Eating News , Εστιατόρια

5 νέα μαγαζιά που ετοιμάζονται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι

Οι νέες αφίξεις που έρχονται να εμπλουτίσουν τον γαστρονομικό χάρτη του νησιού μας

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2023

Πρόκειται να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες τις πόρτες τους για να υποδεχθούν αυτούς που αναζητούν καινούργια στέκια φαγητού.

Ο λόγος για τα νέα εστιατόρια και όχι μόνο του νησιού που ακριβώς στην αλλαγή της εποχής έρχονται να πλουτίσουν τον γαστρονομικό χάρτη των πόλεων μας.

new rest.jpg

Montego
Το νέο all day bar-restaurant στην περιοχή Περνέρα έρχεται αρχές Ιουνίου, και μας υπόσχεται φαγητό και ποτό σε νησιώτικο περιβάλλον, όπως αρμόζει άλλωστε στην εποχή. Ο λόγος για το Montego το οποίο «στήθηκε» σε απόσταση μόλις 20 μέτρα μακριά από τη θάλασσα, εφαπτόμενο στον πεζόδρομο του Πρωταρά. Το εν λόγω μαγαζί, όπως μαθαίνουμε, ετοιμάζεται να φέρει αέρα Μυκόνου, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία της περιοχής, κυρίως χάρη στο στυλ του το οποίο παραπέμπει στις Κυκλάδες και δη στο Νησί των Ανέμων. Τη διακόσμηση έχει αναλάβει ο γνωστός interior Γιώργος Καμηλάρης, ενώ το μαγαζί στο οποίο κυρίαρχο στοιχείο θα είναι το ξύλο, θα χωρίζεται σε επίπεδα, για να μπορείς να απολαμβάνεις φαγητό, ποτό και διασκέδαση στον ίδιο χώρο! Όσον αφορά στο μενού, το οποίο φέρει την υπογραφή του chef Ανδρέα Μπασονίδη, αυτό θα έχει μεσογειακή φιλοσοφία, δίνοντας έμφαση στα θαλασσινά, προτείνοντας όμως και sushi αλλά και επιλογές σε special steaks! Πρόκειται για ένα all day μαγαζί που θα λειτουργείαπό το πρωί για καφέ και brunch, το μεσημέρι θα προσφέρει lunch, ενώ το βράδυ θα συνδυάζει φαγητό και ποτό, προτείνοντας μας και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ μέσα από μία λίστα με 20 signature cocktails. Στο μενού θα προσφέρονται επίσης γλυκά, κρασί, ακόμα και shisha. Επίσης, πέρα από φαγητό και ποτό, στο μαγαζί κάθε βράδυ θα παίζει και καλή μουσική, φιλοξενώντας βραδιές με σαξόφωνο και βιολί, αλλά και γνωστούς DJs εξ Ελλάδος! Το Montego λοιπόν μετράει αντίστροφα για ένα καλοκαίρι γεμάτο γεύσεις, αρώματα και πολύ καλή διάθεση κι υπόσχεται ακόμη περισσότερη διασκέδαση με μυκονιάτικο αέρα!

sera.jpg

Sera by Ettore Botrini
Ο Ελληνοϊταλός, βραβευμένος με αστέρι Michelin chef, Έκτορας Μποτρίνι, ετοιμάζεται να αποτυπώσει την έμπνευση, την εμπειρία, το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του σ’ ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο, που θα αποτελέσει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Λεμεσό. Eξάλλου ο Έκτορας Μποτρίνι δημιουργούσε πάντα τα γαστρονομικά του ταξίδια με σεβασμό στην εποχικότητα, την ποιότητα και τη χρήση ντόπιων φρέσκων πρώτων υλών κι αυτό θα κάνει και στο Four Seasons Hotel. Πρόκειται για ένα cozy και φινετσάτο εστιατόριο, σε casual comfort εκδοχή, όπου θα απολαμβάνεις γεύσεις και αρώματα της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, δοσμένα με μια μοντέρνα προσέγγιση. Αλλαντικά και antipasti κορυφαίας ποιότητας από Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία, φρέσκα ζυμαρικά φτιαγμένα στην κουζίνα του εστιατορίου και εκλεκτά κρεατικά ψημένα αριστοτεχνικά σε φούρνο Josper. Τη γευστική εμπειρία θα συνοδεύουν κρασιά από όλη την Ιταλία, ενώ τέλος ένα Aperetivo Bar θα ολοκληρώνει την κομψή και μοναδική ατμόσφαιρα του εστιατορίου!
>> Οpening εντός Μαΐου
Το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό μόνο για δείπνο, αλλά και σε εξωτερικό χώρο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιος έως Οκτώβριος).

