News , Guide

Όλα όσα έγιναν στο Access City Festival Nicosia

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Access City Festival Nicosia από το Enavsma Foundation

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2023

O Δήμος Αγλαντζιάς, την Κυριακή 21 Μαΐου, μεταμορφώθηκε σε ανοικτό εργαστήρι αθλητικών βιωματικών δράσεων στα πλαίσια του Access City Festival Nicosia. Μια διοργάνωση του Enavsma Foundation, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τα παραρτήματα του Round Table Cyprus στη Λευκωσία.

IMG_3563.jpg

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την καθιερωμένη ποδηλατική βόλτα με τη στήριξη του Συνδέσμου Γονέων Δημ. Σχολείου Ε’ Αγλαντζιάς - «Άκη Κλεάνθους». Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, με πρωτοστάτη τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, Ανδρέα Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρη Λαμπιρανίδη, με τη χρήση ποδηλάτων, χειρήλατων, τροχοκαθισμάτων, skaters, έστειλαν το μήνυμα ότι η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ! Συγκινητική η υποδοχή του γνωστού Παφίτη ποδηλάτη Πέτρου Στυλιανού (Ππόλου) που ποδηλάτησε με τη συνοδεία του από την Πάφο στη Λευκωσία μέσα σε 8 ώρες για να ενώσει την φωνή του για μια Κύπρο πιο προσβάσιμη!

Στον τερματισμό είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοξοβολία, καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα, ρίψεις ΑμεΑ, αγώνα ταχύτητας τυφλών και να δουν τους τελικούς του τουρνουά 3Χ3 του Δήμου Αγλαντζιάς και της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου.

IMG_3508.jpg

Με την υποστήριξη του σωματείου Τοξοβολίας 3Α, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον τυφλό παγκοσμιονίκη τοξοβόλο μας, Χρίστο Μισό και τους ΑμεΑ τοξοβόλους, Μιχάλη και Κυριάκο Δημητρίου και να αγωνιστεί απέναντι τους. Από τους πρώτους που δοκίμασαν τις ικανότητες τους, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Νεκτάριος Αλεξάνδρου και ο γνωστός δημοσιογράφος Θησέας Ιωάννου.

Επιπλέον, με την υποστήριξη της Cyprus 3X3 και της ομάδας καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα Nicosia Team Rollers, οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν τις ικανότητες τους στην καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα. Το μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ), κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ εκπροσώπησε τον ΚΟΑ και απόλαυσε τις αμφίρροπες αναμετρήσεις του αγαπημένου της σπορ στο τουρνουά 3Χ3.

O Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΥΠΑΡΧΩ» μύησε τους παρευρισκόμενους στα αθλήματα του αγώνα ταχύτητας τυφλών και των ρίψεων από τροχοκάθισμα, ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη νεοφυή και καινοτόμα Ablebook, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες για άτομα με αναπηρίες.

IMG_3511.jpg

Την street κουλτούρα της όλης διοργάνωσης εμπλούτισαν οι Nicosia Rollers, χορευτικά οι Rebel Dancers και μουσικά ο DJ Ανδρέας Βοσκός (DJ Shep) τους οποίους και ευχαριστούμε. Ευχαριστίες επίσης σε όλους τους εθελοντές της διοργάνωσης και ειδικά τα μέλη των παραρτημάτων του Round Table Cyprus στη Λευκωσία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην χρυσή παγκοσμιονίκη μας στην άρση βαρών ΑμεΑ, Μαρία Μάρκου που για ακόμα μια φορά ήταν μαζί μας και στην πρέσβειρα οδικής ασφάλειας Ραφαέλλα Μιλτιάδους που επίσης είναι πάντα δίπλα μας!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2024!

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: Ελληνική Τράπεζα
ΧΟΡΗΓΟΙ: ESSO, Annabelle Hotel, Γ. Χαραλάμπους, Ahmad Tea, S.T.C. Cyprofruits Citrus Trading Ltd, Lefkos Fish Market
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Αmaxulus Ltd, IPH Iakovos Photiades Group of Companies, Aspris Quality Fruits & Vegetables, Trapalides Hotel & Restaurant Supplies, G.TH. St Mountains Ltd, KLINETE, La Vinotheque Wine Cellar
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Τηλεόραση SIGMA και Sigmalive

* Το Enavsma Foundation αποτελεί τη μετεξέλιξη και ανεξαρτητοποίηση του κοινού ταμείου υποτροφιών Thanos Hotels & Resorts και Round Table 7 Πάφου, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου και αποφέρουν οικονομικούς πόρους στο ίδρυμα, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού των υποτροφιών και δίνοντας σε όλο και περισσότερους Κύπριους νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν, να ανοίξουν τα φτερά τους και να αποτελέσουν τους ηγέτες και πρωτοπόρους του αύριο.

IMG_3554.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close