22 April 2023
Things to do με το παιδί , Παιδί

7 eco-λόγοι για να γιορτάσεις την Ημέρα της Γης στη Λευκωσία

Με δωρεάν δραστηριότητες για όλους

Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2023

Επί ευκαιρίας της Ημέρας της Γης, 22 Απριλίου, το Ερευνητικό Κέντρο CARDET και ο Δήμος Έγκωμης διοργανώνουν στο πάρκο Ολυμπιάδος 2004/Πάρκο Σκύλων Έγκωμης μια εκδήλωση που θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ενημερωθούν και να εξερευνήσουν με ένα διαδραστικό τρόπο θέματα βιοποικιλότητας, ανακύκλωσης και περιβάλλοντος. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κυρίας Μαρίας Παναγιώτου, και οργανώνεται με την πολύτιμη στήριξη του Terra Cypria και του Ερπετολογικού Συνδέσμου Κύπρου.

Το Σάββατο 22 Απριλίου, 11:00 – 14:00 θα προσφέρονται δωρεάν μια σειρά από διασκεδαστικές και ενημερωτικές δραστηριότητες για τα παιδιά και τις οικογένειες τους για ένα ευχάριστο και συνάμα εκπαιδευτικό πρωινό στο πάρκο (Οδός Ιθάκης, Λεωφόρος Λυκαβηττού – δίπλα από το Μακάρειο Στάδιο).

Εάν ψάχνετε μια όμορφη εμπειρία για εσάς και τα παιδιά σας και ένα τρόπο να τα βοηθήσετε να ενημερωθούν για θέματα περιβάλλοντος, σας παραθέτουμε 7 eco-λόγους για να επισκεφθείτε το Πάρκο Ολυμπιάδος 2004/Πάρκο Σκύλων στην Έγκωμη το Σάββατο 22 Απριλίου:

1) Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά

Ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσουμε και να κατανοήσουμε την αξία της επαναχρησιμοποίησης υλικών, δεν είναι άλλος από τη δημιουργία! Υπό την καθοδήγηση της ομάδας της εκδήλωσης, τα παιδιά θα δημιουργήσουν γλάστρες από παλιά πλαστικά μπουκάλια δίνοντας τους νέο σκοπό και ζωή.

2) Μαθαίνω για τους γύπες/Παρατηρώ τα ασπόνδυλα στο στερεοσκόπιο

Παρέα με τους φίλους μας από το Terra Cypria, τα παιδιά θα μάθουν παίζοντας και δημιουργώντας για τους γύπες. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν στερεοσκόπιο για να παρατηρήσουν μικροοργανισμούς για να μάθουν περισσότερα για την οικολογία.

3) Μαθαίνω για τα ερπετά της Κύπρου

Βρείτε το τραπέζι του Ερπετολογικού Συνδέσμου Κύπρου για να παίξουμε "φιδάκι", να γνωρίσουμε την Κυπριακή ερπετοπανίδα μέσω καρτών απομνημόνευσης και να ζωντανέψουμε ερπετά μέσω τρισδιάστατης εφαρμογής!

4) Ανακαλύπτω την ηλικία των δέντρων

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μάθουμε πώς μπορούμε εύκολα να ανακαλύψουμε την ηλικία των δέντρων γύρω μας με ένα πολύ απλό κόλπο….

5) Face painting – Survivor games

Δεν θα μπορούσε από τη μέρα μας να λείψει το αγαπημένο face painting, και τα δημοφιλή survivor games στο πάρκο, για να ‘δοκιμαστούν’ και να διασκεδάσουν τα παιδιά!

6) Καθαρισμός πάρκου/Ενημέρωση για τη διαλογή απορριμμάτων

Κάνοντας μια βόλτα στο πάρκο, θα συλλεγούν τυχόν σκουπίδια που υπάρχουν στο χώρο και εν συνεχεία θα γίνει στα παιδιά ενημέρωση για την διαλογή απορριμμάτων, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση

7) Δωρεάν service ποδηλάτου

Η εκδήλωση προτρέπει το κοινό να αφήσει το αυτοκίνητο σπίτι και να έρθει είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο, καθώς θα υπάρχει και η δωρεάν υπηρεσία για service ποδηλάτου και χρήσιμες συμβουλές για διατήρηση του ποδηλάτου τους σε καλή κατάσταση, από ειδικό. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου C-TRENDS, το οποίο προωθεί την ενεργό και υγιή ζωή των πολιτών της ΕΕ, την ενίσχυση του εθελοντισμού και τη χρήση ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιείται συλλογή σκυλοτροφών, παιχνιδιών, λουριών, κολάρων και πλαστικών κρεβατιών για τα αδέσποτα σκυλάκια του Simba Animal Aid-Cyprus Dog Shelter. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο εδώ

thumbnail_Earth Day 2023 (1920 × 1005px).png

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close