Masti Bar & Restaurant
Μια από τις πιο ανανεωμένες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές της πόλης του Ζήνωνα, ετοιμάζεται σύντομα να υποδεχτεί ένα νέο bar-restaurant. Το Masti Bar & Restaurant όπως ονομάζεται, θα σου προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα επαναπροσδιορίσει την αντίληψη σου για το Ινδικό φαγητό. Από την κουζίνα του λοιπόν θα βγαίνουν ινδικά τάπας και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, τα οποία θα απολαμβάνεις σε ένα μοντέρνο χώρο με θέα τη θάλασσα και την περατζάδα της περιοχής. Αναμένουμε λοιπόν!
>> Μέσα στον Μάιο
Info: www.instagram.com/masticyprus/

εστιατόριο.jpg

Sentio
Στην οδό Στασάνδρου στη Λευκωσία αναμένεται να δούμε το νέο project του βραβευμένου Chef της Χρονιάς στα Cyprus Eating Awards 2022 Aνδρέα Γιαγκουλλά. Ο νεαρός σεφ έπειτα από περίπου 2.5 χρόνια παρουσίας στην κουζίνα του Rous αποφάσισε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στην καρδιά της πρωτεύουσας. Το Sentio όπως θα ονομάζεται, θα σερβίρει ένα μενού βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα με κάποιες όμως επιρροές από τη Μέση Ανατολή και την Ασιατική Κουζίνα, το οποίο βέβαια θα φέρει την υπογραφή του ιδίου. Τα πιάτα που θα σερβίρονται θα έχουν to share φιλοσοφία. Πέρα από το φαγητό, έμφαση θα δοθεί και στην κάβα, η οποία θα περιλαμβάνει μία αρκετά μεγάλη γκάμα επιλογών σε κρασιά και κοκτέιλ. Την επιμέλεια του χώρου ανέλαβε η ομάδα MOB Design Studio, η οποία είναι γνωστή για πολλά επιτυχημένα projects στο νησί, και όπως βλέπουμε και στην εικόνα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
>> Το μαγαζί θα ανοίγει μόνο για δείπνο και αναμένεται να λειτουργήσει το πρώρο δεκαήμερο του Ιουνίου.

petit.jpg

Petite Plage Limassol
To Petite Plage Limassol είναι τo ολοκαίνουργιο all day εστιατόριο που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του στην παραλιακή Λεμεσό και πιο συγκεκριμένα στην παραλία του Αγίου Τύχωνα, στο χώρο όπου κάποτε στεγαζόταν το Dream Cafe (μπροστά στον πεζόδρομο). Ο χώρος, ο οποίος δημιουργήθηκε από την αρχή, αναμένεται να μας χαρίσει ένα νέο και ιδιαίτερα γοητευτικό all-day café & bar, που θα κλέβει τις εντυπώσεις δίπλα στο κύμα. Το μενού του θα έχει μεσογειακό προσανατολισμό με κάποιες ασιατικές επιρροές, ενώ τον κατάλογο θα συμπληρώνουν ποτά, όπως ροφήματα, κοκτέιλ και κρασιά. Το φαγητό σου θα μπορείς μάλιστα να το απολαύσεις είτε στον χώρο του εστιατορίου, είτε και στις ξαπλώστρες, πάνω στο κύμα. Όπως μαθαίνουμε τo project που ανέλαβε η ομάδα interiors Side to Side, θα έχει ένα πολύ φιλόξενο και "ζεστό" εσωτερικό, που θα κινείται σε γήινους χρωματισμούς, με τζάμια που θα σου επιτρέπουν να απολαμβάνεις τη θέα της θάλασσας που σπλώνεται μπροστά του. Ο δε μεγάλος κήπος του θα σου επιτρέπει να χαίρεσαι κάθε βράδυ τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό της πόλης. Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί ότι θα υπάρχει ξεχωριστός χώρος με παιχνιδότοπο, όπου οι γονείς θα μπορούν να κάθονται άνετα απολαμβάνοντας τον καφέ τους την ίδια στιγμή που τα παιδιά τους θα χαίρονται το παιχνίδι τους! Το Petite Plage Limassol θα ανοίγει από το πρωί για brunch και καφέ, για φαγητό και ποτό το μεσημέρι και το βράδυ, ενώ πιο αργά θα μεταμορφώνεται σε lounge bar όπου θα κάθεσαι για ποτό, ναργιλέ και chi lounge μουσική! Στα πολύ θετικά συγκαταλέγεται και ο άνετος χώρος στάθμευσης πίσω από το εστιατόριο.
>>Το Petite Plage αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του περίπου στα τέλη Μαΐου!
(25755555) Λεωφ. Αμαθούνστος 51Α, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close