μενού Γευσιγνωσίας (tasting menus) που προσφέρει το Ρους και είναι ίσως το μοναδικό εστιατόριο που προσφέρει αυτή την υπηρεσία με τόσες επιλογές.

Το εστιατόριο προσφέρει την επιλογή μενού ‘a La Carte’ καθώς επίσης και την επιλογή τριών Μενού Γευσιγνωσίας. Το κλασικό μενού 6 πιάτων 'Classic Story’, το μενού με ψαρικά ‘Pescatarian Story’ και το μενού για χορτοφάγους ή βίγκαν ‘Vegetarian Story’ (or Vegan).

Τις επόμενες μέρες θα επαναλειτουργήσει και ο ‘κήπος/βεράντα’ στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου (καιρού επιτρέποντος).

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 22 760720 ή μέσω της ιστοσελίδας www.rous.com.cy

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Celine Cabannes,

VHG Group Marketing Manager στο celine@vinohospitalitygroup.com ή στο 99 37 00 81.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close