29 June 2023
Things to do με το παιδί , Παιδί

Ο υπέροχος ''Frankenstein'' με μαριονέτες επιστρέφει για μία μόνο παράσταση

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2023

Η θεατρική ομάδα Canicula Puppets παρουσιάζει την τελευταία της παραγωγή για μία μόνο παράσταση, την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 στις 7:00μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εγκώμιο στη Λευκωσία.

Πρόκειται για μια σκηνική δημιουργία του Ρομπέρτο Μπράχαμ, καλλιτέχνη από την Γουατεμάλα που ζει στην Κύπρο, με σκηνοθεσία των πολυβραβευμένων Ελλήνων κουκλοπαικτών Merlin Puppet Theater που εδρεύουν στο Βερολίνο, σε συνεργασία με μια από τις πιο καταξιωμένες Κύπριες αφηγήτριες, τη Μαρίνα Κατσαρή, και τις μαγικές πινελιές του σχεδιαστή φωτισμού Βασίλη Πετεινάρη.

Τη μουσική έγραψε ο Γουατεμαλτέκος συνθέτης Sergio Marroquin de Leon, και τα κοστούμια έφτιαξε η ταλαντούχα καλλιτέχνις Παναγιώτα Κωνσταντή. Πρόκειται για μια παράσταση κουκλοθεάτρου, εμπνευσμένη από το ομώνυμο ξακουστό μυθιστόρημα της Mary Shelley.

Ο “Φρανκενστάιν” της Canicula Puppets είναι η γλυκιά ιστορία της Ολίβιας Φρανκενστάιν, ένα κοριτσάκι γεμάτο περιέργεια που λατρεύει το χορό, και που η καθημερινότητά της διακόπτεται από ένα περίεργο συναπάντημα. Η Ολίβια έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με το δημιούργημα του πατέρα της Δρ. Φρανκενστάιν, ένα ανθρωπόμορφο δημιούργημα που τρομάζει πολλούς, όχι όμως την ίδια. Διαφεύγοντας από τον απάνθρωπο και γεμάτο διακρίσεις έξω κόσμο, δημιουργούν τον δικό τους κόσμο. Η διαφορετικότητά τους τούς ενώνει, κι έτσι γεννιέται μια ξεχωριστή φιλία. Η παράσταση είναι ιδανική για οικογένειες. Παιδιά κι ενήλικες θα ζήσουν τη μαγεία, τη φαντασία και γλυκιά μελαγχολία, μέσα από τα μάτια ενός τυφλού κοριτσιού και την ευγενή ψυχή ενός τερατοφανούς πλάσματος.

Είναι μια σκηνική δημιουργία γεμάτη φως και σκιές, μουσική και σιωπή.

Η παράσταση αυτή είναι βωβή.

Ο λόγος αντικαθίσταται από την διάδραση των κούκλων, τα φώτα και τη μουσική, η σύνθεση της οποίας έγινε αποκλειστικά για την παράσταση. Με ένα ποιητικό οπτικά τρόπο, η μουσική πλαισιώνει τη σκηνική παρουσία των κούκλων και ντύνει την κάθε σκηνή με τον αντίστοιχο συναισθηματισμό.

Ηλικίες: 6+
Διάρκεια: 50’

Για περισσότερες πληροφορίες: 99 300202

Εισιτήρια: https://shop.tickethour.com/ και επιλεγμένα καταστήματα ACS

Χειρισμός κούκλων: Roberto Braham και Μαρίνα Κατσαρή Σκηνοθεσία: Merlin Puppets Παραγωγή: Canicula Puppets Σενάριο: Roberto Braham Κατασκευή κούκλων: Roberto Braham Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης Σκηνικά: Roberto Braham Μουσική σύνθεση: Sergio Marroquin de Leon Κοστούμια: Παναγιώτα Κωνσταντή Καλλιτεχνική συνεργασία: Ελένη Ιωσηφίδου

Το κοινό καλείται να φτάσει 15 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης.

Οι πόρτες κλείνουν στις 19:10

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close