Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Sera by Ettore Botrini: Ένα τετράωρο δείπνο, μια καταπληκτική εμπειρία

Φάγαμε στο ολοκαίνουριο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κύπρο και μεταφέρουμε εικόνες και εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαΐου 2023

"Sera" στα ιταλικά σημαίνει βράδυ, και όταν οι δημιουργοί ενός εστιατορίου επιλέγουν αυτό το όνομα δηλώνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο Sera by Ettore Botrini σερβίρει ένα μενού ωδή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα εμπνευσμένο από τον κορυφαίο και χαρισματικό chef Έκτορα Μποτρίνι για τον οποίο η μαγειρική δεν είναι απλά μια δημιουργική τέχνη, αλλά τρόπος επικοινωνίας και έκφρασης. Φιλοσοφία του νέου γαστρονομικό του concept που μόλις άνοιξε στο Ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, είναι να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία...

ARI_0042 (2).JPG

Απόψε θα απολαύσουμε "comfort food" βασισμένο στην ιταλική παραδοσιακή κουζίνα δοσμένο με εξαιρετικές πρώτες ύλες, λέει ο διάσημος Έλληνας σεφ Έκτορας Μποτρίνι που μας υποδέχεται με χαρά στο νέο του εστιατόριο, το οποίο προσγειώθηκε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία του νησιού, στο κομψό Four Seasons στη Λεμεσό, καταφέρνοντας ήδη να κλέψει τις εντυπώσεις... Μάλιστα ειδικά για τη βραδιά ετοίμασε ένα δείπνο, με πιάτα επιλεγμένα από το πλούσιο μενού του νέου ιταλικού εστιατορίου, που ανυπομονούσαμε πολύ να δοκιμάσουμε!

Άλλωστε, περιμέναμε αυτό το γαστρονομικό date πώς και πώς...

PHP_0091.JPG

Η βραδιά άρχισε με δροσερά κοκτέιλ που απολαύσαμε στο άκρως εντυπωσιακό Aperetivo Bar του εστιατορίου. Ακολούθως, καθισμένοι με τα μαχαιροπίρουνα ανά χείρας, ζήσαμε την απόλυτη γευστική μυσταγωγία.

Το μενού είναι αψεγάδιαστο και υποδειγματικό: πιάτα γεμάτα γεύσεις και αρώματα, εντάσεις και απόλυτες ισορροπίες. Κυρίαρχα στοιχεία η καθαρότητα των αυθεντικών ιταλικών γεύσεων, η εποχικότητα και η ποιότητα των υλικών.

PHP_0608.JPG

Σε λίγα δευτερόλεπτα ξεκίνησαν να έρχονται τα ορεκτικά: το Culatello di Zibello, ο βασιλιάς του ιταλικού ώριμου ζαμπόν, το οποίο είχε μια ξεχωριστή και μοναδική γεύση και άψογη μυρωδιά, Bresaola (μοσχαρίσιο κρέας αποξηραμμένο), Salame Finocchiona, μπρουσκέτα με ντομάτα και απίθανα αρωματικό σαλάμι, Carpaccio di Polpo, χταπόδι καρπάτσιο με μάραθο και εσπεριδοειδή, το διάσημο Vitello Tonnato στο οποίο ο Έκτορας Μποτρίνι έχει δώσει το δικό του στίγμα, συνδυάζοντας ιδανικά τον τόνο με το μοσχάρι, καθώς επίσης και μία πολύ δροσερή Σαλάτα burrata με σπανάκι, πορτοκάλι και κρέμα. Για να συνοδεύσουν τα πιάτα οι σομελιέ του Four Seasons επέλεξαν το δροσερό ιταλικό Prosecco Aldegheri.

PHP_0620.JPG

Pasta και ριζότο μάς ταξίδεψαν νοερά στη συνέχεια μέχρι την Ιταλία, βάζοντάς μας όμορφα στο κλίμα. Pappardelle Spezzate, χειροποίητες παπαρδέλες με ραγού από λευκό μοσχάρι, υπέροχα Ρavioli με σπανάκι, Scampi Risotto με αστακό και Risotto al Funghi με μανιτάρια, μοσχοκάρυδο και καφέ. Για να συνοδεύσει τα πιάτα, στο ποτήρι μας μπήκε 2019 "La Pietra" Chardonnay, Tenute del Cabreo από την Τοσκάνη (IGT).

PHP_0681.JPG

Aπό τα κυρίως δοκιμάσαμε το πεντανόστιμο Agnello al Marsala, αρνάκι με δεντρολίβανο, σκόρδο και κρασί, που ξεχειλίζει αρώματα, ενώ τα καλύτερα σχόλια τα απέσπασε το εξαιρετικό Bistecca di Tonno, με τόνο, μελιτζάνα, κουκουνάρι και σταφίδες. Η συνέχεια δόθηκε με το Pollo, ένα μαλακό κοτόπουλο με μουστάρδα και lime, για να ολοκληρωθεί με Filleto di Manzo, ένα νόστιμο βοδινό φιλέτο. Το υπέροχο 2020 "Blaxk" Pinot Nero, Tenute del Cabreo, Toscana IGT, συνόδευσε αρμονικά κάθε πιάτο, αφήνοντας μια απολαυστική, μακρά και σχεδόν ανεξίτηλη επίγευση.

Μικρές ιστορίες συνοδεύουν κάθε πιάτο, η πρώτη ύλη αποθεώνεται, ο μάγειρας αξιοποιεί κάθε προϊόν με τον καλύτερο τρόπο και με πολύ σεβασμό.

PHP_0720.JPG

Φινετσάτα ήταν και τα γλυκά, τα οποία έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία μας, αφήνοντας μας την καλύτερη επίγευση! Tiramisu και αέρινη τάρτα λεμονιού, με ισορροπία γεύσης και δροσιά, συνοδευμένα με 2012 Recioto Betrani della Valpolicella απο το Veneto.

ARI_0171 (2).JPG

Το εστιατόριο Sera by Ettore Botrini που ήρθε για να συζητηθεί και να κυριαρχήσει στον γαστρονομικό χάρτη της Λεμεσού κερδίζει τις εντυπώσεις με τις γεύσεις του, αλλά και με το μοντέρνο design και το εκλεπτυσμένο του στυλ. Η περιποίηση είναι υποδειγματική, όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο εστιατόριο, η κάβα σπουδαία με τον ιταλικό αμπελώνα να πρωταγωνιστεί, και η βεράντα του έτοιμη να μας υποδεχθεί! Για τις γεύσεις, το νοιάξιμο, τη φρεσκάδα, την ποιότητά του, θα επιστρέφουμε συχνά εκεί!

INFO (25858000) Four Seasons Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός. Δ-Κ 19:00-22:30 (κουζίνα, κλειστό κάθε Τρίτη).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close