25 June 2023
Μουσική , Συναυλίες & Events

H Λίνα Νικολακοπούλου έρχεται στην Κύπρο

Μια μοναδική μουσική παράσταση, με τρεις γενιές καλλιτεχνών, εκατόν τριάντα άτομα στο σύνολο

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2023

Τρεις γενιές καλλιτεχνών, εκατόν τριάντα άτομα στο σύνολο, θα ανέβουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας σε μια μοναδική μουσική παράσταση, για να τιμήσουν την ποιήτρια του Ελληνικού τραγουδιού την σπουδαία Λίνα Νικολακοπούλου. Μια μεγάλη γιορτή με τραγούδια αγαπημένα, διαχρονικά, συνάμα και "προσωπικά".

Διπλή η χαρά για όσους θα βρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Κυριακή 25 Ιουνίου, αφού η ίδια η στιχουργός θα τιμήσει με την παρουσία της την ξεχωριστή αυτή βραδιά.

Λίνα Νικολακοπούλου.jpg

Το μοναδικό μουσικό αφιέρωμα που διοργανώνει το Ωδείο της Ανθής Παπαφιλίππου, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου υπό τη διεύθυνση του Δρ. Γιάννη Μυράλη, τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας κας Φιλίππας Καρσερά-Χριστοδουλίδη. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο ταμείο ευημερίας της Στέγης «Νέα Ελεούσα».

Μουσικοί, τραγουδιστές, ορχήστρα πνευστών, παιδική χορωδία και χορωδία ενηλίκων σμίγουν την ιδιότητα και το ταλέντο τους σε αυτήν την ξεχωριστή μουσική συνεύρεση. Δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές της νεότερης γενιάς η Σοφία Παπάζογλου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης θα ενώσουν τις φωνές τους με την παιδική χορωδία και τα φωνητικά σύνολα ενηλίκων της Ανθής Παπαφιλίππου.

Για σαράντα και πλέον χρόνια το απαλό, σαν χάδι, άρωμα μιας "ακριβής" κολώνιας ξυπνάει τις αισθήσεις μας. Με τρόπο λυτρωτικό και άμεσο, η Λίνα Νικολακοπούλου με τα λόγια και τον λόγο της μιλάει κατευθείαν στις καρδιές μας. Μια βραδιά δεν αρκεί για να τα χωρέσει όλα. Αρκεί όμως για την αισθητική, τη βαθιά συγκίνηση και τις αποχρώσεις των αισθήσεων που γεννάνε στις ψυχές μας τραγούδια όπως: Η Εποχή της αγάπης, Ανθρώπων Έργα, Σουλτάνος της Βαβυλώνας, Παράπονο-Ξενιτιά, Τα πιο ωραία λαϊκά, Πάτωμα, Βενζινάδικο, Με το ίδιο μακό, Όμορφη ζωή, Δυνατά και πόσα, τόσα, άλλα! Τραγούδια με τις μουσικές των: Μάνου Χατζιδάκι, Σταμάτη Κραουνάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Σπανού, Άρα Ντιτζιάν, Κόραν Μπρέγκοβιτς, Νικόλα Πιοβάνι, Άντζελο Μπραντουάρντι, Νίκου Αντύπα, Αντώνη Μιτζέλου και πολλών ακόμη.

«Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια»
Διοργανωτής
: Ωδείο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ / Ανθή Παπαφιλίππου»
Μαέστρος Συμφωνικής Μπάντας: Δρ. Γιάννης Μυράλης
Μαέστρος Παιδικής Χορωδίας - Φωνητικών Συνόλων Ενηλίκων και Χορωδιακές Εναρμονίσεις: Ανθή Παπαφιλίππου
Ενορχηστρώσεις - κιθάρες: Αβραάμ Κοντός

Παίζουν οι μουσικοί: Αντρέας Μιχαλόπουλος (πιάνο), Πάνος Λάρκου (κιθάρα), Σίμος Τζιακουρής (σαξόφωνο), Χρίστος Μαραγκός (μπάσο), Ησαΐας Τσιάνος (ντραμς)

Σχεδιασμός Αφίσας και γραφικού υλικού: Μαρλέν Ανδρέου
Φωτογραφία αφίσας: Ευαγγελία Θωμάκου
Οργάνωση Παραγωγής: Ανθή Παπαφιλίππου
Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Γεωργία Μεσιήτη Email: georgia.music@gmail.com

>> Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023 | 20:30 - Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Προπώληση Εισιτηρίων: Tickethour και στα καταστήματα ACS
Πληροφορίες: 7777 7040

346668927_1314377739145552_2934436766251289937_n.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close