Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2023
Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στην Κύπρο η ιαπωνικής καταγωγής σολίστ, Machiko Ozawa για να παρουσιάσει το σόλο άλμπουμ της με τίτλο ‘Mi Oblivion’ που κυκλοφόρησε το 2018 από την Composers Concordance Records και γνωρίζει τεράστια επιτυχία.
Η Ματσίκο Οζάουα, η οποία είναι ερωτευμένη με την Αργεντινή μουσική, είναι καλλιτέχνης της Yamaha. Έχει σπουδάσει στο Julliard School, στο Guildhall School of Music and Drama και στο Tokyo National University of the Arts. Υπήρξε εξάρχουσα της Orquesta Sinfonica Sinaloa de las Artes, και εμφανίστηκε σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών, όπως στο Carnegie Weill Recital Hall και ως σολίστ με πολλές ορχήστρες όπως την Pan American Symphony Orchestra, την American Philharmonic Orchestra και άλλες.

Ο Ράμι Σαριεντίν έχει γεννηθεί στην Κύπρο και έχει σπουδάσει στο Royal Academy of Music στο Λονδίνο, στο New England Conservatory της Βοστώνης και στο University of Southern California’s Thornton School of Music στο Λος Άντζελες. Έχει στο ενεργητικό του μια σημαντική διεθνή δραστηριότητα και καριέρα ως ερμηνευτής και παιδαγωγός ενώ τα τελευταία χρόνια, συνεπεία της πανδημίας, έχει επαναπατριστεί στη Κύπρο με σκοπό να δημιουργήσει και να προσφέρει στον τοπικό μουσικό πολιτισμό και κουλτούρα.
Η σχέση των δυο καλλιτεχνών τοποθετείτε πίσω στο έτος 2015 όπου είχαν πρωτογνωριστεί στη Νέα Υόρκη ενώ έκτοτε, τους συνδέει μια στενή φιλία αλλά και μια σπουδαία επαγγελματική συνεργασία που αυτές τις μέρες μας δίνετε η ευκαιρία να απολαύσουμε στο νησί μας.
Η σειρά συναυλιών της Machiko Ozawa στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας καλοκαιρινής της τουρνέ, κατόπιν πρόσκλησης του Ράμι Σαριεντίν ο οποίος θα τη συνοδεύει στο πιάνο.
Στις 27 Ιουνίου η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο όμορφο και ιστορικό κτήριο της Μουσικής Ακαδημίας ΑΡΤΕ στο κέντρο της πόλης της Λευκωσίας (Αναστασίου Γ. Λεβέντη 36, 1097 Λευκωσία), στις 8:30μμ.
Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται μέσω της πλατφόρμας της Soldout Tickets.
-
Μουσική Ακαδημία ARTE
27 Ιουνίου 2023
Σχετικά
Ο Περικλής επιστρέφει στη σκηνή μετά από 20 χρόνια
Το Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκη φιλοξενε μια επετειακή μουσική βραδιά αφιερωμένη στα 60 χρόνια πορείας του αγαπημένου τραγουδιστή
Η Πέγκυ Ζήνα έρχεται για ένα καλοκαιρινό live στη Λεμεσό
Η αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια ανεβαίνει στη σκηνή για μια βραδιά γεμάτη επιτυχίες, χορό και καλοκαιρινή διάθεση.
Η Νεφέλη Φασούλη συναντά τους Χατζηφραγκέτα σε μια καλοκαιρινή συναυλία στα Λύμπια
Μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη με έντεχνο, ροκ και σύγχρονο ήχο έρχεται στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Το Minthis Music Festival 2026 ανοίγει με τον Florian Christl και το σύνολό του, με τη συμμετοχή του βιολονίστα Niklas Liepe
Στην εναρκτήρια αυτή βραδιά, η παρουσία του Niklas Liepe, προσθέτει μια ξεχωριστή δυναμική, με την έντονη σκηνική του παρουσία και τις βαθιά εκφραστικές ερμηνείες του
Athens Philharmonic International Peace Concert 2026 στο μαγευτικό Δάσος Πλατρών
Η Κύπρος αναδεικνύεται σε παγκόσμια φωνή ειρήνηςαπό το μαγευτικό Δάσος Πλατρών
Eurovision 2026: Το πρόγραμμα της έκτης μέρας προβών (Πέμπτη 7 Μαΐου)
Πέντε χώρες πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή της Wiener Stadthalle για την δεύτερή τους πρόβα σήμερα
Eurovision 2026: Δείτε βίντεο με την εντυπωσιακή δεύτερη πρόβα του Ακύλα με το «Ferto»
Κυκλοφόρησε βίντεο 30 δευτερολέπτων από τη δεύτερη πρόβα του Ακύλα για το «Ferto» στη Eurovision 2026, με σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού
Eurovision 2026: Οι πρώτες εικόνες από την χθεσινή πρόβα της Αντιγόνης
Την εκπρόσωπο της Κύπρου θα πλαισιώνουν χορεύτριες και ένα σκηνικό με φλόγες
Η Ιουλία Καραπατάκη επιστρέφει Κύπρο για την απόλυτη καλοκαιρινή συναυλία
Ακόμα μια εντυπωσιακή παράσταση ετοιμάζεται στα Λύμπια
Οι 14 καλλιτέχνες με τις πρώτες συναυλίες του καλοκαιριού που ανακοινώθηκαν και ξεχωρίζουν
Το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο προμηνύεται γεμάτο μουσική, δυνατές φωνές και μεγάλες live στιγμές
Eurovision 2026: Σήμερα η 5η ημέρα των προβών - Στις 13:20 η 2η πρόβα της Ελλάδας
Το σημερινό πρόγραμμα των προβών
Η Βίκυ Λέανδρος επιβεβαίωσε πως θα ανοίξει τον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2026
Η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια που εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο δύο φορές στο διαγωνισμ