Cinema: Τα Καλύτερα

Asteroid City

Η νέα ταινία του Wes Anderson με ένα ακαταμάχητο all-star cast!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2023

Ένα Σαββατοκύριακο του 1955 κάπου στην έρημο των νοτιοδυτικών ΗΠΑ: Στην Asteroid City, γνωστή για έναν γιγάντιο κρατήρα από μετεωρίτη και ένα παρατηρητήριο ουράνιων σωμάτων, στρατός και αστρονόμοι υποδέχονται πέντε νεαρούς βραβευμένους εφευρέτες.

Όχι πολύ μακριά, πέρα από τους λόφους, διακρίνονται "μανιτάρια" από ατομικές δοκιμές. Αυτό που ξεκινάει ως ένας φόρος τιμής στα επιτεύγματα των νεαρών αστεροσκόπων θα εξελιχθεί στην υποδοχή ενός απρόσμενου εξωγήινου επισκέπτη.

Η Asteroid City βρίσκεται αποκλεισμένη και ο στρατός ανακοινώνει μία επίσημη ιστορία συγκάλυψης. Όμως, οι πολύ ώριμες για την ηλικία τους ιδιοφυίες έχουν ένα σχέδιο ώστε τα πραγματικά συμβάντα να διαρρεύσουν στον υπόλοιπο κόσμο.

Με τον αμίμητο τρόπο του Wes Anderson, η Asteroid City απλώνεται ως την ανατολική ακτή με έναν θεατρικό θίασο που κάνει πρόβες για το ομώνυμο θεατρικό έργο, ενώ εμείς περιπλανιόμαστε στα παρασκήνια και στις ζωές των ηθοποιών της εποχής.

Μια σπαρταριστή και εντυπωσιακή κωμωδία από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη, που έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, με εικόνες-ορόσημα, γλυκιά μελαγχολία και αξέχαστες ερμηνείες ενός "διαστημικού" καστ με τους Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon, Willem Dafoe, Margot Robbie, Jake Ryan και Jeff Goldblum.

Ένα ακόμα απολαυστικό παράδειγμα του έργου του Wes Anderson -με κοσμικές διαστάσεις αυτή τη φορά-, μία εσωστρεφής, προσωπική εξερεύνηση των περίπλοκων οικογενειακών σχέσεων, του νεανικού έρωτα, των μυστικών, των αποκαλύψεων και της αποκαθήλωσης των γονιών. Η αχανής Δύση και η γκρίζα Ανατολή, οι δύο πόλοι της Αμερικής σε τέλεια συναισθηματική ισορροπία που κανείς δεν αποτυπώνει καλύτερα από τον ταλαντούχο δημιουργό.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close