Eating News , Εστιατόρια

Επισκεφθήκαμε το πιο Instagrammable καφέ της Λευκωσίας για brunch

Δοκιμάσαμε την ολοκαίνουργια άφιξη της πρωτεύουσας

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2023

Πριν λίγες μέρες, σε κεντρική οδό της πρωτεύουσας, έκανε τη εμφάνιση του το παιχνιδιάρικο ροζ καφέ που αν έχεις Instagram σίγουρα τo έχεις δει να φιγουράρει στα στόρι σου. Το Loca είναι ένα ροζ φλοραλ café, εκεί που στεγαζόταν παλιά το Breakfast at Teafunny’s, στη λεωφόρο Λεμεσού και πολύ σύντομα θα κατακτήσει τον τίτλο του πιο πολυφωτογραφημένου cafe της Λευκωσίας.

Σάββατο νωρίς το μεσημέρι λοιπόν, χαλαρά, πήγαμε για να δούμε από κοντά το λιλιπούτειο καφέ αυτό. Το πρώτο πράγμα που θα σου τραβήξει την προσοχή είναι η μεγάλη, λουλουδένια (και άκρως Instagrammable) καρδιά στην είσοδό του χώρου.

Στη συνέχεια, και αφού επεξεργαστήκαμε με το μάτι τον ροζ χώρο, καθίσαμε στον εσωτερικό χώρο έτοιμοι για το μενού. Ο χώρος διαθέτει τραπέζια μέσα και έξω, όμορφα διακοσμημένος με στοιχεία χρυσά και ροζ, με spots για φωτογραφίες αλλά και άνετες γωνίες που θα κάτσεις χαλαρά με την παρέα σου. Τα neon quotes στους τοίχους τραβούν το βλέμμα για να τα διαβάσεις αλλά και φυσικά να τα απαθανατίσεις.

Μετά από τον πρώτο ενθουσιασμό, ήρθε η ώρα της επιλογής. Στο μενού μπορεί κανείς να βρει ωραία πιάτα brunch και γλυκά με ροζ επικάλυψη, pancakes, υγιεινά μπολ, ποιοτικό καφέ, smoothies αλλά και signature cocktails όλα προσεκτικά επιλεγμένα και δουλευμένα ανάλογα με τα food trends της εποχής.

Με αρκετή προσπάθεια (αφού όλα έμοιαζαν πεντανόστιμα) επιλέξαμε English muffins με σολομό, αβγό, αβοκάντο και σαλάτα, με σος Hollandaise στο πλάι η οποία φυσικά ήταν σε ροζ χρώμα. Επιπρόσθετα, το French Toast Classic σαν γλυκιά επιλογή, ήταν ένα πιάτο που μάς ενθουσίασε γευστικά. Περιλαμβάνει αβγό, μπέικον και ένα μείγμα από τρία τυριά. Στα ποτήρια μας, μυρωδάτος καφές και smoothie από μούρα.

Όπως θα περίμενε κανείς από τις φωτογραφίες, πρόκειται για έναν αμιγώς Instagrammable χώρο που δεν περιορίζεται όμως σ’ αυτό. Με επιλεκτικά και νόστιμα πιάτα, μπορούμε να πούμε πως σε γενικές γραμμές το Loca είναι το place to be για μια ευχάριστη έξοδο με την παρέα ή την οικογένεια - ακόμα και με το σκυλάκι σας – από το πρωί μέχρι το απόγευμα, μετά τη δουλειά αν θέλεις after work κοκτέιλ. Το σίγουρο πάντως είναι πως θα επισκεφθούμε ξανά για να δοκιμάσουμε τα signature κοκτέιλ του αλλά και τα… αμαρτωλά επιδόρπια του.

p.s. Μην ξεχάσεις να κάνεις μια βόλτα από τον πάνω όροφο, όπου θα βρεις, ανάμεσα σε άλλα, girly ρούχα σε χρώμα που έχει την τιμητική του.

Κείμενο: Μαρία Φάντη

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close